Η χειρότερη προσέγγιση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Γιατί το γερμανικό μοντέλο δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα που η ίδια η συμμαχία δημιούργησε 12/07/2023 M. E. Sarotte Περίληψη:

Η συμμαχία στο Βίλνιους θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να καθορίσει τι χρειάζονται οι Ουκρανοί για να πετύχουν στην αντεπίθεσή τους -και στην συνέχεια να τους παράσχει γρήγορα αυτή την υποστήριξη. Με απλά λόγια, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δώσει στο Κίεβο ό,τι που χρειάζεται για να πετύχει, το συντομότερο δυνατό, αυτό που πραγματικά έχει σημασία: την αποκατάσταση των σταθερών συνόρων.

Καθώς

τα κράτη του ΝΑΤΟ συναντώνται αυτή την εβδομάδα στο Βίλνιους, αντιμετωπίζουν, για άλλη μια φορά, το ζήτημα της προσχώρησης: δηλαδή, αν θα μετατρέψουν την ρητορική περί ένταξης της Ουκρανίας σε πραγματικότητα. Από την σύνοδο κορυφής του συνασπισμού το 2008 στο Βουκουρέστι, όπου οι σύμμαχοι εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι τόσο η Γεωργία όσο και η Ουκρανία «θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ» σε κάποιο απροσδιόριστο σημείο στο μέλλον, τα κράτη-μέλη συζητούν πώς (ή αν) θα υλοποιήσουν αυτήν την υπόσχεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΑΤΟ, Ουκρανία,nato, oukrania