Μη κρατικά ΑΕΙ: Η Γιαννακοπούλου θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο

Τη διαφωνία της με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «θέμα συνείδησης» για την ίδια και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει» το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών», η κα. Γιαννακοπούλου

δήλωσε πως «τα μη κρατικά ΑΕΙ είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Στην ερώτηση εάν για το συγκεκριµένο ζήτηµα τόσο η ίδια όσο και άλλοι συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, απέφυγε να απαντήσει, καθώς, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, φάνηκε πως δεν επιθυµεί να ρίξει λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας στο κόµµα της.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιµένουν πως έχει ζητηθεί η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει συζήτηση και ενηµέρωση για τα µη κρατικά πανεπιστήµια, καθώς πρόκειται για µια θέση που το κόµµα έχει υιοθετήσει από την περίοδο της αρχηγίας του Γ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο Mega πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφορικά με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί δεν θα ψηφίσει τα άρθρα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι δεν έχουν διαβάσει τον Νόμο γιατί χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα ως λόγο καταψήφισης που είναι ο πυρήνας του Νόμου», δήλωσε ο υπουργός.

#Νάντια_Γιαννακοπούλου #Ιδιωτικά_πανεπιστήμια #Νίκος_Ανδρουλάκης #ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Keywords
Αναζητήσεις
mi-kratika-aei-i-giannakopoulou-tha-yperpsifisei-to-nomoschedio.htm
Τυχαία Θέματα