Οι «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων

Το πρόγραμμα «Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»,  που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων. Ο Ολυμπιονίκης μας στο βόλεϊ Βασίλης Κουρνέτας, πρεσβευτής της δράσης βρέθηκε στα 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία

της πόλης, εξηγώντας στα παιδιά τι είναι η ανακύκλωση και πώς θα πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματική.

Το πρόγραμμα γενικής  γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε με ένα βιωματικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία, όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστούς κάδους, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση. Επιπλέον διατέθηκαν στα σχολεία μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης για τις αίθουσες, καθώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εκτός από τη διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών σε μπλε και κίτρινους κάδους.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Είναι μεγάλης σημασίας η οικοδόμηση περιβαλλοντικής συνείδησης στους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες. Τα παιδιά με μεγάλη θέρμη αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Το «παρών» στη δράση έδωσαν οι Ζήσης Ιωαννίδης, στέλεχος της γενικής γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων και Χρήστος Γούναρης, αντιδήμαρχος Παιδείας.

The post Οι «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωταθλητές, Ανακύκλωση, Βριλησσίων,protathlites, anakyklosi, vrilission