Το φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Για το τέλος του Μαρτίου, μήνα αφιερωμένου στους γυναικείους αγώνες για ισότητα, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής θα φιλοξενήσει το β’ μέρος των ταινιών μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς, που διακρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα του 7ου Φεστιβάλ WIFT GR «Μικρές Γυναικείες Ιστορίες».

Η έκτακτη αυτή προβολή θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ. στο Πέτρινο κτήριο, στο Πολιτιστικό – Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», Σπάρτης 1 (είσοδος από Θεμιστοκλέους), Αγία Παρασκευή, με την παρουσία των σκηνοθετριών. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με

το κοινό, που θα συντονίσει η γενική γραμματέας της Λέσχης και αντιπρόεδρος του WIFT GR Μιρέλλα Λεγάκη. Είσοδος – εισφορά: 3 ευρώ.

Θα προβληθούν οι ταινίες:

Lumen: Ντοκιμαντέρ της Ειρήνης Τζούλια.Fault: Μυθοπλασία της Κατερίνας Παπαναστασάτου.Days of a Lilac Summer: Μυθοπλασία της Αριάδνης-Αγγελικής Θυφρονίτου-Λήτου.Dustlight: Μυθοπλασία της Χρυσάνθης Κουρή.Nothing Holier Than A Dolphin: Μυθοπλασία της Ισαβέλλας Μαργάρα.End of August / Τέλη Αυγούστου: Μυθοπλασία της Ανζελίκα Κατσά.

Το WIFT GR (Women in Film and Television-Greece/Γυναίκες στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση – Ελλάδα) είναι το ελληνικό τμήμα ενός διεθνούς δικτύου που περιλαμβάνει γυναίκες/επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με σκοπό την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον οπτικο-ακουστικό κλάδο, την υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων και την ανάδειξη του έργου των θηλυκοτήτων με στόχο την εφαρμογή της ποσόστωσης στην βιομηχανία των οπτικο-ακουστικών μέσων.

Οι ταινίες που θα φιλοξενήσει η Λέσχη προβλήθηκαν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο 7ο Φεστιβάλ WIFT GR τον Νοέμβριο 2023 και παραχωρήθηκαν στην Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) για να συναντήσουν το ελληνικό κοινό μέσω των λεσχών.

The post Το φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα και στον κινηματογράφο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα