Οι μαθητές του Χαλανδρίου κόντρα στην κλιματική αλλαγή

Νέα φύτευση, στον κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Λευκωσίας, πραγματοποίησε στις 16 Απριλίου 2024 ο Δήμος Χαλανδρίου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποίησε στις 16 Απριλίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολύτιμη για την υλοποίηση της δράσης ήταν η βοήθεια των μαθητών της Στ΄ Δημοτικού, του 4ου Δημοτικού της πόλης. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλη τη διαδικασία και βοήθησαν να φυτευτούν 55 δένδρα (50 λεμονιές, 3 καρυδιές & 2 συκιές),

τα οποία χορηγήθηκαν από τη Hellenic Plants, με έδρα το Ξυλόκαστρο.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ήταν από τους πρώτους δήμους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ, ήδη από το 2021, με τη φύτευση 75 δένδρων.

Η πρωτοβουλία «75 UN – 75 Trees UNAI SDG7» του ΟΗΕ ξεκίνησε, το 2020, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού, με τη φιλοδοξία να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναδάσωση του πλανήτη και τη δέσμευση CO2 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πρωτοβουλία συντονίζεται από τον ακαδημαϊκό κόμβο των Ηνωμένων Εθνών για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο).

The post Οι μαθητές του Χαλανδρίου κόντρα στην κλιματική αλλαγή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλανδρίου,chalandriou