Η θεία Λειτουργία είναι τράπεζα αγάπης

15:02 11/5/2024 - Πηγή: dogma

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άγιο, πιο υψηλό, πιο μεγαλειώδες, πιο ζωογόνο από τη θεία Λειτουργία. Είναι θριαμβευτική γιορτή. Είναι παντοδύναμη προσευχή για τη σωτηρία ολόκληρου του κόσμου και κάθε μέλους της Εκκλησίας χωριστά.

Η θεία Λειτουργία είναι δείπνο, είναι τράπεζα θείας αγάπης, που προσφέρεται στο ανθρώπινο γένος. Πάνω στο άγιο Δισκάριο, κατά την Προσκομιδή, συγκεντρώνονται κοντά στον Αμνό του Θεού όλοι οι άνθρωποι – οι ζωντανοί και οι κεκοιμημένοι, οι άγιοι και οι

αμαρτωλοί, η «θριαμβεύουσα» Εκκλησία και η «στρατευομένη».

Ένας άρρωστος έπασχε από θανάσιμο έλκος στομάχου. Υπέφερε εννέα ημέρες χωρίς την παραμικρή ανακούφιση από τους γιατρούς. Τον κοινώνησα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θεραπεύτηκε και το βράδυ σηκώθηκε από το κρεβάτι… Είχε κοινωνήσει με ακλόνητη πίστη. Προηγουμένως προσευχήθηκα θερμά γι’ αυτόν, λέγοντας:

– Κύριε, είσαι η ζωή μας! Όσο εύκολα μπορώ εγώ να σκεφθώ τη θεραπεία, τόσο εύκολα μπορείς Εσύ να τη χαρίσεις. Όσο εύκολα μπορώ εγώ να συλλογιστώ την ανάσταση από τους νεκρούς, τόσο εύκολα μπορείς Εσύ να την πραγματοποιήσεις. Θεράπευσε, λοιπόν, τον δούλο Σου Βασίλειο!

Ο πολυέλεος Δεσπότης τον ελέησε και του χάρισε την υγεία… Δόξα στην παντοδυναμία Σου, Κύριε!…

Μια γριούλα είχε αιμοπτύσεις. Ήταν πολύ αδύνατη και δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα. Μόλις την κοινώνησα, άρχισε να συνέρχεται…

Μια κοπέλα είχε φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου. Τη θεράπευσε η θεία Μετάληψη… Δόξα στα ζωοποιά Σου Μυστήρια, Κύριε!…

Από το βιβλίο: Πνευματική Ανθολογία από τους βίους και τους λόγους των Αγίων της Ρωσίας. Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής 2018, σελ. 138, 139, 142.

The post Η θεία Λειτουργία είναι τράπεζα αγάπης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα