Άρχισαν τα όργανα από τους «να τα βρούμε με τους Τούρκους»! Άρθρο-ύμνος στον Γεραπετρίτη και η απάντηση

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το «στρατόπεδο» όσων υποστηρίζουν με πάθος την άποψη πως «πρέπει να τα βρούμε με τους Τούρκους», θα άρχιζε τις επιθέσεις εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε χάσει τίποτα για να τα βρούμε με τους γείτονες…

Η μία και μοναδική μας διαφορά είναι γνωστή ,μπορεί να επιλυθεί αλλά είναι τουλάχιστον αφελής -δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλους χαρακτηρισμούς- όποιος πιστεύει ότι η Τουρκία δεν στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του μισού τουλάχιστον Αιγαίου και στο «θάψιμο» του Κυπριακού.

Έκπληξη αποτέλεσε το πόσο άργησαν οι επιθέσεις των «να τα βρούμε» εναντίον όσων

αρνούνται να τσακωθούν με τη κοινή λογική…

Το …μπαϊράκι του αγώνα της άνευ όρων «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» φαίνεται ότι σηκώνει το Protagon  με άρθρο που υπογράφει ο κ. Αλέκος Παπαναστασίου. Άρθρο …ύμνος στον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη, γνωστό μέχρι στιγμής περισσότερο για την υπόκλιση του προν τον κ.Ερντογάν παρά για το έργο του στο ΥΠΕΞ…Έχει απασχολήσει βεβαίως και με τη διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών…

Το άρθρο του κ.Παπαναστασίου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Φαίνεται ότι ο κ.Παπαναστασίου είχε μεγάλη πίεση χρόνου για να παραδώσει το άρθρο-ύμνο προς τον κ.Γεραπετρίτη. Αυτό δεν του επέτρεψε να ελέγξει δεύτερη φορά όσα έγραψε με αποτέλεσμα ο ύμνος να αποδομηθεί πάρα πολύ εύκολα. Το άρθρο βρίθει ανακριβειών. Επιμένουμε να είμαστε συγκρατημένοι στους χαρακτηρισμούς μας….

Ο κ.Παπαναστασίου παρουσιάζει τον κ.Γεραπετρίτη περίπου ως ένα…καλόγερο της πολιτικής που αγόγγυστα αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές και δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια…Δεν σπαταλά όπως γράφει τον χρόνο του « για να τα έχει καλά με το «μαγαζί γωνία» του πολεμοχαρούς υπερπατριωτισμού».

Σε αυτό το …μαγαζί γωνία ο κ.Παπαναστασίου συμπεριλαμβάνει και «παλιούς δημοσιογράφους του υπουργείου Άμυνας«από τα λεγόμενα «καλά χρόνια». Δηλαδή; Τα υπονοούμενα έχουν γίνει …σχολή στην ελληνική «δημοσιογραφία». Θα περιμένουμε τις διευκρινίσεις του κ.Παπαναστασίου.

Η πρώτη μεγάλη γκάφα του στο άρθο-ύμνος προς τον κ.Γεραπετρίτη έχει να κάνει με τα Ίμια και την έξοδο του Στόλου. Χρεώνει στον συνάδελφο Δήμο Βερύκιο την μετάδοση του απόπλου του Στόλου και αν και καταδικάζει τους «υπερπατριώτες» επιχειρηματολογεί ακριβώς όπως αυτοί!!! Γράφει:

«Για παράδειγμα, στην εποχή τους ήταν τόσο υπεύθυνοι ρεπόρτερ ώστε μπορούσαν (τυχαίο το παράδειγμα) να περιγράφουν live από τη Σαλαμίνα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού –μαζί με τα διακριτικά τους– την ώρα που σάλπαραν για να αντιμετωπίσουν μια εθνική κρίση. Ελπίζοντας, βέβαια, ότι στην Τουρκία θα έβλεπαν τηλεόραση με «χιόνια» και δεν θα κατέγραφαν ποια είναι».

Ο κ.Παπαναστασίου είναι άσχετος με το ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας κι αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι ότι γράφει ανοησίες μη αποδεχόμενος την ασχετοσύνη του. Δεν θα ήταν δύσκολο να διασταυρώσει τις ανοησίες που του είπαν οι «πηγές» του για να διαπιστώσει ότι ΔΕΝ ήταν ο Δήμος Βερύκιος που έκανε την μετάδοση του απόπλου του Στόλου!!! Για να τον βοηθήσουμε να βρει την αλήθεια δεν θα τον παραπέμψουμε στο youtube όπου υπάρχουν τα σχετικά βίντεο. Θα τον συμβουλεύσουμε να ρωτήσει τον κ.Γεραπετρίτη να του απαντήσει ποιος έκανε την μετάδοση. Τον έχει διορίσει στο ΕΣΡ!!!

Επίσης να του επισημάνουμε ότι η μετάδοση έγινε με την άδεια του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη, ΥΕΘΑ εκείνης της εποχής.

Να του εξηγήσουμε ακόμη ότι κάποιες φορές μπορεί να θέλεις να δείξεις ότι βγάζεις τον Στόλο σου στο Αιγαίο! Μάλλον δεν του πέρασε από το μυαλό αυτή η σκέψη…

Τέλος για να μην γίνεται…υπερπατριώτης να τον πληροφορήσουμε ότι οι Τούρκοι δεν χρειάζονταν καν την τηλεοπτική μετάδοση για να δουν τον απόπλου του Στόλου. Από τα καφενεία του Περάματος οποιοσδήποτε τον έβλεπε και να είναι σίγουρος ότι κάποιοι εκείνη την ημέρα δεν βρίσκονταν στον Πέραμα μόνο για καφέ…

Στο τέλος του κειμένου θα διαβάσετε και το σχόλιο του Δήμου Βερύκιου…

Γκάφα (;) δεύτερη του κ.Παπαναστασίου. Γράφει:

«Είναι αλήθεια ότι το κόλπο του υπερπατριωτισμού πιάνει. Οχι απλώς είναι δωρεάν, αλλά αποτελεί και χρυσοφόρα υπόθεση για εκείνους που δεν έχουν στα χέρια τους την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας. Οι οποίοι μπορούν να σου εξηγήσουν ότι τα Rafale και οι Belharra «δεν κάνουν», ενώ τα αεροσκάφη F-35, πολύ απλά, «δεν στρίβουν». Ενώ, αντίθετα, αν το κράτος επιλέξει τα οπλικά συστήματα που προτείνουν και προβάλλουν οι ίδιοι στις ιστοσελίδες τους θα κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Δεν είναι ειρηνιστές, no borders και γενικώς εναντίον των εξοπλισμών. Υπέρ των εξοπλισμών είναι οι άνθρωποι, απλά υπέρ των συγκεκριμένων εξοπλισμών που προτείνουν οι ίδιοι».

Λοιπόν κ.Παπαναστασίου να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

Η διαφήμιση δεν είναι παράνομη. Είναι νόμιμη και κάθε μέσο ενημέρωσης ζει απ΄ αυτή. Υπάρχουν μάλιστα μέσα ενημέρωσης που αρνούνται να μπουν σε λίστες Πέτσα και το militaire.gr είναι ένα απ΄ αυτά. Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ κρατικής διαφημίσης και το militaire.gr είναι ένα απ΄ αυτά ,εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια. Υπάρχουν μέσα που παρά το γεγονός ότι έχουν διαφήμιση οπλικών συστημάτων, στην αρθρογραφία τους είναι ενάντια σε αυτά. Το militaire.gr είχε διαφήμιση του F-35 κι όμως ήταν και παραμένει άκρως επικριτικό στην επιλογή του με απ΄ ευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση Μητοστάκη. Και μια και έκανε το λάθος και ασχολήθηκε και με τα τεχνικά ζητήματα ο κ.Παπαναστασίου, να τον ενημερώσουμε ότι τις ενστάσεις για το F-35 δεν τις έχουν οι δημοσιογράφοι ,αλλά εμπειρότατοι Αεροπόροι μας! Όχι επειδή …δεν στρίβει το F-35,αλλά επειδή δεν θα είναι ελεγχόμενο από την Ελλάδα για τις αποστολές που το θέλει η Ελλάδα.Ας ρίξει μια ματιά στις συνεντεύξεις του militaire.gr και θα έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει με το F-35. Γράφει τέλος ο κ.Παπαναστασίου:

«Τι ενοχλεί το «μαγαζί γωνία»; Η ησυχία. Για παράδειγμα, η απουσία παραβιάσεων στον αέρα και στη θάλασσα τους τελευταίους δέκα μήνες, χάρη στην οποία το κράτος εξοικονομεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο έντασης με την Τουρκία, που –κανείς δεν είναι αφελής– κάποια στιγμή θα έρθει».

Κύριε Παπαναστασίου, δεν έχετε παρά να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ για να διαπιστώσετε ότι οι παραβιάσεις στο ΘΑΛΑΣΣΙΟ χώρο του Αιγαίου καθόλου δεν σταμάτησαν. Όσο για τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο δεν τα έχουν πει καλά στον κ.Παπαναστασίου. Ο εκμηδενισμός τους δεν έφερε μόνο οικονομικό κέρδος στην Ελλάδα, αλλά και σύγχρονα F-16 στην Τουρκία, η οποία μέχρι το 2030 θα έχει 270 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη με την Ελλάδα να έχει μόλις 160.

Ησυχία και ειρήνη θέλουμε όλοι οι λογικοί άνθρωποι. Κανένας δεν θέλει πόλεμο και πρώτα απ΄  όλους οι στρατιωτικοί κ. Παπαναστασίου. Όμως ουδείς επιθυμεί το κόστος της εξασφάλισης όλων αυτών να είναι ενδοτικότητα ,η υποχωρητικότητα, η αναξιοπρέπεια. Όλα αυτά αξιοποιεί η Τουρκία για να κερδίζει διαρκώς πόντους στην αναμέτρηση της με την Ελλάδα.

Στην περίπτωση του Αιγαίου και όσων έχει συζητήσει -ελπίζουμε να μην έχει συμφωνήσει- με την προσωπική και μυστική διπλωματία του ο κ.Μητσοτάκης δεν χωρούν ούτε ευγένειες, ούτε πολιτική ορθότητα. Το ίδιο ισχύει και σε όσους έχουν πάρει τα φτυάρια και είναι έτοιμοι να λασπολογήσουν εναντίον όποιου αρνείται να συμφωνήσει με το ακραία ενδοτικό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κοροϊδία με τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλύπτεται σε όλο το μέγεθος της αυτές τις ημέρες. Στο Αιγαίο διακυβεύονται πολλά περισσότερα και δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Όλοι θα παίρνουν την απάντηση που πρέπει και όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Η απάντηση του Δήμου Βερύκιου:

Αγαπητό Protagon

Σε άρθρο του συνεργάτη σας Αλέκου Παπαναστασίου με τίτλο « Γιατί ο Γεραπετρίτης ερεθίζει του λαϊκιστές» αναφέρεται ότι :

« Εξέχουσα θέση σε αυτό το «μαγαζί» έχουν παλιοί δημοσιογράφοι από το ρεπορτάζ του υπουργείου Αμυνας. Από τα λεγόμενα «καλά χρόνια». Για παράδειγμα, στην εποχή τους ήταν τόσο υπεύθυνοι ρεπόρτερ ώστε μπορούσαν (τυχαίο το παράδειγμα) να περιγράφουν live από τη Σαλαμίνα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού –μαζί με τα διακριτικά τους– την ώρα που σάλπαραν για να αντιμετωπίσουν μια εθνική κρίση. Ελπίζοντας, βέβαια, ότι στην Τουρκία θα έβλεπαν τηλεόραση με «χιόνια» και δεν θα κατέγραφαν ποια είναι».

  Λοιπόν, άντε για τα τελειώνει το παραμύθι ! Την τηλεοπτική κάλυψη του απόπλου του Στόλου κατά την κρίση των Ιμίων ΔΕΝ την έκανε συντάκτης του υπουργείου Άμυνας, δηλαδή εγώ ! Και για να καταγράφει στην ιστορία : Την μετάδοση την έκανε νυν μέλος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου απο το σκάφος της ιδιοκτησίας του Σταθμού και με καπετάνιο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.

  Σ.Σ: Την παραπάνω ιστορική αλήθεια την έχω επισημάνει αρκετές φορές αλλά “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” . Αυτά έχει η διατεταγμένη αρθρογραφία δεν τον παρεξηγώ τον συντάκτη σας. Άλλωστε υπάρχει και η …Σχολή «δεν αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία».

     

       Με εκτίμηση

   Δήμος Βερύκιος

The post Άρχισαν τα όργανα από τους «να τα βρούμε με τους Τούρκους»! Άρθρο-ύμνος στον Γεραπετρίτη και η απάντηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα