Εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό από την Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, μέλος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) και ο Δημοκρατικός Γυναικείος Sύλλογος, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος), με τη στήριξη μαζικών φορέων της πόλης, διοργανώνουν εκδήλωση συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο 1ο ΕΠΑΛ  (Παπαφλέσσα 17).

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή χτυπάνε σήμα κινδύνου και μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Τα παιδιά μας βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωπα με τις εικόνες του πολέμου, με τις εικόνες των αθώων θυμάτων από τόν πόλεμο στhν Παλαιστίνη, τις  επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές ανανφέρουν οι διοργανωτές και προσθέτουν:

«Με τις σκέψεις αυτές ζητήσαμε από τηνσχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και γονείς, στο πλαίσιο αυτής της δράσης και με σύνθημα “Αλληλεγγύη στα παιδιά και τον λαό της Παλαιστίνης” να  οργανωθούν  συζητήσεις και παρεμβάσεις μέσα στο μάθημα με θέμα την ειρήνη. Ιδιαίτερα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε να α εκφραστεί με όλους τους τρόπους, με χρώματα, λέξεις, ερμηνείες, απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια για την Ειρήνη κ.λπ., η δική τους φωνή απέναντι στους πολέμους και την προσφυγιά. Την ημέρα αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών και όποια άλλη δραστηριότητα για την Ειρήνη. Τα παιδιά θα πάρουν από την επιτροπή Ειρήνης ονομαστικό βραβείο για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση».

The post Εκδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό από την Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα