Παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου στον Ιεραπύτνης

16:19 28/4/2024 - Πηγή: dogma

Τα παιδιά συνόδευαν οι γονείς τους, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Κοπανάκη και η Δασκάλα τους στους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και την διδασκαλία των κρητικών παραδόσεων και εθίμων κ. Κατερίνα Βαγγέλα Στο τέλος προσέφεραν στον Σεβ. και τη συνοδεία του λουλούδια και τα παραδοσιακά «Λαζαράκια» που είχαν ετοιμάσει, όπως τα παλιά χρόνια.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του προς τα παιδιά, τους γονείς και τους Δασκάλους

τους για την παρουσία τους. και τους ευχαρίστησε που ήρθαν στο εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου Επίσης, τα συνεχάρη που αναβιώσαν το ξεχασμένο έθιμο των καλάντων του Λαζάρου, τους μοίρασε εικονάκια του Αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

Παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανώλης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Τζουμάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινή Περακάκη, ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι και οι κυρίες που προετοίμαζαν τους σταυρούς από κλάδους βαΐων.

The post Παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου στον Ιεραπύτνης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραδοσιακά, Λαζάρου, Ιεραπύτνης,paradosiaka, lazarou, ierapytnis