Οργή από δήλωση Δένδια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να κάνει οτιδήποτε για να διασώσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, άπαντες το έχουμε καταλάβει. Φαίνεται ότι σιγά, σιγά αρχίζουν και το παραδέχονται και δημοσίως. Μία δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια προκάλεσε την ανακοίνωση των εργαζομένων στον Υμηττό που ακολουθεί:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδιας στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο DEFEA Conference 2024, την Τετάρτη 15-5-2024, διατύπωσε έναν δυσνόητο, ίσως όμως και με σκοπιμότητα χρησμό.

Αναφερόμενος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είπε «τα Ε.Α.Σ. είναι μια ιστορία πόνου. Γίνεται μια προσπάθεια, δεν έχουν την ίδια σημασία για την χώρα, αλλά έχουν μια μεγάλη σημασία»…!

Κύριε Υπουργέ, αν δεν έχουν μεγάλη σημασία για την χώρα, για ποιόν ά-ραγε έχουν;

Για να μοιράζονται δουλειές σε ημετέρους, μικρές και μεγάλες;

Για τους Τσέχους και για άλλους δήθεν επενδυτές που θα πάρουν μια έ-τοιμη επιχείρηση την οποία εσείς με την αδιαφορία σας βυθίζετε στην α-παξίωση;

Να σας θυμίσουμε ότι με νόμο που και εσείς ψηφίσατε κ. Υπουργέ (ν. 4972/2022, άρθρο 20) τα Ε.Α.Σ. εποπτεύονται, για θέματα λειτουργίας και αρμοδιοτήτων τους, από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, δηλαδή από ε-σάς! Δεν είσαστε «πελάτης» ούτε παρατηρητής!

Και ναι μεν αναγνωρίζετε κύριε Υπουργέ, ότι σαν χώρα έχουμε πόλεμο στα βορειανατολικά μας, πόλεμο στα νοτιοανατολικά μας, και γέφυρες επιρ-ροής μεταξύ Αλβανίας και Β. Μακεδονίας με την Τουρκία προσθέτουμε ε-μείς, αλλά εγκαταλείπετε κάθε δυνατότητα που έχει η χώρα για ασφάλεια στα σύνορά της με τη διάλυση της εγχώριας Δημόσιας Αμυντικής Βιομηχα-νίας.

Τα Ε.Α.Σ. έχουν μεγάλη σημασία για την χώρα, την ασφάλεια, την άμυνα, την οικονομία, την κοινωνία και τους εργαζόμενους της και ο πόνος της εγκατάλειψης είναι πράγματι πολύ μεγάλος για όλους εμάς!

Το Δ.Σ.

The post Οργή από δήλωση Δένδια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα