Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

12:27 3/5/2024 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Σεβ. Μητροπολίτες Βιζύης κ. Αθηναγόρας, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων,

Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Προύσης κ. Ιωακείμ, και Σελευκείας κ. Θεόδωρος, στη συνέχεια οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, Αρχιμανδρίτης κ. Βοσπόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ενώ το δωδέκατο ευαγγέλιο ανέγνωσε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Αλέξανδρος.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Παρέστη πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Το πρωί της Μ. Πέμπτης, ο Μ.Πρωτοσύγκελλος τέλεσε, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Μ.Βασιλείου, συμπαραστατούμενος από τον Δευτερεύοντα κ. Καλλίνικο.

The post Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακολουθία, Παθών, Κυρίου, Πατριαρχικό Ναό, Φανάρι,akolouthia, pathon, kyriou, patriarchiko nao, fanari