Σπαρτιάτες: 27 χρόνια μετά, Ισαάκ και Σολωμού ακόμα περιμένουν δικαίωση!

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 27 χρόνων από τη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο ζητώντας δικαίωση εξέδωσε το κόμμα «Σπαρτιάτες».

«Οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκαν πριν από είκοσι επτά χρόνια από Τούρκους και Τουρκοκύπριους στρατιωτικούς, αστυνομικούς και παραστρατιωτικές ομάδες των «Γκρίζων Λύκων» στην μαρτυρική μας Κύπρο.

Ο

ήρωας Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου 1996, κατά τη διάρκεια της πορείας που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που προκλήθηκαν από τον τουρκικό όχλο, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εγκλωβίστηκε σε συρματοπλέγματα, στην προσπάθεια του να σώσει άλλο διαδηλωτή, που δεχόταν το λιντσάρισμα Τούρκων και Τουρκοκυπρίων. Οι στυγνοί δολοφόνοι έστρεψαν το άνανδρο μένος τους πάνω του. Μετά από ανελέητα χτυπήματα με τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα ήρθε και το θανατηφόρο χτύπημα με πέτρα που κονιορτοποίησε το κεφάλι του.

Ο εξάδελφος του, Σολωμός Σολωμού εκτελέστηκε στις 14 Αυγούστου 1996, στο οδόφραγμα Δερύνειας, στην προσπάθεια του να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το κατοχικό φυλάκιο. Μετά την κηδεία του Ισαάκ, το οδόφραγμα της Δερύνειας αποτέλεσε και πάλι το πεδίο της αντιπαράθεσης. Η ελληνική καρδιά του Σολωμού, το μήνυμα της θυσίας του ξαδέλφου του, δεν του επιτρέπουν να ανεχθεί άλλο τον εξευτελισμό και την ταπείνωση της Πατρίδας του.

Ο Έλληνας ήρωας, προσπερνά όλους όσους τον εμποδίζουν, αρνείται να δεχτεί τις προτροπές αυτών που του λένε να υποχωρήσει και προχωρά μόνος…

Αναρριχάται στον ιστό της σημαίας του Αττίλα και περνά στο Πάνθεον των ηρώων της Κύπρου μας. Οι άνανδροι δολοφόνοι, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το θάρρος του άοπλου Σολωμού, τον πυροβολούν», αναφέρουν.

Και καταλήγουν: «Για εμάς τους “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” η μεγαλύτερη Τιμή στους γενναίους Έλληνες είναι να φτάσουμε στον Ιερό Σκοπό, να σπάσουμε συρματοπλέγματα και δεσμά και να υψώσουμε στην κατεχόμενη Κύπρο την Ελληνική Σημαία.

Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Αθάνατοι Ήρωες, Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού!».

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣΙΣΑΑΚΣΟΛΩΜΟΥΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
spartiates-27-chronia-meta-isaak-kai-solomou-akoma-perimenoun-dikaiosi.htm
Τυχαία Θέματα