Μικρό… καλάθι για Bitcoin και Ethereum τον Μάιο- Οι καταλύτες

09:52 2/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η αστάθεια συνεχίζεται για τα κρυπτονομίσματα και ο Μάιος δεν αναμένεται ιδιαίτερα αποδοτικός για Bitcoin και Ethereum, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Bitget Research, Ράιαν Λι.

Τον Μάιο, οι επιπτώσεις της σύσφιξης της ρευστότητας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένεται να γίνουν πιο έντονες, αναφέρει στη σχετική ανάλυση. Ο Απρίλιος κατέγραψε απροσδόκητα ανοδική κίνηση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία για το ΑΕΠ

για το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες.

Εξετάζοντας τα στοιχεία των υποκατηγοριών για το ΑΕΠ, οι εισαγωγές είναι το κύριο «βαρίδι», αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αδύναμες εξαγωγές δείχνουν ότι η παγκόσμια ζήτηση είναι υποτονική. Επιπλέον, οι καταναλωτικές δαπάνες είναι επίσης αδύναμες, με τις κρατικές δαπάνες να μειώνονται. Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ παραμένει ισχυρός, κυμαινόμενος γύρω στις 106.

Τα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνονται και η καταστολή της ζήτησης ακινήτων στη χώρα αρχίζει να φαίνεται. Με τις πρόσφατες αυξήσεις στα επιτόκια 30ετών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών, μια σημαντική υποστήριξη για την πρόσφατη ισχυρή ζήτηση και τον υψηλό πληθωρισμό, έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Αν και οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες δεν είναι αρκετά σφιχτές, υπάρχει ακόμα περιθώριο για άνοδο των αμερικανικών μετοχών, εμπορευμάτων και πιστωτικών περιθωρίων. Τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία επηρεάζονται με παρόμοιο τρόπο και η αγορά κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να αντιμετωπίσει πτωτική πίεση λόγω των αυστηρότερων μακροοικονομικών συνθηκών.

H ρευστότητα της αγοράς περιορίζεται σημαντικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια απόδοση για το Bitcoin και το Ethereum τον Μάιο. Εξετάζοντας την αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, η τεκμαρτή μεταβλητότητα του BTC και του ETH μειώθηκε από τα υψηλά περίπου του 78 τον Απρίλιο σε περίπου 58, με μια πιο σημαντική μείωση της τεκμαρτής μεταβλητότητας για επιλογές που λήγουν στα τέλη Μαΐου, υποδεικνύοντας ότι οι έμποροι της αγοράς δικαιωμάτων προαίρεσης πιστεύουν ότι υπάρχει σχετικά χαμηλή πιθανότητα να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αγορά τον επόμενο μήνα.

Συνοψίζοντας, επισημαίνει ο Λι, το Bitcoin και το Ethereum ενδέχεται να υποχωρήσουν τον Μάιο, με ασταθή ανάκαμψη. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 56.000 και 68.000 δολαρίων τον Μάιο, ενώ λόγω γεγονότων όπως τα ETH ETF, το εύρος μεταβλητότητας του Ethereum είναι μεγαλύτερο, με το token πιθανότατα να κυμαίνεται από 2.600 έως 3.600 δολάρια.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
mikro-kalathi-gia-bitcoin-kai-ethereum-ton-maio--oi-katalytes.htm
Τυχαία Θέματα