Από τη Λιβύη στην Ερυρθά Θάλασσα κάποιοι στα «ψηλά κλιμάκια» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν αδιόρθωτοι

Στις 5 Μαίου, διαβάζαμε τις δηλώσεις του Έλληνας διοικητή της επιχείρησης ASPIDES, Βασίλη Γρυπάρη, ο οποίος αποκάλυψε ότι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν απομείνει …μόνο τρία πολεμικά πλοία για να προστατεύουν την εμπορική ναυσιπλοία…Μεταξύ αυτών των τριών η φρεγάτα ΥΔΡΑ…

Το πρώτο ερώτημα που προέκυψε είναι, γιατί αφού άλλες χώρες που είχαν στείλει πολύ πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία τα απέσυραν και η ελληνική κυβέρνηση που γνωρίζει ότι η φρεγάτα ΥΔΡΑ είναι ένα παλαιό πλοίο, επιμένει να αναλαμβάνει ένα ρίσκο που δεν αναλογεί στην

Ελλάδα;;;

Επειδή κάποιοι θα αντιτάξουν το «πατριωτικό» επιχείρημα της προστασίας των ελληνικών εμπορικών πλοίων, να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη αναμένουμε ΕΝΑ (όχι δύο) εμπορικό πλοίο με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, το οποίο η φρεγάτα μας έσωσε από επίθεση των Χούθι. Φαίνεται ότι οι Έλληνες εφοπλιστές το έχουν…σε κακό να έχουν ελληνική σημαία στα πλοία τους!!!

Χθες νωρίς το πρωί κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι πύραυλος των Χούθι πέρασε…γενικώς από την περιοχή που έπλεε η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Διαβάζοντας έμπειροι αξιωματικοί τις "δικαιολογίες" για το πως έφτασε ο πύραυλος στη ΦΓ Ύδρα και την άνεση (καμία ανησυχία) του πλοίου στο περιστατικό, όχι μόνο δε γέλασαν (που έπρεπε), αλλά ανησύχησαν σφόδρα αφού κατάλαβαν τι έχει συμβεί γνωρίζοντας τις δυνατότητες των πυραύλων (βαλλιστικών και κρουζ) των Χούθι, από τις γελοίες δικαιολογίες για την κίνηση του πυραύλου που δόθηκαν ατύπως στην δημοσιότητα.

Το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ και φυσικά το ΥΠΕΘΑ δεν έχουν ακόμη θεωρήσει σκόπιμο να ενημερώσουν επισήμως από…που και πόσο κοντά πέρασε ο πύραυλος. Νομίζουμε ότι και ο Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπης αλλά και ο Α/ΓΕΝ Δ.Ε. Κατάρας, γνωρίζουν καλά τι έχει συμβεί και θα έχουν ενημερώσει τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.

Αυτό που δεν φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό στα υψηλά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι αυτές δεν είναι ιδιοκτησία κανενός! Συνεπώς όσοι καλούνται να τις διοικήσουν έχουν ορισμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να τις αγνοούν. Όταν για παράδειγμα στέλνεις μια φρεγάτα του Στόλου με τα χίλια ζόρια, σε μια αποστολή που τεχνολογικά την έχει ξεπεράσει, είσαι υποχρεωμένος να ενημερώνεις υπεύθυνα και επίσημα για οτιδήποτε συμβαίνει! Το πλήρωμα της φρεγάτας είναι άνθρωποι και πίσω έχουν αφήσει οικογένειες. Συνεπώς ουδείς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, ακόμη και ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται να κρατάει μυστικά.

Πάντα οι εξουσίες προσπαθούσαν να κρύψουν γεγονότα δυσάρεστα. Ποτέ όμως δεν είχαμε φθάσει σε τέτοιο σημείο υπερβολής και παρανομίας…Να θυμηθούμε τι έχει αποκρύψει συνειδητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πλήρη ανοχή στρατιωτικών ηγεσιών;

•Πέντε νεκροί στη Λιβύη. Τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο τι έχουμε μάθει για την τραγωδία και τον ερασιτεχνικό σχεδιασμό της αποστολής στη Λιβύη; Τίποτα. Αντιθέτως τα στελέχη των ΕΔ διαπίστωσαν ότι ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου την ημέρα της τραγωδίας, έγινε Α/ΓΕΕΘΑ…

•Οι Έλληνες φορολογούμενοι ακόμη περιμένουν να μάθουν τι έχουμε χάσει και τι έχουμε να πληρώσουμε για το Στεφανοβίκειο και τη βάση της Αεροπορίας Στρατού που έγινε λίμνη. Πόσα και τι ελικόπτερα χάθηκαν; Πόση είναι η ζημιά; Το μόνο ερώτημα που έχει απαντηθεί είναι ποιος θα τα πληρώσει: οι φορολογούμενοι.

•Τώρα αρχίσαμε τα ίδια με την φρεγάτα ΥΔΡΑ, για την οποία αποκαλύψαμε με τι ελλείψεις πήγε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η επίκληση του απορρήτου για όλα αυτά  είναι απλά για γέλια!

The post Από τη Λιβύη στην Ερυρθά Θάλασσα κάποιοι στα «ψηλά κλιμάκια» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν αδιόρθωτοι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα