Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street εν αναμονή του ΔΤΚ

Ανοδικά κινείται τη Δευτέρα (13/5) η Wall Street, μετά την εξαιρετική επίδοση του Dow την περασμένη εβδομάδα, με τον βιομηχανικό δείκτη να επεκτείνει τα κέρδη του.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,27% στις 39.619,38 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,09% στις 5.227,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,11% στις 16,358.42 μονάδες.

Αυτήν την εβδομάδα, η προσοχή είναι στραμμένη στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό του

Απριλίου, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Στην έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Παρά τον επίμονο, μέχρι πρότινος, πληθωρισμό, δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Η μέτρηση του ΔΤΚ του Απριλίου θα χρησιμεύσει ως ένα βασικό μέτρο για το κατά πόσον οι μετοχές μπορούν να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία μετά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, έχουν βοηθήσει τις μετοχές να παραμείνουν ανθεκτικές, παρά τον επίμονο πληθωρισμό. Το 92% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, με το 80%, περίπου, να ξεπερνά τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη μπορεί να έχουν γίνει υπερβολικά απαισιόδοξες, όμως τα θετικά αποτελέσματα μάλλον άλλαξαν το κλίμα στη Wall Street, έγραψε την Παρασκευή ο Venu Krishna, αναλυτής της Barclays.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #Dow
Keywords
Αναζητήσεις
synechizetai-i-anodos-sti-wall-street-en-anamoni-tou-dtk.htm
Τυχαία Θέματα