Γιώργος Δακής, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ μόνο στο eirinika: «Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας» - «Μέγιστη αμοιβή, η εκπροσώπηση της κοινωνίας» (φωτό)

Γιώργος Δακής, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ μόνο στο eirinika: «Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας» - «Μέγιστη αμοιβή, η εκπροσώπηση της κοινωνίας» (φωτό)ggakisWed, 05/15/2024 - 15:02

Ο Γιώργος Δακής υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία θεωρεί τον εαυτό του «άνθρωπο της διπλανής πόρτας» και εάν εκλεγεί θέλει να υπηρετήσει στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας τροφίμων.

Είναι άλλωστε φαρμακοποιός και γνωρίζει

τα προβλήματα, αλλά και τις Ευρωπαϊκές πρακτικές έχοντας μάλιστα μεταβεί αρκετές φορές στο Βρυξέλλες μετέχοντας σε συνεδριάσεις του κλάδου.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του Γιώργου Δακή:

Έχω υπηρετήσει επί τρεις δεκαετίες στα κοινά της πατρίδας μας.Η προσωπική μου διαδρομή που πάντοτε χαρακτηρίστηκε από διαφάνεια και έντιμους αγώνες για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και την πρόοδο της κοινωνίας μας.Ως φαρμακοποιός με επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία θεωρώ εαυτόν έτοιμο να υπηρετήσει ιδιαίτερα και τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας τροφίμων.Έχω συμμετάσχει ενεργά σε συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων ως αιρετός αυτοδιοικητικός και ως εκπρόσωπος των φαρμακοποιών. Η τιμή της εκπροσώπησης της κοινωνίας μας αποτελεί τη μέγιστη αμοιβή.Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιώργου Δακή:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Ζητώ από τους συμπολίτες μας να με τιμήσουν με την ψήφο τους για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω υπηρετήσει επί τρεις δεκαετίες στα κοινά της πατρίδας μας. Ως αιρετός Νομάρχης Κοζάνης και ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Ως μαχόμενος φαρμακοποιός έχω γνώση των θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και, καθώς είμαι ένας από εσάς, ζητώ την ψήφο σας για να κάνουμε ηχηρή τη φωνή του απλού Έλληνα πολίτη.

Ως Δυτικομακεδόνας προέρχομαι από μία περιοχή που είναι η απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία ιστορικά είχε πάντοτε πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά και εξωστρέφεια, επιχειρηματική και επιστημονική, προς την Ευρώπη των ανοιχτών οριζόντων. Η προσωπική μου διαδρομή που πάντοτε χαρακτηρίστηκε από διαφάνεια και έντιμους αγώνες για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Προσδοκώ από τους συμπολίτες μας να τα αξιολογήσουν θετικά, να με γνωρίσουν και να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Χάρη στη μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά έχω μεγάλη βιωματική εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής και της Δημόσιας Διοίκησης. Δύο τομείς που είναι κομβικοί για την ισόρροπη ανάπτυξη και είναι συνυφασμένοι με τα κεντρικά ευρωπαϊκά δρώμενα.

Ως φαρμακοποιός με επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία θεωρώ εαυτόν έτοιμο να υπηρετήσει ιδιαίτερα και τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας τροφίμων.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πώς λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Βεβαίως και έχω επισκεφτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόσο ως αιρετός αυτοδιοικητικός όσο και ως εκπρόσωπος των φαρμακοποιών. Έχω συμμετάσχει ενεργά σε συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων. Έτσι σήμερα έχω και σφαιρική γνώση και βιωματική εμπειρία για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και την εν γένει θεσμική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφασή σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Όχι. Η τιμή της εκπροσώπησης της κοινωνίας μας αποτελεί τη μέγιστη αμοιβή. Ο μισθός των Ευρωβουλευτών δεν έχει παίξει τον παραμικρό ρόλο στην απόφασή μου.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Χειρίζομαι πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και έχω διεθνή εμπειρία επικοινωνίας και συνεργασίας με θεσμικούς εκπροσώπους διαφόρων εθνικοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό εγχείρημα της σύγχρονης περιόδου. Η ειρηνική περίοδος αποτελεί τη μέγιστη κατάκτηση των Ευρωπαίων. Με ιστορικούς όρους η ταχύτητα εξέλιξης των δρώμενων είναι ικανοποιητική. Η προσδοκία και ο αγώνας για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της κοινής λειτουργίας της Ευρώπης είναι το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Η γεωπολιτική ασφάλεια και σταθερότητα, η επιστημονική και τεχνολογική πρωτοπορία, η κοινωνική συνοχή και το αναπτυξιακό μέρισμα στο σύνολο των πολιτών με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας αποτελούν τον πυρήνα για την Ευρώπη του αύριο.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Προέρχομαι μέσα από την κοινωνία. Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Η γνώση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συμπατριωτών μας προέρχεται από την καθημερινή μας επικοινωνία. Η πολυετής διαδρομή μου στα κοινά μού έχει προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίζω καλά τη θεσμική ελληνική και ευρωπαϊκή λειτουργία.

Έχω σαφή άποψη, την οποία πάντοτε εκφράζω ανοιχτά, για τις εξελίξεις στα διεθνή δρώμενα. Με προσέγγιση ανοιχτών οριζόντων και φιλοπατρίας. Ως χαρακτήρας σέβομαι τον διάλογο, επιδιώκω τη σύνθεση και στοχεύω στην αποτελεσματικότητα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Δακής

Ο Γιώργος Δακής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κοζάνη, όπου ζει και εργάζεται.

Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπήρξε μεταπτυχιακός υπότροφος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Υγειονομικού στο Στρατό Ξηράς.

Εξελέγη ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας το 2010 με ποσοστό 51,81%, Νομάρχης Κοζάνης το 2006 και Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης το 1998.

Ως αυτοδιοικητικός υπήρξε Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών HELLADA.

Οι συνάδελφοί του τον έχουν τιμήσει εκλέγοντάς τον ως Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (2002-2007) και ως Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης (1990-2007).

Εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας το 2013 και διετέλεσε μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής.

Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Βουλευτής Κοζάνης το 2015 και το 2023.

Σύζυγός του είναι η Ελένη Καραγιαννίδου, φιλόλογος, γιός του ο Κωνσταντίνος, ιατρός νευρολόγος και κόρη του η Ελίζα, φαρμακοποιός.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/d1.png?itok=w3wZysno
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Δακής, Ευρωβουλευτής ΝΔ, Είμαι, - Μέγιστη,giorgos dakis, evrovouleftis nd, eimai, - megisti