Λαμπρά πανήγυρη Ιεράς Μονής Αγιασμένου Ιεράπετρας

21:28 13/5/2024 - Πηγή: dogma

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καλή απιστία και στην ομολογία του Αποστόλου Θωμά «ο Κύριος μου και ο Θεός μου», αλλά και στη φράση «μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες». Ο Σεβ. τόνισε ότι ο Αναστάς και φιλάνθρωπος Κύριος, προκειμένου να σώσει τον λογικοκρατούμενο άνθρωπο και να

τον οδηγήσει σε έναν άλλο τρόπο σκέψης, εκείνον της Ανάστασης και της ζωής, της νίκης κατά του κακού και της αμαρτίας, στόν κόσμο του φωτός και της χάριτος της Ανάστασης και της ζωής, δεν διστάζει να επιδείξει την πλευρά και τα χέρια του στον άπιστο μαθητή, ικανοποιώντας έτσι την «καλή απιστία του».

Επίσης αναφέρθηκε στα λαμπρά και πάνδημα εγκαίνια του πανηγυρίζοντος ναού που τελέστηκαν από τον μακαριστό Επίσκοπο Ιεράς και Σητείας Αμβρόσιο την Κυριακή του Θωμά του έτους 1890, ευχήθηκε δε χρόνια πολλά στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού ναού Αγίας Φωτεινής και υπεύθυνος της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Ιερεύς Κων/νος Κεντριστάκης. εφημέριος της Μονής, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεινάς.

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας κ. Νίκος Τζουμάκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρίνα Αχλάτη και κ. Άννα Αϊβαλιώτη κ.α.

The post Λαμπρά πανήγυρη Ιεράς Μονής Αγιασμένου Ιεράπετρας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμπρά, Ιεράς Μονής Αγιασμένου Ιεράπετρας,labra, ieras monis agiasmenou ierapetras