Επιχορηγείται ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως Αρκαλοχωρίου

21:30 19/5/2024 - Πηγή: dogma

Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι. Μητροπόλεως, την Παρασκευή 17 Μαΐου παρόντων : του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, των Γενικών Γραμματέων, Υπουργείου Οικονομικών Γεωργίου Ζερβού, ΥΠΑΑΤ Γιώργου Στρατάκου και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρου Καμπούρη, του Δημάρχου Μινώα

Πεδιάδος κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, και άλλων προσκεκλημένων, προέβη στις παρακάτω ανακοινώσεις: Από την επιχορήγηση της Ελληνικής Πολιτείας, για τους σεισμόπληκτους ναούς της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου α) διατέθηκαν τετρακόσιες χιλιάδες ευρ. (400.000 ευρ.) για την αποκατάσταση του πληγέντος από το σεισμό, Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. β) Επιχορηγήθηκαν για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης των, όλοι οι σεισμόπληκτοι καθεδρικοί ναοί των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου μετά του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη έχουν συνυπογράψει τη σχετική Σύμβαση, όπως και μετά του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκερογλου, ενώ προχωρούν οι προκηρύξεις των παραπάνω έργων.

Τα παραπάνω ευχάριστα νέα ο Σεβ. κ. Ανδρέας επανάλαβε α) στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο παρόντων των παραπάνω Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του πρ. Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Γιαννόπουλου και των φορέων της περιοχής και β) στα μέσα ενημέρωσης που ήταν παρόντα.

The post Επιχορηγείται ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως Αρκαλοχωρίου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα