Για «μειονότητες που μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα Ελλάδας-Τουρκίας» μίλησε ο Μητσοτάκης

Η τουρκική πλευρά είχε καταστήσει σαφές ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα τεθεί θέμα μειονότητας στη Θράκη. Μεινότητα η οποία είναι μουσουλμανική και την οποία η Τουρκία προσπαθεί να την μετατρέψει σε εθνική με μοναδικό στόχο την τουρκοποίηση της Θράκης.Το θέμα λοιπόν τέθηκε και ιδού τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός:«Οι μειονότητες στις χώρες μας που προσδιορίζονται από τη συνθήκη της Λωζάνης αποτελούν και το πιστεύω βαθιά αυτό μία γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας. Από τη μία πλευρά η ελληνική μειονότητα έστω και δραστικά μειωμένη πληθυσμιακά εμπλουτίζει την κοινωνική και πολιτιστική
ζωή της Τουρκίας. Χρειάζεται όμως και τη στήριξη της τουρκικής πολιτείας για να συνεχίσει να το πράττει. Ενώ στη Θράκη Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας διαβιούν ειρηνικά με την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική έννομη τάξη να τους εγγυάται ένα καθεστώς ίσων ευκαιριών. Και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι σε αυτό το στόχο είμαι προσωπικά προσηλωμένος», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερντογάν για μουσουλμανική  μειονότητα Θράκης«Είχαμε μία άκρως εποικοδομητική και ειλικρινή συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σε άλλο σημείο δήλωσε: «Εργαζόμαστε να ανεβάσουμε στα 10 δισ. δολάρια το διμερές μας εμπόριο».Βλέπουμε το θέμα της μειονότητας ως μία γέφυρα για τις χώρες μας, είπε ο Ερντογάν σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

The post Για «μειονότητες που μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα Ελλάδας-Τουρκίας» μίλησε ο Μητσοτάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδας-Τουρκίας, Μητσοτάκης,elladas-tourkias, mitsotakis