«Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση της υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη

Την Παρασκευή 26 Απριλίου δόθηκε το «πράσινο φως» στη χρηματοδότηση του έργου της υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη από το νέο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή – ΠΕΚΑ), όπως αναφέρει -σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο Πεντέλης

(συμβολική δαπάνη 28,5 εκατ. ευρώ), που αλλάζει τη φυσιογνωμία του, που ομορφαίνει την πόλη, που επιτυγχάνει μόνιμη μείωση ενέργειας κατά 50%, που επιτυγχάνει τηλεματικό έλεγχο του δημοτικού φωτισμού κ.ά.» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γραφάκος, για να προσθέσει: «Μαζί με τη Δήμητρα Κεχαγιά και τους συνεργάτες της σχεδιάσαμε το έργο ώστε να καλύψει την υπογειοποίηση του συνόλου της μέσης τάσης της πόλης και ένα ποσοστό περίπου 60% της χαμηλής. Έχουμε υπογειοποίηση σε 115 χιλιόμετρα μέσα στον Δήμο. Σχεδιάσαμε τη μορφή χρηματοδότησης και, με τον τρόπο που κινηθήκαμε, καταφέραμε το έργο να έχει συμβασιοποιηθεί και να εκτελείται. Με τον τρόπο που χειριστήκαμε το θέμα πετύχαμε το έργο να κατασκευάζεται δύο χρόνια νωρίτερα, πετύχαμε όφελος για τους πολίτες και την πόλη».

Αναφορικά με το τι προηγήθηκε για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου ο γ.γ. του ΥΠΕΝ τονίζει: «Για να υλοποιείται σήμερα αυτό το έργο, τα τελευταία 4 χρόνια έκανα δεκάδες συναντήσεις και συσκέψεις και ακόμα περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους φορείς. Το έργο δεν θα είχε γίνει αν η πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Άντα Μπούσουλα, ο Περικλής Μπουρσινός και ο Τάσος Χριστίδης, με τους συνεργάτες του στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης, δεν είχαν δουλέψει μαζί μας και με τον ΔΕΔΔΗΕ, ως ομάδα, σοβαρά, υπεύθυνα και με προσήλωση στο δύσκολο τελικό στόχο. Το έργο δεν θα είχε γίνει, αν δεν το στήριζαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας και Θεοδωρής Σκυλακάκης. Το έργο δεν θα είχε γίνει, αν δεν υπήρχε στο τιμόνι του ΔΕΔΔΗΕ ο Τάσος Μάνος, ένας σύγχρονος και ικανός τεχνοκράτης, μαζί με τους συνεργάτες του, κυρίως τον Θανάση Φουντουλάκη. Το έργο δεν θα είχε γίνει, χωρίς τη βοήθεια του Νίκου Παπαθανάση, του Δημήτρη Σκάλκου, του Γιώργου Ζερβού, του Νίκου Μαμαλούγκα και της Γιάννας Νίκου. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία».

Και ο κ. Γραφάκος καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Νιώθω χαρούμενος, με ήσυχη τη συνείδηση, που με έργα και δράσεις βοήθησα έμπρακτα σε μια καλύτερη ποιότητα για τους συμπολίτες μου. Αυτό είναι το νόημα της ενασχόλησης με τα κοινά. Δεν ξεχνώ από πού ξεκίνησα και πού πιθανά να καταλήξω. Βρέθηκα σε μια θέση που μπόρεσα να βοηθήσω την πόλη μου και το έκανα στον μέγιστο βαθμό που μπορούσα. Τέλος, σημειώνω ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει τις επόμενες μέρες από το ΥΠΕΝ θα δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ και των εσωτερικών συνδέσεων των οικιών. Δικαιούχος θα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. Σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου Πεντέλης έχει ήδη κατατεθεί στη διαχειριστική αρχή από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης».

The post «Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση της υπογειοποίησης των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράσινο, Μελίσσια, Πεντέλη,prasino, melissia, penteli