Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στα Βριλήσσια

Σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου, τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ, ενόψει την ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος, μέλος της Τ.Ε. Βορείου Τομέα

του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων.

Στην ομιλία του ανέφερε «τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και της περιοχής». Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους «να αξιοποιήσουν το εκλογικό περίπτερο ως εφαλτήριο αγώνα», ενώ κατήγγειλε «την επίσκεψη Μητσοτάκη στην περιοχή». 

Αναφερόμενος στην Ε.Ε. υπογράμμισε ότι «είναι άλλες οι προτεραιότητες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και άλλες αυτές των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, όπου το ΚΚΕ δίνει τη δύναμή του, δυναμώνοντας και τον συνολικό δρόμο της ανατροπής».

Τέλος, έστειλε μήνυμα «νέας πρωτιάς της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές, με αυξημένες τις δυνάμεις της». 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, ο οποίος απήυθυνε κάλεσμα στα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και τις φίλες του κόμματος και της ΚΝΕ, «που δίνουν τη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη». Κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να πάρουν θέση μάχης και με την άμεση, ζωντανή συζήτηση σε κάθε γειτονιά και σπίτι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να σπάσουν το κλίμα του αποπροσανατολισμού και των κάλπικων διλημμάτων, που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της Ε.Ε.». «Μόνο έτσι θα ακυρωθούν και η προκλητική αποσιώπηση των πραγματικών αιτιών κάθε προβλήματος, των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ, οι συκοφαντικές επιθέσεις και η διαστρέβλωση» σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι «αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, που έχουν υπηρετήσει πιστά αυτή την πολιτική ως κυβερνήσεις, αλλά και ως αντιπολίτευση, και σήμερα προσπαθούν να ξαναζεστάνουν τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του βάρβαρου συστήματος και της ΕΕ. Εξάλλου, η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει καλύτερη για τους λαούς, αυτό έχει αποδειχθεί και στην πράξη, κάθε νέα εξέλιξη στην Ε.Ε. είναι βήμα αντιδραστικοποίησης προς το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων». Κάλεσε δε σε συστράτευση ώστε «να συναντηθούμε όσοι παλέψαμε πλάι – πλάι στις μεγάλες απεργίες, στις εστίες διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς, στα μπλόκα της αγροτιάς, στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στα συλλαλητήρια ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, σε όλους αυτούς τους αγώνες, δηλαδή, που αποτέλεσαν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και ήταν οι μόνοι που τη στρίμωξαν. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η φυσική συνέχεια αυτών των αγώνων και η μόνη επιλογή που θα βοηθήσει να δυναμώσουν, να συνεχιστούν από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα. Είναι η φυσική συνέχεια των βημάτων βελτίωσης του συσχετισμού δυνάμεων που καταγράφονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο εργατικό, στο φοιτητικό κίνημα».

Τέλος υπογράμμισε ότι στις 9 Ιουνίου, «με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, επιβεβαιώνουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Στέλνουμε από τη χώρα μας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια, στα ΚΚ που δίνουν, σε δύσκολες συνθήκες, τη μάχη της ανασύνταξης.Τις 4 βδομάδες που απομένουν έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε. Οσοι ψήφισαν το Κόμμα πρέπει να το ξανακάνουν, μπαίνοντας τώρα στη μάχη να εξηγήσουν και σε άλλους ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για τον λαό και τη νεολαία. Οσοι τελικά έκαναν άλλες επιλογές έχουν τώρα περισσότερους λόγους να επιλέξουν ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα και θέλει και μπορεί να υψώσει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. Είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και θέληση να πάμε το Κόμμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας ακόμα πιο ψηλά. Καμία ψήφος χαμένη. Κάναμε το βήμα, πάμε για το άλμα».

The post Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στα Βριλήσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα