Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη: Ένας νεκρός-Δύο αγνοούμενοι από τον κατακλυσμό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη, καθώς, μετά από τον κατακλυσμό που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται άλλα δύο άτομα στις περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά.

Αναφορικά με τον ένα νεκρό, πρόκειται για έναν άνδρα που εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Όσον αφορά τον ένα

από τους δύο αγνοούμενους, οι κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να παρασύρεται από χείμαρρο.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των δυο αγνοούμενων συμμετέχουν τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα.

Παράλληλα, απεγκλωβίστηκε ζωντανή μια γυναίκα από την παραλία της Λυγαριάς 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους. Τα νερά έχουν μπει σε καταστήματα και σπίτια, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Συνολικά 10 ΙΧ έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσού όπου από τα πρώτα λεπτά της βροχής άρχισε να πέφτει και να επανέρχεται η τάση για να σβήσουν τελικά τα φώτα στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

Μήνυμα «112» εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κατευθύνεται προς τα εκεί.

Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1581239488302325760}

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαλεβιζίου αναφέρει:

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ε απόφαση του δήμου Ηρακλείου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει με δική της ανακοίνωση:

Λόγω έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Πελαγίας και Παλαιόκαστρου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο, από τις οποίες προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Αγία ΠελαγίαΚατακλυσμόςπλημμύρεςΧείμαρρος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιβλική, Κρήτη, -Δύο,vivliki, kriti, -dyo