ΟΠΑΠ: Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με οδηγό την επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward

Ο ΟΠΑΠ, η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, βρίσκεται αναμφίβολα σε μια πολύ δημιουργική περίοδο. Βασικό ρόλο για αυτό διαδραματίζουν οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward, η οποία εστιάζει στη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας διασκέδασης των πελατών.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο

Reporter Inside Information Magazine - Ιούλιος 2023

Συνολικά, ο ΟΠΑΠ έχει αφήσει πίσω του τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ έχει διαχειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις. Έτσι, έχει εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, βάζοντας τα θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει στην κοινωνική προσφορά και τη βιωσιμότητα, πρωταγωνιστώντας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας κριτήρια ESG σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και συμμετέχοντας ενεργά σε διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς.

Ισχυρές επιδόσεις και υψηλή ανταμοιβή για τους μετόχους

Τόσο η χρήση του 2022, όσο και το α΄ τρίμηνο του 2023, ολοκληρώθηκαν με ισχυρές επιδόσεις, που αναδεικνύουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει ο ΟΠΑΠ σε σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες του, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του 2022 ανήλθαν στα 1,939 δισ. ευρώ (+26% ετησίως). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2022 έφτασαν στα 736 εκατ. ευρώ (+31,8% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη του 2022 διαμορφώθηκαν στα 592,3 εκατ. ευρώ (+128,3% ετησίως). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις αυτές υπερέβησαν τις τελευταίες προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο του 2022.

Ως αποτέλεσμα, ο ΟΠΑΠ διένειμε μεικτό μέρισμα ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2022. Μαζί με το προμέρισμα των 0,30 ευρώ, το συνολικό μέρισμα για το 2022 ανήλθε στα επίπεδα του 1 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στη διανομή 0,45 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου. Συνολικά, η ανταμοιβή των μετόχων για το 2022 ανήλθε σε 1,45 ευρώ ανά μετοχή. Η απόδοση αυτή είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ στη δημιουργία σημαντικής αξίας για τους μετόχους του.

Δυναμικό, όμως, ήταν και το ξεκίνημα του οικονομικού έτους 2023, καθώς ο ΟΠΑΠ εμφάνισε ισχυρή οργανική ανάπτυξη κατά το α΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, σε επίπεδο τριμήνου, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 527,4 εκατ. ευρώ (+15,4% σε ετήσια βάση). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 196,5 εκατ. ευρώ (+16,4% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 118 εκατ. ευρώ (+33,6% σε ετήσια βάση).

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, η εταιρεία διατήρησε την αναπτυξιακή δυναμική της, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την αναβάθμιση της εμπειρίας διασκέδασης των πελατών σε όλα τα κανάλια και υλοποιώντας με επιτυχία στοχευμένες εμπορικές δράσεις.

Οι εκτιμήσεις και οι στρατηγικές προτεραιότητες για το 2023

Συνολικά, η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά ότι το 2023 θα είναι άλλη μια χρονιά ανάπτυξης, με τις επιδόσεις της εταιρείας (σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας) να ενισχύονται περαιτέρω. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η υλοποίηση του οράματός του ΟΠΑΠ για την παροχή κορυφαίας στο είδος της διασκέδασης, σε συνδυασμό με την προσφορά προς την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει της στρατηγικής Fast Forward για το 2023, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να εστιάζει στην προσιτή διασκέδαση του Πελάτη, φιλοδοξώντας να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες του. Όσον αφορά στο Brand, ο ΟΠΑΠ θα ενισχύσει το αποτύπωμά του στην ψηφιακή διασκέδαση, καθώς και τη σύνδεση και τη συνάφειά του με τους πελάτες.

Το Online θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΟΠΑΠ θα εστιάσει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας online gaming, δίνοντας έμφαση στην ανανεωμένη online στοιχηματική πλατφόρμα του Pamestoixima.gr, καθώς και στην επέκτασή του στον τομέα του iLottery, μέσω του Opaponline.gr.

Στο Retail, προτεραιότητα δίνεται στην καθιέρωση των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY ως τοπικών προορισμών προσιτής διασκέδασης, αξιοποιώντας τα κορυφαία παιχνίδια, το ολοκληρωμένο ψηφιακό customer journey και τα προγράμματα επιβράβευσης (loyalty) των πελατών, καθώς και εκδηλώσεις και δράσεις, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικοποίησης και της διασκέδασης.

Η Τεχνολογία και οι Άνθρωποι αποτελούν καταλύτες για την επιτυχία της εταιρείας. Στον τομέα της Τεχνολογίας, ο ΟΠΑΠ εστιάζει στην εσωτερική ανάπτυξη των σημείων αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και σε λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του. Όσον αφορά στους Ανθρώπους, θα συνεχιστεί η εξέλιξη της εταιρικής κουλτούρας και του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος της εταιρείας, που την έχουν καθιερώσει ως εργοδότη επιλογής στην ελληνική αγορά.

Νέα εποχή για το retail δίκτυο του ΟΠΑΠ

Τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο, ο ΟΠΑΠ προωθεί καινοτόμες προτάσεις και σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, με στόχο την αναβάθμιση της διασκέδασης των παικτών στο δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY.

Στη βάση αυτή, η εφαρμογή OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, καταγράφοντας νέα ρεκόρ ενεργών χρηστών. Μάλιστα, η ολοένα αυξανόμενη απήχηση και χρήση του OPAP Store App ενισχύει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την εταιρεία και το δίκτυο της. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον αντίκτυπο των πρωτοβουλιών του ΟΠΑΠ για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα πρακτορεία του.

Επιπλέον, οι ενισχυμένες αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές με αυτές της online αγοράς, έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της βάσης πελατών, η οποία ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια. Επίσης, μια ακόμη καινοτομία που προωθήθηκε πρόσφατα είναι η διάθεση του Λαϊκού Λαχείου σε εκτυπώσιμη μορφή. Με αυτό τον τρόπο, ανανεώνεται σημαντικά ένα παραδοσιακό παιχνίδι, ενώ οι πελάτες έχουν στη διάθεση τους δυνατότητες και χαρακτηριστικά εξατομίκευσης.

Τους προηγούμενους μήνες, η ανανέωση του PowerSpin κέντρισε το ενδιαφέρον των πελατών, ενώ σημαντικά αποτελέσματα απέφεραν και οι νέες, καινοτόμες προϊοντικές προτάσεις του ΣΚΡΑΤΣ.

Ακόμη, τα παιγνιομηχανήματα (VLTs) συνέχισαν να εμφανίζουν ενισχυμένες επιδόσεις, ως αποτέλεσμα της αυξημένης παικτικής δραστηριότητας και των στοχευμένων εμπορικών πρωτοβουλιών της εταιρείας. Σημειώνεται, επίσης, ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα αντικατάστασης παιγνιομηχανημάτων και η εισαγωγή νέων παιχνιδιών.

Επέκταση του online αποτυπώματος του ΟΠΑΠ

Οι online δραστηριότητες διατηρούν την αναπτυξιακή δυναμική τους, με τη βάση των ενεργών online πελατών να ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί πολλαπλές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του και την υλοποίηση ενός δυναμικού εμπορικού πλάνου.

Ως προς τις άμεσες προτεραιότητες για την online αγορά, ο ΟΠΑΠ δίνει έμφαση στην ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima. gr και στο Opaponline.gr, τη νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει μια ανταγωνιστική και ελκυστική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και της παικτικής δραστηριότητας. Η πλήρης δυναμική της νέας πλατφόρμας αναμένεται να αναδειχθεί με το ξεκίνημα της νέας αθλητικής σεζόν.

Επιπλέον, το Opaponline. gr προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να παίξουν διαδικτυακά δημοφιλή αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ (ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ και SUPER 3). Φιλοδοξία της εταιρείας είναι το Opaponline.gr να καθιερωθεί ως ένας online κόμβος διασκέδασης, που θα προσφέρει στους πελάτες ένα σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον και μια καινοτόμο εμπειρία χρήσης.

Ταυτόχρονα, μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί στα online παιχνίδια καζίνο, που εμφανίζουν αυξημένη παικτική δραστηριότητα και έχουν προσελκύσει νέα κοινά, όπως γυναίκες και νεαρές ηλικιακές ομάδες.

Η εταιρική υπευθυνότητα στο DNA του ΟΠΑΠ

Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, μέσω ενός εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, βάζοντας στο επίκεντρο τη νέα γενιά και τις ανάγκες της.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία των παιδιών και την αναβάθμιση του επιπέδου περίθαλψής τους, ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία αποτελούν τα μεγαλύτερα του είδους τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την ελληνική κοινωνία, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής έκτασης 14.960 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ ανακαίνισε πλήρως 23 νοσηλευτικές μονάδες, δυναμικότητας 564 κλινών, οι οποίες ανταποκρίνεται πλέον στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, εκσυγχρονίστηκαν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, ενώ τα δύο νοσοκομεία εφοδιάστηκαν με σύγχρονο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, που δημιουργούν ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά. Έτσι, τα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών από όλη τη χώρα, προσφέρουν πλέον υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου.

Στον τομέα της Απασχόλησης, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο στέκεται στο πλευρό δυναμικών επιχειρήσεων και νέων ανθρώπων, που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει συνολικά 69 μικρομεσαίες, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις από ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας τους απαραίτητα εφόδια ώστε να εξελιχθούν περαιτέρω, να αναπτυχθούν, να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς ορίζοντες τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από το 2016 έως σήμερα, οι εταιρείες του προγράμματος έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σχεδόν 3.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Στον Αθλητισμό, το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο ξεκίνησε το 2014, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον, καθώς βασικός στόχος του είναι να καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη στα παιδιά και να τα βοηθήσει να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι άνθρωποι αύριο.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο υποστηρίζει 128 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και 50 ακαδημίες μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, επωφελούνται συνολικά 18.000 παιδιά ηλικίας έως και 13 ετών, τα οποία λαμβάνουν αθλητικό εξοπλισμό, προπονητικές κατευθύνσεις με βάση διεθνή πρότυπα, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων τους.

Επιπλέον, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ έχουν πρόσβαση σε ειδικό επιστημονικό υλικό για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος (Sports Academies Online).

Πέρα από τα παραπάνω, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί διάφορες δράσεις προσφοράς για τα παιδιά, πάντα με βάση τη δέσμευσή του για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και της νέας γενιάς. Βασικός στόχος της εταιρείας, μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, είναι να συμβάλλει όσο περισσότερο γίνεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, μοιράζοντας χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και βοηθώντας τα να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους.

Συνολικά, μέσω της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ, έχουν πραγματοποιηθεί 51.678 ευχές παιδιών από διάφορα ιδρύματα και σωματεία. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των Ευχοστολιδιών, ο ΟΠΑΠ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό κοινωνικών οργανισμών που βοηθούν παιδιά, έχοντας υλοποιήσει 49 έργα υποδομής για τους φορείς που συμμετέχουν στον πρόγραμμα.

Ηγετική θέση σε σχέση με κριτήρια ESG

Με βάση την ισχυρή δέσμευση του στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ο ΟΠΑΠ έχει ενσωματώσει στη στρατηγική και τις δραστηριότητές του υψηλά πρότυπα και κριτήρια που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (Environmental, Social, Governance – ESG).

Πρόσφατα, η MSCI ESG Ratings επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ» του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του δείκτη MSCI All Country World Index (MSCI ACWI). Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως για την αξιολόγηση της ESG απόδοσης εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές. Σημειώνεται ότι βάσει της συγκεκριμένης αξιολόγησης, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου των τυχερών παιγνίων διεθνώς, σε σχέση με κριτήρια και ζητήματα ESG.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη βιωσιμότητας FTSE4Good, γεγονός που αναδεικνύει ότι οι οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές της εταιρείας ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Ακόμη, ο ΟΠΑΠ ήταν μια από τις πρώτες εισηγμένες επιχειρήσεις που συμπεριληφθήκαν στο δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών (δείκτης ATHEX ESG), με τη μετοχή του να είναι μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη βαρύτητα για την πορεία του δείκτη.

Διεθνής πρωταγωνιστικός ρόλος

Ως μια από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, ο ΟΠΑΠ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ενώσεων. Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών (European Lotteries – EL), που εκπροσωπεί λοταρίες από περισσότερες από 40 Ευρωπαϊκές χώρες και αριθμεί 70 εταιρείες-μέλη.

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγη έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της EL, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 11ου Συνεδρίου της EL, που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία, στις αρχές Ιουνίου. Η θητεία της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της EL καλύπτει την περίοδο 2023-2025.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Εκτελεστική Επιτροπή θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών της EL, που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης δραστηριότητας των εταιρειών του κλάδου, την προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και την εφαρμογή των αρχών του υπεύθυνου παιχνιδιού, μεταξύ άλλων.

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί μέλος της EL εδώ και πολλά χρόνια, συμμετέχοντας σε δράσεις που ενισχύουν τη συλλογική δυναμική του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα της εταιρείας είναι να συνεχίσει να εστιάζει στην κοινωνική προσφορά, στην προώθηση καινοτομιών και στην παροχή κορυφαίων εμπειριών διασκέδασης σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους πελάτες, βάσει σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών υπεύθυνου παιχνιδιού.

ΟΠΑΠReporter MagazineΙΣΧΥΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣΥΨΗΛΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗretailΕκτιμήσειςστρατηγικές προτεραιότητεςonlineΕταιρική ΥπευθυνότηταΚριτήρια ESG
Keywords
οπαπ, forward, forward, οπαπ τζοκερ, super 3, εταιρεία, ελλαδα, reporter, προσφορες, βιωσιμότητα, retail, online, ebitda, play, journey, νέα, opap, store, vlts, τζοκερ, κινο, λοττο, super, dna, sports, msci, world, index, αθηνα, european, ψηφοφορία, ιουνίου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αξιολογηση, κοινωνια, αποτελεσματα, opap, χριστουγεννιατικες ευχες, χωρες, αθλητικα, ευχες, θητεια, κινο, λοττο, μπασκετ, οριζοντες, ουκρανια, παιχνιδια, παμε στοιχημα, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, dna, αγορα, αυξηση, αρθρο, αξιζει, απηχηση, βιωσιμότητα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γονεις, δυνατοτητα, διοικηση, δικτυο, ευχαριστο, ευρω, ενεργα, εργα, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ετων, τεχνολογια, ζωης, ειδος, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, κομβος, κροατια, μηνες, μορφη, νεα γενια, νεες θεσεις εργασιας, νοσοκομεια, ξεκινημα, παντα, παιδια, παμε, παρουσιαση, περιβαλλον, προγραμματα, ρεκορ, ρολο, σεζον, συγκεκριμενα, συγχρονο, υλοποιηση, υψηλη, ψηφοφορία, ψηφιακη, ψηφιακο, αγορες, super, εφαρμογη, ελληνικα, εμφαση, χωρα, ιουλιος, ιουνίου, index, journey, msci, ομαδες, παιχνιδι, play, reporter, retail, online, θεματα, θεσεις, υγειας, υλικο, world, ξεκινησε, store
Αναζητήσεις
opap-se-trochia-dynamikis-anaptyxis-me-odigo-tin-epicheirimatiki-stratigiki-fast-forward.htm
Τυχαία Θέματα