Θετικό το μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικό ξεκίνημα καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ που επικρατεί ευρύτερα στις αγορές, προσεγγίζοντας εκ νέου τα ιστορικά ρεκόρ που επιτεύχθηκαν πρόσφατα.

Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν πιο ήπια από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει τις μειώσεις

των επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 523 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου της εξόρυξης αυξάνονται κατά 0,88%, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχωρούν κατά 0,36%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 0,18% στις 18.740,35 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,17% στις 8.434,25 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 διαπραγματεύεται στο +0,14% και τις 8.178,87 μονάδες.

Αντίθετα, στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 11.325,43 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB διολισθαίνει 1,09% στις 35.014 μονάδες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street σημείωσαν άνοδο το βράδυ της Κυριακής, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να προέρχεται από κλείσιμο πάνω από τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές σε Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν άνοδο, με ώθηση από τα κέρδη της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιαπωνίας.

Η μετοχή της Ryanair υποχωρεί κατά 0,9% αν και ανέφερε μεγάλη αύξηση 34% στα ετήσια κέρδη, παρά την απότομη αύξηση του κόστους των καυσίμων, καθώς αύξησε τους ναύλους της κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο, ενισχύοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω του θανάτου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Ryanair #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΙΣΤΟΡΙΚΑ_ΡΕΚΟΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα