Μ. Ψυχάλης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα συμφέροντα του Δήμου στο δάσος Μορέλλα

«Το δάσος Μορέλλα είναι και θα παραμείνει δάσος», είναι το μήνυμα που έστειλαν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι δημότες, το πρωί της Κυριακής 28 Απριλίου 2024, σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης, Μάριου Ψυχάλη. Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί το ιστορικό της υπόθεσης, οι διαχρονικοί αγώνες για τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα του και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού του δάσους Μορέλλα, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης.

Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος

Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, ο δασολόγος και σύμβουλος Περιβάλλοντος Στέργιος Διαμαντόπουλος, ο δικηγόρος Λεωνίδας Λεωνίδου και η τοπογράφος – μηχανικός Βερονίκη Καββαδία.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης τόνισε πως σκοπός αυτής της ημερίδας είναι για να γνωρίζουν οι κάτοικοι και δημότες τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πρώτη επιδίωξη, όπως τόνισε, θα είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Περιβάλλοντος για όλα τα δάση και τις δασώδεις περιοχές της πόλης, ώστε να μπορούν να γίνουν ενέργειες για την προστασία τους, την αναδάσωση, την επιχωμάτωση και ό,τι άλλο χρειαστεί για να ξαναζωντανέψουν.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δασολόγος και σύμβουλος Περιβάλλοντος Στέργιος Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε ομιλία με θέμα «Η διαχρονικότητα του Δάσους Μορέλλα», παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που ιστορικά επιβεβαιώνουν τον δασικό χαρακτήρα του. Ακολούθως, ο δικηγόρος Λεωνίδας Λεωνίδου παρουσίασε το «Νομικό Πλαίσιο Χρήσης Αστικού Δάσους», ενώ τις εισηγήσεις έκλεισε η κ. Βερονίκη Καββαδία, η οποία παρουσίασε την αποδεικτική μελέτη που έχει εκπονηθεί για το ιδιοκτησιακό του Δάσους Μορέλλα υπέρ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με κατάθεση ερωτήσεων από τους δημότες που παρακολούθησαν την ημερίδα, καθώς και τη δέσμευση πως οι αγώνες θα συνεχιστούν από κοινού μέχρι την τελική δικαίωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας, Γιάννης Μέγας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Γιαννόπουλος, Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Μπελεχρής, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιορδάνης Βογιατζόγλου, Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτης Μπόλλας, Παιδείας, Κατερίνα Φασουλά και Αθλητισμού, Κώστας Σωτηρίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Χρήστος Μπακάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Στιβαχτής, Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου και Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άρης Κυριακίδης, η πρόεδρος του καταργούμενου Νομικού Προσώπου Μαρήλια Νικολαΐδου και η αντιπρόεδρος Σοφία Γουναροπούλου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Δείχνουμε τον δρόμο της προστασίας, δείχνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα συμφέροντα του Δήμου, του Δημοσίου και του φυσικού περιβάλλοντος. Για δεκαετίες πριν από εμάς δόθηκαν μάχες και θα συνεχίσουν να δίνονται. Ευχαριστούμε όλους όσοι έδωσαν αγώνες για να παραμείνει αυτή η περιοχή πράσινη. Θέλω, μεταξύ άλλων, οι δημότες να γνωρίζουν το εξής: Πρόσφατα, κατά την εκδίκαση στο Εφετείο της αγωγής κυριότητας για το κεντρικό τμήμα του Δάσους Μορέλλα κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνήθηκαν να μας χορηγήσουν στοιχεία. Δείξαμε πυγμή, πήραμε αυτά τα στοιχεία και προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον. Όσο είμαστε εδώ, κανείς δεν θα διανοηθεί να αγγίξει το φυσικό μας περιβάλλον. Είμαστε παρόντες, με ακτιβισμό, με νομικά επιχειρήματα, τεκμηριωμένο λόγο να προστατέψουμε αυτό που οι πρόγονοι μας κληροδότησαν».

The post Μ. Ψυχάλης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα συμφέροντα του Δήμου στο δάσος Μορέλλα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα