Οι αμερικανικές αρχές μήνυσαν τη Binance- «Βουτιά» στα κρυπτονομίσματα

Η εποπτική αρχή των ΗΠΑ, Commodity Futures and Trading Commission (CFTC), υπέβαλε μήνυση κατά του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, Binance, του συνιδρυτή του, Changpeng Zhao (φωτο), και του πρώην Chief Compliance Officer, Samuel Lim.

Η CFTC ισχυρίζεται ότι η Binance προσέλκυσε ενεργά τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων και ανέτρεψε το δικό της «αναποτελεσματικό πρόγραμμα συμμόρφωσης» των χρηματιστηρίων, σύμφωνα με μια κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιλινόις.

Η μήνυση της CFTC αφορά σε παραβίαση των κανονισμών για το trading παραγώγων.

Λίγες μέρες πριν από τη μήνυση της CFTC, το CNBC ανέδειξε πώς οι υπάλληλοι της Binance εργάστηκαν για να ανατρέψουν τους ελέγχους συμμόρφωσης του χρηματιστηρίου στην Κίνα, χρησιμοποιώντας ορισμένες από τις τεχνικές που η CFTC ισχυρίζεται ότι η Binance προσέλκυσε χρήστες του ανταλλακτηρίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μήνυση έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τις λειτουργίες του ανταλλακτηρίου και είναι δυνητικά το πρώτο «βήμα» μιας ρυθμιστικής καταστολής για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Πέρα από την απαξίωση και τυχόν χρηματικό κόστος, η CFTC ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περαιτέρω ελαφρύνσεις για την ίδια, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων διαπραγμάτευσης και εγγραφής στη Binance.

Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι οι Binance, Zhao και Lim παραβίασαν 8 βασικές διατάξεις του νόμου περί ανταλλαγής εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων νόμων που απαιτούν ελέγχους «σχεδιασμένους για την πρόληψη και τον εντοπισμό νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Ο Zhao και ο Lim φέρεται ότι «τροφοδότησαν ενεργά επικερδείς και εμπορικά σημαντικούς πελάτες VIP, συμπεριλαμβανομένων θεσμικών πελατών, που βρίσκονται στις ΗΠΑ», ανέφερε η καταγγελία.

«Η σημερινή ενέργεια καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει τοποθεσία, ή ισχυριζόμενη έλλειψη τοποθεσίας, που θα εμποδίσει την CFTC να προστατεύσει τους Αμερικανούς επενδυτές. Ήμουν ξεκάθαρος ότι η CFTC θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλη της την εξουσία για να εντοπίσει και να σταματήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά στην ευμετάβλητη και επικίνδυνη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο πρόεδρος της CFTC, Ρόστιν Μπένχαμ.

Η Binance και ο Zhao έλαβαν μέτρα για να αποκρύψουν σκόπιμα πού βρίσκονταν οι θυγατρικές του χρηματιστηρίου, είπε η CFTC. Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που ο Zhao είπε ότι ήταν μια προσπάθεια να «διατηρηθούν οι χώρες καθαρές», ισχυρίστηκε η ρυθμιστική αρχή στην κατάθεση.

Ένα βασικό μέρος της υποτιθέμενης προσπάθειας της Binance να δημιουργήσει χρεώσεις και να ζητήσει από χρήστες των ΗΠΑ ήταν το πρόγραμμα VIP του χρηματιστηρίου, για άτομα υψηλής καθαρής αξίας, ανέφερε η κατάθεση της CFTC.

«Η Binance γνωρίζει τις ταυτότητες και τις γεωγραφικές τοποθεσίες των VIPs της, επειδή παρακολουθεί τις πηγές του όγκου συναλλαγών και των εσόδων με βάση τις χρεώσεις κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της», αναφέρει η καταγγελία της CFTC.

Στους VIPs της Binance προσφέρθηκαν ειδικά προνόμια όταν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου τους καταδίωξαν ή «πάγωσαν» τα περιουσιακά τους στοιχεία, ισχυρίστηκε η CFTC, τονίζοντας ότι η Binance έδωσε προσοχή στους VIPs ή τους πρότεινε να αφαιρέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από την πλατφόρμα.

Η είδηση άλλαξε άρδην το μέχρι πρότινος θετικό σκηνικό στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να υποχωρεί κατά 3,28% στα 26.916,7 δολάρια και το Ethereum να χάνει 3,09% στα 1.710,05 δολάρια.

κρυπτονομίσματαανταλλακτήριοCHANGPENG ZHAOVIPπαραβίαση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα