Η Παγκόσμια Τράπεζα εισηγείται μείωση του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών προς όφελος του πλανήτη

07:25 8/5/2024 - Πηγή: meatnews

Η προστασία του περιβάλλοντος απασχόλησε τόσο την ΚΑΠ όσο και τους Ευρωπαίους αγρότες οι οποίοι στις πρόσφατες διαμαρτυρίες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, αναγκάζοντας την Ε.Ε. να επαναπροσδιορίσει άρθρα τα οποία έθιγαν οικονομικά κτηνοτρόφους και αγρότες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, όμως, έχει κι εκείνη σχέδια για το κλίμα, αφού σε νέο έγγραφό της προτείνει την επαναχρησιμοποίηση των δισεκατομμυρίων που ξοδεύουν οι πλούσιες χώρες για την ενίσχυση προϊόντων με υψηλή εκπομπή CO2, όπως το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά, για πιο φιλικές προς το κλίμα επιλογές, όπως τα πουλερικά,

τα φρούτα και τα λαχανικά. Η τράπεζα υποστηρίζει πως αυτός είναι ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους για να σωθεί ο πλανήτης, μια που από τους πιο επιβλαβείς ρυπογόνους τομείς είναι της γεωργίας και τον τροφίμων, οι οποίοι ευθύνονται για σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Πρέπει να σταματήσουμε να καταστρέφουμε τον πλανήτη ενώ ταϊζουμε τους εαυτούς μας» δήλωσε σε Μέσο Ενημέρωσης ο Τζούλιαν Λαμπιέτι ένα από τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδιος για διατροφικά θέματα και θέματα γεωργίας.

Ο πλανήτης πρέπει να μείνει συνεπής στη Συμφωνία του Παρισιού (περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου) και να επιταχύνει τις μειώσεις των εκπομπών ρύπων, εξού και η Παγκόσμια Τράπεζα θέλει οι αρμόδιοι να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις βιομηχανίες γεωργίας και τροφίμων, οι οποίες, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχουν από καιρό παραμεληθεί και υποχρηματοδοτηθεί.

Η ζήτηση για κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% των εκπομπών ρύπων από τον αγροδιατροφικό τομέα.

Keywords
Αναζητήσεις
i-pagkosmia-trapeza-eisigeitai-meiosi-tou-kokkinou-kreatos-kai-ton-galaktokomikon-pros-ofelos-tou-planiti.htm
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια Τράπεζα,pagkosmia trapeza