Μην δίνετε το ελεύθερο στην Πολωνία

Η υποστήριξη της Βαρσοβίας για την Ουκρανία δεν πρέπει να αποκρύπτει την επίθεσή της στην δημοκρατία στο εσωτερικό της 26/07/2023 Piotr H. Kosicki Περίληψη:

Το να συνεχίσει να δίνεται ένα ελευθέρας στην κυβέρνηση της Πολωνίας να δρα αντιδημοκρατικά θα διευκολύνει την διεθνή εξάπλωση της αντιφιλελεύθερης δημοκρατίας διδάσκοντας σε άλλες κυβερνήσεις ότι οι επιθέσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι ανεκτές εφόσον υποστηρίζεις τους ευρύτερους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Είναι καιρός

ο Μπάιντεν να πει ξανά την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Πολωνίας.

Όταν ο Τζο Μπάιντεν έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία, αναφέρθηκε στην δημοκρατική οπισθοδρόμηση που είχε λάβει χώρα στην Ανατολική Ευρώπη επί των ημερών του προκατόχου του. «Βλέπετε τι συνέβη παντού, από την Λευκορωσία μέχρι την Πολωνία και την Ουγγαρία, και την άνοδο των ολοκληρωτικών καθεστώτων στον κόσμο», είπε σε μια προεκλογική εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2020. Ο Μπάιντεν έβαζε την Πολωνία στο ίδιο τσουβάλι με χώρες όπου η δημοκρατία βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, αν όχι ήδη νεκρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολωνία,polonia