Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε την ισχυρότερη εβδομαδιαία του άνοδο από τον Νοέμβριο, αφού τα αποτελέσματα του τεχνολογικού τομέα βοήθησαν στην αναβίωση της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ο οποίος ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο. Η UBS έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις για την αύξηση των κερδών του τεχνολογικού τομέα, παγκοσμίως.

Οι αυξημένες δαπάνες των τεχνολογικών εταιρειών έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, ενισχύοντας τα κέρδη.

Στελέχη της Meta, της Alphabet και της Microsoft επιβεβαιώνουν οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Οι δαπάνες των τριών αυτών εταιρειών είναι πιθανό να φτάσουν τα 140 δισ. δολάρια φέτος. Επίσης, η ταχεία πρόοδος προς την εμπορική αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνει τις προοπτικές για τα κέρδη. Ο ρυθμός αύξησης των κερδών των Big Tech είναι πιθανό να μειωθεί από περίπου 40% στο πρώτο τρίμηνο σε 15-20% το 2025, ένα ποσοστό που εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό. Με βάση τα αποτελέσματα, όπως σημειώνει η UBS, αναμένεται ταχύτερη αύξηση των κερδών στον ευρύτερο παγκόσμιο τεχνολογικό τομέα, με τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 20% το 2024 από 18% προηγουμένως, και στο 16% για το 2025.

Οι ταμειακές ροές βελτιώνονται, επιτρέποντας στις Big Tech να διατηρήσουν τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, παράλληλα με την αγορά ιδίων μετοχών.

Οι συνδυασμένες ελεύθερες ταμειακές ροές των Big Tech αναμένεται να αυξηθούν από 460 δισ. δολάρια το 2024 σε 560 δισ. δολάρια το 2025, αύξηση 22%. Αυτό καθιστά τις Big Tech σχετικά «προστατευμένες» μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας.

Οι αποτιμήσεις των τεχνολογικών μετοχών φαίνονται λογικές.

Οι αποτιμήσεις των μετοχών τεχνολογίας παραμένουν λογικές, παγκοσμίως, στις 22,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2025. Για τις Big Tech βρίσκονται στις 25 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη, με την premium αποτίμηση P/E να δικαιολογείται από την ισχυρή δυναμική των κερδών τους, τονίζει η UBS. Big Tech και ημιαγωγοί πιθανότατα θα συνεχίσουν να ηγούνται της ανάπτυξης, διατηρώντας θετικές προοπτικές, καθώς οι αποτιμήσεις τους εξακολουθούν να είναι λογικές.

«Με τα θεμελιώδη στοιχεία της τεχνολογίας να παραμένουν ισχυρά, ιδίως στις ανακοινώσεις των Big Tech το πρώτο τρίμηνο, συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι η πρόσφατη διόρθωση έχει προσφέρει ενδιαφέροντα σημεία εισόδου για επενδύσεις σε μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη», σημειώνει ο Mark Haefele, Επικεφαλής Επενδυτικός Διευθυντής της UBS Global Wealth Management.

#UBS #nyse #S&P_500 #τεχνολογικός_τομέας #τεχνητή_νοημοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
oi-apodoseis-tis-technologias-antistathmizoun-tis-anisychies-gia-ta-makro.htm
Τυχαία Θέματα