Επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Νομό Έβρου και τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του (ΦΩΤΟ)

17:20 17/5/2024 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα της 14ης Μαΐου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Μουσείο της Καππαδοκικής Εστίας όπου ο Πρόεδρος κ. Φάνης Ισαακίδης και τα μέλη του τον ξενάγησαν στις υπόσκαφες κατασκευές του, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και δώρησε την φιλντισένια ράβδο του στο ναίδιο του Μουσείου.

Στη συνέχεια στην ανακαινισμένη ιστορική «Αποθήκη» του λιμένος, ο Δήμαρχος της πόλεως, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι επίσημοι του τόπου και πλήθος λαού, έλαβαν μέρος στην τελετή ανακηρύξεως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

κ. Γεωργίου σε Επίτιμο Δημότη της Αλεξανδρουπόλεως. Συγκινημένος ο Μακαριώτατος ομίλησε σχετικά (διαβάστε την ομιλία του εδώ) και καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Μετά το πέρας της τελετής, οι Αλεξανδρουπολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, το προαύλιο και τις προβλήτες του λιμανιού, συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο στην εκδήλωση – αναπαράσταση της μεταφοράς της εικόνος της Παναγίας Τριφώτισσας από την Αίνο. Από ειδική εξέδρα ο Μακαριώτατος μίλησε στις χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν το λιμάνι (διαβάστε την ομιλία του εδώ) και άρχισαν οι εορταστικές χορευτικές εκδηλώσεις. Προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου χόρεψαν παραδοσαικούς χορούς με τραγούδια οι Κύπριοι φοιτητές της Θράκης και έπειτα ακολούθησαν τα τοπικά παραδοσιακά σωματεία.

Την 15η Μαΐου ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο μετέβη στην Ορεστιάδα προκειμένου να σναντήσει τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τους τοπικούς άρχοντες και στη συνέχεια στον περικαλλή Ναό των Αγίων Θεοδώρων, να ομιλήσει σε κοινή συνάθροιση των ιερέων των δύο Μητροπόλεων του Νομού μας. (Διαβάστε την ομιλία του εδώ)

Το απόγευμα, ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη μας, πραγματοποιήσε επίσκεψη στην Ιερά Μονή »Παναγίας του Έβρου» Μάκρης. Η Ηγουμένη Μακρίνα μοναχή και σύσσωμη η αδελφότητα υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον Μακαριώτατο, ζητώντας την ευλογία του. Έπειτα, η Ηγουμένη ξενάγησε τον Μακαριώτατο στους χώρους του μοναστηριού. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την αδελφότητα για την θερμή υποδοχή και επέδωσε για ευλογία μια εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The post Επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Νομό Έβρου και τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα