Εμμονή με τον εκσυγχρονισμό των Leopard που δεν χρειάζεται! Κ.Φράγκος στους διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί 

Tου Κων/νου Φράγκου

Διανομή κολλύβων

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται

Αίσωπος

Παλαιόθεν υπήρχε η εσφαλμένη αντίληψη ότι αν «ταΐζουμε» τις Μεγάλες Δυνάμεις με παραγγελίες οπλικών συστημάτων θα εξασφαλίσουμε την προστασία τους και επομένως την ησυχία μας.Η θεωρία αυτή υπήρξε εντελώς έωλος και αποπροσανατολιστική γιατί ούτε προστασία μας παρείχαν, όταν την χρειασθήκαμε, ούτε την ησυχία μας εξασφαλίσαμε. Αντίθετα, οι λεγόμενες προστάτιδες Δυνάμεις, εθίστηκαν να μας ρουφάνε το αίμα, ανά διαστήματα, και επανέρχονται πιέζουσες! Παρέλειψα ν’ αναφέρω ότι,
ενίοτε, τα υλικά που μας πωλούσαν ήταν ελαττωματικά και πληρώναμε μετά αρκετά «καπέλα» για να τα φέρουμε στα ίσα. Δεν απουσιάζει, βέβαια, η ευθύνη των υπουργών που επέγραφαν συμβάσεις ταχέως και ορθίως για να εισπράξουν την μίζα. Αυτά όμως είναι παρελθόντα και ο καθένας έχει την εκδοχή του. Σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. ΗΠΑ έλαβαν (F-16, Ε/Π Μ60, Α/Φ ORION, κ.α.) Γαλλία το ίδιο! Διαμαρτύρεται η Γερμανία η οποία κατά την περίοδο ΑκοΓιάννων  έφαγε τον περίδρομο.Μια εκδήλωση της πίεσης αυτής είναι και η απόπειρα προώθησης, ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ, εκσυγχρονισμού αρμάτων (2 δις €) του σεναρίου, tatsi – mitsi – kotsi. «Θα φάτε υποχρεωτικά πατσά, θέλετε δεν θέλετε..». Οποία προστασία και βοήθεια μας πρόσφερε η Γερμανία που είναι ο αγαπητικός της Τουρκίας;Βέβαια, καλά κάνουν οι Γερμανοί αφού δεν βρέθηκε, ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΕΝΑΣ, Έλληνας Πρωθυπουργός για να απαιτήσει την επιστροφή του κατοχικού δανείου των Ναζί, την ληστεία, δηλαδή, του πεινώντος και κατεστραμμένου Έλληνα. Δοσικωλισμός στην αποθέωσή του!

Τι γίνεται εδώ;

 

Τι συζήτησαν και τι απεφάσισαν κατά την συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη προ μηνός οι κ. Ερντογάν – Μητσοτάκης;Το Πεντάγωνο, δηλ. το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται σ’ επιφυλακή από το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης και τ’ αντιεροπορικά συστήματα βγήκαν από τα Στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις προβλεπόμενες θέσεις!Έκτακτη συνάντηση Πρωθυπουργού – ΥΕΘΑ.Έκρηξη Τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.Διακόπτονται συζητήσεις για μέτρα Οικοδόμησης. Εμπιστοσύνη μεταξύ Ε-Τ.Σε επιφυλακή ο Τουρκικός ΣτόλοςΗ Αλεξανδρούπολη είναι πλέον Αμερικάνικη ΒάσηΤι γίνεται εδώ; Έφτασε η ώρα σύγκρουσης ή κάποιοι άλλοι μας οδηγούν εκεί. Είμαστε μέρος του σεναρίου ΗΠΑ – Ε.Ε. – Ουκρανία – Ρωσίας; Ολίγον φως, χρειαζόμαστε, ολίγον φως.

Σκιές του παρελθόντος (Πολιτικές Μούμιες)

Η μούμια του ΡΑΜΣΗ Β΄

Οι πολιτικοί πρέπει ν’ αλλάζουν όπως τα baby-lino του μωρού. 

Αν παραμένουν πολύ καιρό στον χώρο μυρίζουν, βρωμάνε, ερεθίζουν.

Καρλ Μαρξ

Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η επιλεγόμενη Μεγάλη Δούκισσα της Ν.Δ. Έχει περάσει τουλάχιστον 30 χρόνια από τότε που εμφανίσθηκε στην πολιτική πιάτσα. Πολύ μεγαλύτερη η αρνητική της προσφορά στις υποθέσεις της Χώρας, παρά η θετική της. Δεν χρειάζεται να κάνω ανάλυση.Ο αδελφός της, Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αντί να της υποδείξει ν’ ασχοληθεί με φιλανθρωπικές δράσεις, μακράν Κοινοβουλίου, υπέκυψε στις φιλοδοξίες της και την έκανε συγκυβερνήτη. Γραφείο δίπλα σ’ αυτό του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, το ίδιο και στη Βουλή. Δεν υπάρχει θέμα προς ενέργεια που να μην «το δει» η κ. Ντόρα.  Όπως έκανε παλιά όταν ο Πρωθυπουργός ήταν ο πατέρας της. Έλεγχος των πάντων. Ακόμη και σε θέματα επιλογής υποψηφιοτήτων και άλλων τινών. Σχολιάζει η Κ (3 Μαΐου): Η πρώην Υπουργός το τελευταίο διάστημα μιλάει πολύ συχνά με τον Κυριάκο και αναλύουν – και – θέματα εξωτερικής πολιτικής που είναι η ειδικότητά της (ΣΣ Ένθα έχει διαπρέψει αρνητικά)…

Ο σχολιαστής πλαγίως, αλλά σαφώς, υπαινίσσεται ότι η Ντόρα συγκυβερνά…

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν γνωρίζω αν έχει αντιληφθεί το κόστος της φιλοφρόνησης αυτής προς την αδελφή του. Τελευταία η Δούκισσα φιλοξένησε το Πάσχα στα Χανιά, τρεις Αμερικανούς Γερουσιαστές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικού με επικεφαλής τον κ. Σολουντ Καρμπαχάλ. Όπως διέρρευσε, στο τραπέζι συζητήθηκαν τα Ελληνοτουρκικά και η αγορά F-16 από την Τουρκία!!Αφελής ερώτηση: Η κ. Ν.Μ., κατέχει κάποια θεσμική θέση που δεν γνωρίζουμε ώστε να συζητάει τέτοια θέματα; Εξακολουθούμε να λειτουργούμε με Εξουσία και Παρεξουσία; Έλεος! Κάποιος πρέπει να υποδείξει στην Δούκισσα ότι πρέπει να απέλθει. Κι’ αυτός δεν είναι άλλος από τον αδελφό της.Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

της Θεσσαλονίκης-πολιτιστική Πρωτεύουσα των ΟΑ, των Εξοπλισμών της κατάρρευσης της Οικονομίας. (Είχε ανακηρυχθεί από τους FINANCIAL TIMES ως χειρότερος ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε.) του ΈΝΦΙΑ, της χρεωκοπημένης συγκυβέρνησης με τον Σαμαρά, της αποτυχίας του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ασφυκτιά, υποφέρει εκτός Κοινοβουλίου. Πάσχει από το Σύνδρομο απώλειας της Εξουσίας. Κινείται αενάως, ομιλεί ακατάπαυστα, δημοσιεύει άρθρα – ποταμούς επί παντός επιστητού, κάνει παρουσιάσεις βιβλίων. Προσπαθεί να έλξει την προσοχή των Κομμάτων μήπως κάποιο του προσφέρει εκλόγιμη θέση στη λίστα Επικρατείας. Υποστηρίζεται, βέβαια, από μέγα Συγκρότημα ΜΜΕ, αλλά δεν είναι επαρκές.

Κρίμα, ολόκληρος, πληθωρικός Καθηγητής Πανεπιστημίου γιατί δεν αποσύρεται να διδάξει σε φοιτητές και φιλομαθείς φοιτήτριες; Τριάντα χρόνια κι’ αυτός στην Εξουσία. Δεν φθάνουν τα τόσα κακά που προκάλεσε στη Χώρα; 

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις 

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον.

Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες.

Κωνσταντίνος Καβάφης

Γιωργάκης, Τζέφρι, Παπανδρέου

Κινείται στον πολιτικό χώρο θεωρώντας την Εξουσία ως δικαίωμα, απορρέον από το οικόσημο του Οίκου. Η πολιτική του σε Υπουργεία, που του ανατέθηκαν θεία χάριτι, εκινείτο γύρω από τον εαυτό του. Το ίδιο συνέβη όταν ήταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή Πρωθυπουργός. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν γραφικός. Διοργάνωνε μαζικές διεθνείς εκδηλώσεις, με τεράστια έξοδα όπου ένα πλήθος επωνύμων απ’ όλον τον πλανήτη ανέλυαν – παρά θιν’ αλός – με βερμούδες, άφθονα μεζεδάκια, τσιπουράκια και κοκτέιλς τα παγκόσμια θέματα. Ξόδευε, κατά βούληση, τις κρατικές επιχορηγήσεις  του Κόμματος, χωρίς να ελέγχεται! Καθιέρωσε τις «άτυπες» συνεδριάσεις του Υπουργ. Συμβουλίου, τις Κυριακές, κουβαλώντας τους Υπουργούς από τις Επαρχίες τους για να συζητήσουν περί ανέμων και υδάτων. Δεν βρέθηκε βέβαια ούτε ένας, ούτε ένας μωρέ, Υπουργός να του πει «Ρε Γιωργάκη δε μας χ…εις» και να αποχωρήσει. Τα μεγαλεία της Εξουσίας είναι ακαταμάχητα. Τρέμει μπροστά της η αξιοκρατία.

Ενθυμούμαι ότι ο ΓΑΠ, εντελώς ανεύθυνος, Υπουργός Εξωτερικών (Οϊ, οϊ μάναμ) του Σημίτη και βασικό μέλος του ΚΥΣΕΑ ουδέποτε συμμετείχε στις συνεδριάσεις του (ΣΣ Επικαλούμαι δε, προς επ’ επίρρωση των λόγων μου τη Γραμματεία ΚΥΣΕΑ).  Κάτω από το όνομά του υπάρχει η λέξη ΑΠΩΝ. Επικαλείτο «κοιλιακά» και πήγαινε στο Γυμναστήριο. Στους δικούς του έλεγε «Δεν πάω στο ΚΥΣΕΑ. Βρωμάει χολερική διαφθορά». Έβλεπε λοιπόν την Χώρα να καταληστεύεται και την Άμυνα να υπονομεύεται και δεν πήγαινε να κραυγάσει. Δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον Σημίτη που του έδωσε τα κλειδιά του κόμματος, γνωρίζων το ποιόν του εγκεφάλου του. Σταματώ εδώ την σύντομη βιογραφία . Ο ΓΑΠ μετά τον διασυρμό του στις Κάννες (2010) και τον ισχυρισμό του, για να μπαλώσει την κατάσταση, εδήλωσε ότι ο έντιμος τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φ. Φράγκος του ετοίμαζε πραξικόπημα(!!!) Τόσο άθλιος ήταν. Έπρεπε να έχει αποσυρθεί. Πάνω από 30 χρόνια ταλαιπωρεί τη Χώρα. Επιμένει να «εκλέγεται», με ένα άθλιο νόμο, βουλευτής. Έπρεπε να αισχύνεται όπως οι άλλοι δύο χρεωκοπημένοι συνάδελφοι του κ. Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς. Δεν ιδρώνει το ους τους. 

Τελευταία ο ΓΑΠ μετέβη στις ΗΠΑ για να παραστεί στην κηδεία της τ. ΥΠΕΞ ΗΠΑ μακαρίτισσας Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία ήταν εξαιρετικά φιλότουρκη και χόρεψε στο ταψί το φαιδρό δίδυμο Πάγκαλου – Σημίτη (Μαδρίτη 1998)  εξαναγκάζοντας τους, με τον βούρδουλα, να υπογράψουν το επαίσχυντο σύμφωνο Ντεμιρέλ – Σημίτη με  το οποίο αναγνωρίζονταν θεμελιώδη δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο!!! Ποιος έστειλε τον ΓΑΠ σ’ αυτή την εκδήλωση; Ποιος πλήρωσε τα τεράστια έξοδα; Είναι ο ΓΑΠ θεσμικό πρόσωπο ώστε να εκπροσωπεί την Χώρα;Ο Πρόεδρος κ. Ν. Ανδρουλάκης έχει την υποχρέωση να εξυγιάνει το Κόμμα, να το απαλλάξει από τον τοξικό ΓΑΠ. Να φανεί γενναίος όπως η αείμνηστη Φώφη, πέταξε έξω τον ΒΕΝΙ.Όσον αφορά του δύο άλλους τ. Πρωθυπουργούς, την υποχρέωση απομάκρυνσής τους έχει ο κ. Μητσοτάκης. Φθάνει πια. Αρκετά έβλαψαν τη Χώρα.Στράφηκα στα κορυφαία ονόματα μέσα στα κόμματα, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές Κυρίες και Κύριοι εντελώς τοξικοί και εθισμένοι στην παρακμή και διαφθορά που πρέπει ν’ απομακρυνθούν, μερίμνα των Αρχηγών. Πρέπει τα κόμματα, η πολιτική ζωή, τα κόμματα ν’ αναπνεύσουν… Δεν αντέχει άλλο ο τύπος. Θα δώσουν ένα τέλος στη σαβούρα;

Και ένας αέρας δροσιάς, νιότης και ανανέωσης.

Με εξαιρετική ευφροσύνη και χαρά η Ελλάδα υποδέχθηκε προχθές την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, της Χώρας με την μικρότερης διαφθορά παγκοσμίως και τους γελαστούς ανθρώπους. Είναι η κ. Σάνα Μαρίν (ετών 36) Πρωθυπουργός από το 2019. Ούτε σόι, ούτε από τζάκι ούτε από οίκο είναι η χαριτωμένη νεαρά, έντιμη και δραστήρια Κυρία.Η κ. Μαρίν μαζί με τις άλλες νεαρές Πρωθυπουργούς (Σουηδίας, Εσθονίας, Λιθουανίας και μια ακόμη της μακρινής Ν. Ζηλανδίας) αγωνίζονται για την διαφάνεια, αξιοκρατία, πάταξη της διαφθοράς και οικογενειοκρατίας στη Χώρα τους. Τελευταία έχουν ξιφουλκήσει υπέρ της Ειρήνης. Έχουν επιτύχει και οι πέντε (5) και είναι δημοφιλείς.

Ο γηραιές, αποτυχημένες κυρίες, της Ελληνικής πολιτικής σκηνής πρέπει να ντρέπονται που μη αποσυρόμενες βλάπτουν και την Χώρα και την αισθητική.

Πυρά Πρετεντέρη κατά τ. Αρχηγών Επιτελείων

 

Ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, επιφανής δημοσιογράφος με σωστή, Ελληνική, γραφή, των όντι, είναι ταγμένος, φανατικός με μια πλευρά. Σχολιάζει στα ΝΕΑ (16/04) τις θέσεις τριών τ. Ηγητόρων του Στρατεύματος για το Ρωσοουκρανικό θέμα. Δεν του αρέσουν, δεν συμφωνεί.Γράφει (sic)

Η διείσδυση της ρωσικής επιρροής στο Δημόσιο Χώρο και Λόγο είναι, σχεδόν, αυταπόδεικτο γεγονός, σε πολλά απροσδόκητα επίπεδα και πολλούς ακατανόητους λόγους.

Στις 21/3 ο Ναύαρχος εα, Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντ. Αντωνιάδης δηλώνει: Στην παρούσα κρίση η Ελλάδα, θεωρητικά, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο λόγο να συνταχθεί με τη μια ή την άλλη πλευρά… Διότι μπορεί να είμαστε αντίπαλοι των Ρώσων δεν υπάρχει, όμως, λόγος να γίνουμε εχθροί του.Ο Πτέραρχος εα Χρ. Χριστοδούλου, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ δηλώνει η Ουκρανία διάλεξε μόνη της το σχοινί που κρεμάστηκε (ΕφιΣ 22/3)Ο Στρατηγός Γ. Καμπάς, Επίτιμος Α/ΓΕΣ (1/4/22 ΕτΣ) δεν κρύβει την ανησυχία του για την επιλογή της Ελλ. Κυβέρνησης να πάρει σαφή αντιρωσική θέση και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η στάση στη Χώρα μας.Παρακάτω, ο κ. ΓΠ, σχολιάζει: Τρεις ανώτατοι στρατιωτικοί ενός Στρατού της Δυτικής Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ανησυχούν ή δυσφορούν με την απόφαση της Κυβέρνησης να συνταχθεί με τον Δυτικό Κόσμο, Ευρώπη, ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. (Τέλος σχολίου Γ.Π.)Νομίζω ότι οι τρεις Ηγέτες σχολιάζουν το θέμα όχι από πολιτικής ή διπλωματικής αλλά στρατιωτικής άποψης. Δεν έχουν δικαίωμα να διατυπώσουν τη γνώμη τους; Έπρεπε να συνταχθούν, αναφανδόν, με τη γραμμή ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Πρετεντέρη; Δεν ήταν υποχρεωτικό.Εντοπίζω την φράση του αγαπητού φίλου Ναυάρχου Αντωνιάδη «Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι με τους Ρώσους δεν χρειάζεται να γίνουμε εχθροί τους».

Ο Ναύαρχος είναι γνωστός παλαιόθεν, για τον ριζοσπαστισμό του. Σας θυμίζω (ΠΑΡΟΝ 27/11/06) ότι ο τότε Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας ζήτησε από τον ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκη να αφαιρέσει από τον Ναύαρχο τον τίτλο του Επίτιμου Α/ΓΕΝ για τα όσα κατήγγειλε κατά του συστήματος αξιοκρατίας και ευνοιοκρατίας στο Στράτευμα. Ο Ναύαρχος, τότε, απλώς εμειδίασε. Διαβάζοντας τον κ. Πρετεντέρη, νομίζω κάγχασε. 

Υ.Γ. 1. Σημειώνω απλά, ότι τον Επιδρομέα κ. Β. Πούτιν είχαν σπεύσει να χρίσουν επίτιμο διδάκτορα τρία (3) Ελληνικά Πανεπιστήμια. Σπασίμπα!

2. Σε μια εξαιρετική ανάλυση της Επικαιρότητας ο καθηγητής κ. Ν. Μαραντζίδης (Καθημερινή 30 Απρ.) αναφέρει σωρεία χωρών (εκτός Ευρώπης) που τηρούν ένα είδος ουδετερότητας στο Ρωσοουκρανικό θέμα και καταλήγει: Η Τουρκία έπαιξε θαυμάσια τον ρόλο του «επιτήδειου ουδετέρου» κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα Ρωσίας και Ουκρανίας, προκαλώντας πονοκέφαλο στις ΗΠΑ. Μέσα σ’ αυτόν τον νέο κόσμο η Γηραιά Ήπειρος, φοβισμένη, αμήχανη και μπερδεμένη, αναζητεί στο παρελθόν την κατανόηση του μέλλοντος. Και εν τω μεταξύ αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους δικούς της νταήδες, στις ΗΠΑ, (ΣΣ. Είμαστε στην Ευρώπη, όμως, κ. Καθηγητά, τι να κάνουμε;)

3. Σημειώνω, επίσης, ένα απόσπασμα σχολίου, επί του θέματος, του αγαπητού μου φίλου Καθηγητή και τ. ΥΦΥΠΕΞ κ. Γιάννη Βαληνάκη: Κάθε επί μέρους Ευρωπαϊκή στάση ή πολιτική πρέπει να συνδιαμορφώνεται με την συμπερίληψη και των δικών μας συμφερόντων ακόμη και αν μας χαρακτηρίζουν «ιδιοτελείς»

4. Τέλος σας δίδω ένα απόσπασμα επιστολής (Κ. 3 Μαΐου) του σοφού τ. Α/ΓΕΕΘΑ, Ακαδημαϊκού Στρατηγού Δ. Σκαρβέλη από το οποίο συνάγονται πολλά «… Οι ΗΠΑ επείγονται να αδρανοποιήσουν την Ρωσία του Πούτιν, για να στραφούν απερίσπαστες στον ανερχόμενο Κίνδυνο της Κίνας, η οποία επιτυγχάνει άλματα στον τομέα της πολεμικής τεχνολογίας…» (sic) Διαβάστε το δύο φορές για να το εμπεδώσετε.

Θρίαμβος της ΣΣΕ

Στις 29-30 Απριλίου διεξήχθη στις ΗΠΑ (Στρατιωτική Ακαδημία – WEST POINT, NY) διεθνής διαγωνισμός στρατιωτικών δεξιοτήτων SANDHURST MILITARY SKILLS COMPETITIONΣτον διαγωνισμό συμμετείχαν 48 ομάδες. 35 από Στρ. Σχολές ΗΠΑ και 13 από άλλες Χώρες (Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Η.Β., Ν. Κορέα, Καναδάς, Ελλάδα, κ.α.)Η Ελληνική Ομάδα αποτελείτο από 2 Αξιωματικούς/συνοδούς, 1 καθ. Φυσικής αγωγής και 11 Ευέλπιδες.Το πρόγραμμα περιελάμβανε δοκιμασίες επί 17 αντικειμένων.Η ΣΣΕ κατέλαβε την 6η θέση της γενικής κατάταξης και την 1η (μεταξύ ξένων χωρών) στην ειδική δοκιμασία της πλέον αποτελεσματικής ομάδας στη μάχη (MOST LETHAL SQUARD)Συγχαρητήρια στους Ευέλπιδες, στη Σχολή, στο ΓΕΣ.

Πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων για τον Έβρο.

Από το Υπουργείο Δημοσίας Αταξίας και Παροχής Μπάτλερς στην Ελίτ.Πολύ καλή είδηση. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει μια αξιοκρατική επιλογή και ότι οι προσληφθησόμενοι δεν θα βρεθούν σε 5-6 μήνες με «απόσπαση» στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Γίνονται αυτά…Και μια απορία: Αντιλαμβάνομαι ότι με τις προσλήψεις αυτές αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας αλλά μια λύση θα ήταν να αποσπάσουν στον Έβρο 250 αστυνομικούς απ’ αυτούς που υπηρετούν την ΕΛΙΤ ως μπάτλερς ή κηπουροί. Νομίζω;

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Χαρδαλιάς

Είναι ένας, χαρισματικός, νέος άνθρωπος. Ευφυής, αποφασιστικός, δημιουργικός δεν έχει «αξιοποιήσει» ακόμη την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών.Ο κ. Πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε ν’ αντικαταστήσει τον, επίσης χαρισματικό, Στρατηγό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.Πρωθυπουργός είναι, ποιος τον ελέγχει; (Η Μεγάλη Δούκισσα Θοδώρα, ίσως)Στελέχη σαν τον Ν.Χ., δεδομένων ικανοτήτων, είναι δώρα στα χέρια ενός Πρωθυπουργού και πρέπει ν’ αξιοποιούνται. Δύνανται να παράγουν έργο. Είναι χρήσιμος για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο, την Πατρίδα αλλά και το κόμμα.

Τι παρατηρείται όμως; Αντί ν’ ανατεθούν στον κ. Ν.Χ. δύο τρεις σοβαρές αρμοδιότητες του Υπουργείου ή ακόμα 2-3 τομείς που αδρανούν επί έτη (π.χ. Συντήρηση Ε/Π, ΑΟΟΑ, αναβάθμιση Νοσοκομείων, κ.α.) τον χρησιμοποιούν ως περιοδεύοντα εκπρόσωπο του ΥΕΘΑ, επισκέπτη Μονάδων, Συγκροτημάτων, φρουρών, κ.λπ. με εξοντωτικούς ρυθμούς. Κινείται συνεχώς! Δεν παίρνει ανάσα ο άνθρωπος. Μαζεύει πλακέτες που, οπωσδήποτε, μέχρι τώρα έχουν υπερβεί τις 100!

Τα παραείπα αλλά υπάρχει κοινή άποψη ότι ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει, και είναι ικανός να το κάνει, να αναλάβει υπευθυνότητες και να διαχειρίζεται υποθέσεις που σήμερα το κάνουν σύμβουλοι και παρασύμβουλοι. Αν έστελναν για επισκέψεις και κάποιον άλλο που κάνει μια προσπάθεια στο ΥΕΘΑ, τότε, θα την καθίζαμε την βάρκα.

Βαρυσήμαντη δήλωση

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Ν.Δ., του Προκοπικού κύκλου, υπηρετών στην πατρίδα άνω των 30 ετών (ανεκοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητα του) δήλωσε «Εμένα, προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να μάθω πως θα γίνει η πληρωμή ενέργειας στη Ρωσία, με ρούβλια ή άλλο νόμισμα».Οι δηλώσεις τέθηκαν υπόψη του κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Βλαντιμίρ Πούτιν οι οποίοι εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας

Ο οποίος ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας (Υπουργός κ. Καμμένος) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, συνεχίζει να διατυπώνει σοφές απόψεις για τα διεθνή και εσωτερικά θέματα.Πρόσφατα κάλεσε τις Αθηναίους να δώσουν το «παρών» στην αντιπολεμική συναυλία.Νομίζω ότι ένα από τα πλέον σοβαρά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίνα ευθυμήσωμεν επ’ ολίγον…

Με συμβάντα χειρότερα από τα δικά μας.Προ εβδομάδων η Β. Κορέα εόρτασε επέτειον τινά και παρετάχθη, ως είθισται, η στρατιωτικοπολιτική της Ηγεσία για να καμαρώσει τα παρελαύνοντα τμήμα Ε.Δ.

 

Η παρασημοφορία των Στρατηγών, Πτεράρχων κ.α. αντικατοπτρίζει, σαφώς, τις νίκες που κατήγαγαν οι περί ων ο λόγος Ηγέτες.Μου ήρθε στο μυαλό μια ρήση του αείμνηστου Βασίλη Ρώτα, άλλων εποχών.

Πως να εμπιστευτώ τον Μπρέζνιεφ 

που έχει κρεμάσει παράσημα ως και τον…. κώλο του.

The post Εμμονή με τον εκσυγχρονισμό των Leopard που δεν χρειάζεται! Κ.Φράγκος στους διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
leopard, εμμονη, leopard, ντορα μπακογιαννη, financial times, μίζα, ηπα, orion, γαλλια, δις, δηλ, υεθα, βομβα mall, αιγαιο, αλεξανδρουπολη, φως, δουκισσα, προσφορες, βουλη, μαΐου, πασχα, χανια, βενιζελος, times, σαμαρας, ΠΑΣΟΚ, μμε, παπανδρεου, γαπ, κυσεα, απων, κηδεία, ελλαδα, αντ, νατο, σωρεία, ρωσία, sic, west, military, κορεα, σσε, ΓΕΣ, αθηνα, θεσσαλονικη, λύση, αοοα, καμμενος, συριζα, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, κακλαμανης, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, δουκισσα νομικου, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, μαρια πατσα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νικος ρωμανος, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κομματα, περι ανεμων και υδατων, αοοα, χωρες, ρωσία, αντ, το θεμα, γερμανια, γνωμη, δωρα, ηγεσια, ηπα, ηπειρος, θεμα, ιταλια, κηπουροι, κωνσταντινουπολη, μεγα, μμε, ονοματα, ουκρανια, προγραμμα, σσε, σχολες, υεθα, φως, ωρα, times, αγορα, αρθρα, αιμα, αισθητικη, αμυνα, ανδρουλακης, ανθρωπος, απλα, βοηθεια, βρισκεται, γαπ, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, διαστημα, διδω, δηλ, δημοσιο, δηλωσεις, δις, διδυμο, υπαρχει, εκρηξη, ενεργεια, ενιοτε, εξοδα, επρεπε, ερντογαν, ετη, ετων, ευθυνη, ευρωπη, ευφυης, εχθροι, ζωη, κηδεία, ιδιο, ειδος, ησυχια, θεωρια, οικο, καναδας, κυβερνηση, κυσεα, κυρια, κομμα, λύση, λογο, μαξιμου, μεζεδακια, μεριμνα, μίζα, μηνες, μητσοτακης, μπορεις, μυαλο, ναζι, νατο, νικητας, ντορα, ομαδα, ονομα, οπωσδηποτε, πηγαινε, ρηση, πουτιν, προσληψεις, πτεραρχος, ρολο, ρωτα, σεναριο, συντηρηση, σοι, σωρεία, ταψι, τυπος, τις κυριακες, τμημα, τουρκια, τρια, φωφη, χειροτερα, χαρα, απων, baby, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, ελληνικα, financial times, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερο, υπουργειο, military, μπροστα, ομαδες, orion, τριαντα, θεια, θεματα, θεσεις, υλικα, west, χερια
Τυχαία Θέματα