«Τι να γίνεται εκείνο το εθνικό όπλο και το εθνικό όχημα»; Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμοί

Του Κώστα Φράγκου

Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) και η Τράπεζα του (Γενική) έχουν υποστεί πολλές ληστρικές εισβολές, ιδιαίτερα από τους πολιτικούςΕίναι μεγάλη ιστορία, δεν θα την αναλύσω εδώ, αλλά οπωσδήποτε, πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι.

Τελικά η Τράπεζα, απαξιωθείσα, πουλήθηκε μπιρ παρά και εξαφανίσθηκε το δε Ταμείο, καθ’ εαυτό, είναι στα πρόθυρα

φαλιμέντου μετά από λεηλασίες.

Θ’ αναφέρω ένα περιστατικό για ν’ αντιληφθούμε τον τρόπο των αρπαχτών. Κάποτε επί Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου έγινε η Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, καθολικά Ορθώς, κατά την γνώμη μου, ήταν αναγκαίο. Οι Αντιστασιακοί στρατιωτικοί θα ελάμβαναν σύνταξη από το Κράτος. Και πάλι ορθώς. Κάποια στιγμή έγινε διεκδίκηση για καταβολή Εφάπαξ. Τότε, κάποιος σοφός Δημοκράτης, εξουσιαστής, απευθύνθηκε στο ΥΕΘΑ και παρακάλεσε να δοθούν αυτά τα ποσά από το ΜΤΣ και τον επόμενο χρόνο θα προβλεφθεί στον ΠΥ επιστροφή τους στο Ταμείο. Ελέχθη και ξεχάστηκε η επιστροφή. Να, μια μαύρη τρύπα στο ΜΤΣ!Έκανα, ολόκληρο κύκλο, για να φθάσω στο ΝΙΜΤΣ που το Κράτος φόρτωσε δεκάδες Ασφαλιστικά Ταμεία. Στο Νοσοκομείο ΟΛΟΙ οι Ε.Α. Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί καταβάλλουν μηνιαίως συνδρομή, αλλά, τελικά, δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν νοσηλευτικά γιατί οι θέσεις καταλαμβάνονται από δικαιούχους άλλων ταμείων τα οποία όμως δεν πληρώνουν για την περίθαλψη! Σήμερα ο ΕΟΠΠΥ χρωστάει στο ΝΙΜΤΣ 287.927€ (!!!) τη στιγμή που το Νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις!

Το υπουργείο Υγείας ποιεί τη νήσσαν!

Το εθνικό Όχημα και το Εθνικό Όπλο

Δεν είμαι εθνικιστής αλλά όταν ο γείτονας μου γίνεται εθνικιστής και μου επιτίθεται, τότε γίνομαι δύο φορές εθνικιστής για να τον αντιμετωπίσω.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η φοροδιαφυγή, ο επανεμφανισθείς πληθωρισμός ασκούν πιέσεις στην Κυβέρνηση και τον ΠΥ. Περιορίζουν τα περιθώρια για κοινωνικό μέρισμα στα τέλη του έτους.Οι ορίζοντες είναι μελανοί, οι Έλληνες εργαζόμενοι απολαύουν τις χαμηλότερες συντάξεις (ΣΣ Ιδετε τα στοιχεία που παρέθεσα στο προηγούμενο μου κείμενο), και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της αποτροπής, που είναι αναγκαία, στενεύουν.Ασφαλώς και αναμφισβήτητως ήταν σπουδαία τα βήματα που έγιναν με την προμήθεια των μαχητικών RAFALE και των φρεγατών, που θα γίνουν παραγματικότητα όταν θα είναι χρηστιμοποιήσημα επιχειρησιακά και μελλοντικά με τις κορβέτες ή και άλλες φρεγάτες. Με τους εξοπλισμούς αυτούς σπεύσαμε, αμήχανά αλλά επιβεβλημένα, να καλύψουμε τεράστια κενά που άφησαν, ασυνείδητα, να χάσκουν προηγούμενες Κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές ΠΑΣΟΚΝΔ (Αντωνομπένηδες).Εκκρεμούν, όμως, βασικά, χρηματοβόρα προγράμματα που πρέπει να προχωρήσουν εσπευσμένα για να ηρεμήσουμε και ν’ απαγορεύσουμε στον Σουλτάνο να κάνει όνειρα και ν’ απειλεί. Θα τ’ αναφέρω αλλού, ένα προς ένα.Περιορίζομαι, σ’ αυτό το σχόλιο, στο εθνικό όπλο και το εθνικό όχημα.Το εθνικό όπλο. Αναφέρθηκε από τον κ. Υπουργό Άμυνας, προ ημερών, ότι υπάρχουν οκτώ (8) μνηστήρες για συνεργασία και συμπαραγωγή των οποίων οι προτάσεις μελετώνται.  Πόσα χρόνια μελετώνται, ενώ τα ΕΑΣ πνέουν τα λοίσθια; Πότε οι συζητήσεις θα περατωθούν και από τους μνηστήρες θα επιλεγεί ο γαμπρός, αξιοκρατικά και όχι με κόλπα; Θα χρησιμοποιήσω μια κρητική παροιμία από τον Καπετάν Μιχάλη του αθάνατου Καζαντζάκη «Ο Γρηγόρης εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα, του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη τη γυναίκα…Το εθνικό όχημα. Η κατάσταση του υπάρχοντος τροχαίου υλικού των Ε.Δ. είναι γνωστή. Από την γήρανση προχωράμε στην παλαίωση. Έρευνα για το θέμα είχε αρχίσει από τις αρχές της θητείας του ο τ. ΥΦΕΘΑ Στρατηγός κ. Αλκ. Στεφανής. Νομίζω, χωρίς να κάνω τον ειδήμονα και τον σπεσιαλίστα ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη. Κλήθηκαν δώδεκα (12) ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να φέρουν στην Ελλάδα ένα όχημα να δοκιμασθεί και ν’ αξιολογηθεί. Η μέθοδος υπήρξε λανθασμένη, χρονοβόρος, και ατελέσφορη, νομίζω. Δεν αντιμετωπίσθηκε ο βασικός στόχος του εγχειρήματος δηλ. η ΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ. Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε π.χ. οχήματα ¼ της FIAT, RENAULT, 2 ½ Τ της ΟSCOSH κ.λπ. Κομφούζιο στην εκπαίδευση, συντήρηση, τήρηση αποθεμάτων, επιχειρησιακά.Η Υπηρεσία θα πρέπει να καταρτήσει short – list με 2-3 εταιρείες που διαθέτουν όλους τους τύπους και μ’ αυτές να προχωρήσει η αξιολόγηση.Όσον αφορά την Ελληνική συμμετοχή, θα πρέπει να είναι μέγιστη πραγματική, όχι εικονική και ψεύτικη.

Όχι επανάληψη της απάτης του παρελθόντος, με «συμπαραγωγές» μαϊμού. Κάτω από την αιγίδα της ΓΔΑΕΕ συνεργασία ΣΕΚΠΥ, ΕΛΒΟ και άλλων εταιρειών του χώρου. Μη ξεχνάμε ότι η Τούρκικη Βιομηχανία Τροχαίου Υλικού παράγει όλων των τύπων στρατιωτικά οχήματα με μεγάλες εξαγωγές. Η βιομηχανία αυτή άκμαζε και αναπτυσσόταν όταν εδώ ο τότε ΥΕΘΑ έβαλε λουκέτο στην ΕΛΒΟ

Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί γιατί, επαναλαμβάνω ότι τα ημέτερα στρατιωτικά οχήματα έχουν φθάσει στο όριο τους, είναι γηραλέα. Απαιτούνται χρήματα, βεβαίως, τα οποία είναι δύσκολο να ευρεθούν.Αν, λοιπόν, η διεργασίες για το πρόγραμμα προχωρούν με το σημερινό ρυθμό τότε το νέο όχημα θα εμφανισθεί περί το… 2030.Το ΥΕΘΑ, ωστόσο, για να προλάβει καταστάσεις, αγόρασε από το Ισραήλ 1000 μουλάρια, ώστε ν’ αντιμετωπισθούν έκτακτες ανάγκες μεταφορών…

 

Ταραχή στον πολιτικό κόσμο

Μες τη φυλακή που μπήκα

τι ωραία που τη βρήκα.

Δεν πληρώνω νοίκι, φώτα

την  περνώ ζωή και κότα

Λαϊκό – Μιχάλης Γενήτσαρης

Ταραχή κι’ ανατριχίλα στον πολιτικό κόσμο, την κλεπτομανή συντεχνία, όπως την έχει βαφτίσει ο δημοσιογράφος, κ. Γιώργος Βότσης. Η οργή και οι κατάρες εστράφησαν κατά της Γαλλικής Δικαιοσύνης που κατεδίκασε οριστικά τον τ. Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, για μικρολοβιτούρες, και τον έστειλε στην μπορού. Σαν τα βαριά τα σίδερα είναι η καρδιά μου σήμερα…Ένα μικροσκανδαλάκι με μυστικά κονδύλια που διοχετεύθηκαν για πολιτική διαφήμιση προκάλεσε την παραίτηση του Αυστριακού Πρωθυπουργού κ. Κούρτς.Διερωτώνται οι δικοί μας: Μα πόσο ανόητοι είναι οι Γαλλοαυστριακοί πολιτικοί που δεν σκαρώνουν ένα άρθρο 86 για να αυτοπροστατευθούν; Γιατί δεν εφαρμόζουν «αιδήμονα σιωπή», OMERTA, για ατασθαλίες συναδέλφων όπως κάνουμε εμείς εδώ; Ντροπή στους Γαλλοαυστριακούς πολιτικούς που διώκουν συναδέλφους τους.Είναι ένας Έλληνας πολιτικός όμως που ενθουσιάστηκε με την καταδίκη του κ. Νικολά Σαρκοζί. Είναι ο τ. Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Θα σας εξηγήσω στο επόμενο σχόλιο.

Οι Ελληνογαλλικές συνομιλίες

Για την παροχή στην Ελλάδα βιομηχανικών επιστροφών για την αγορά μαχητικών και φρεγατών συνεχίζονται.Σίγουρα θα προκύψει κάτι το θετικό γιατί διακρίνεται επιθυμία των Γάλλων, ιδιαίτερα της DASSAULT, να βρεθεί λύση

9η Νοεμβρίου

Είναι μια σημαδιακή ημερομηνία.Το 1938, 9 Νοε., σημαδεύτηκε με την νύκτα των κρυστάλλων στην Ναζιστική Γερμανία, με την καταστροφή των εβραϊκών περιουσιών και την απαρχή των διωγμών των εβραίων.Στις 9 Νοε. 89 έπεσε το τοίχος του Βερολίνου.Την ίδια ημερομηνία, το 2011, στην Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., στην Γαλλική Νίκαια, την Ελλάδα εκπροσώπησαν δύο σπουδαίοι πολιτικοί, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο ΥΠΟΙΚ κ. Ε. Βενιζέλος που έθεσαν θέμα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την περαιτέρω συμμετοχή της στην Ε.Ε.Οι κορυφαίοι, τότε, Ευρωπαίοι Ηγέτες με επικεφαλής την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί γιουχάισαν, ωμά και χυδαία, τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο δεύτερος, μάλιστα, χρησιμοποίησε αγοραίες βρισιές, όπως con, connard (βρείτε την έννοια στο λεξικό). 

Ποτέ άλλοτε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε υποστεί τέτοια ξεφτίλα.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου έπαθε σοκ και ο κ. Βενιζέλος, απλά, εθεάτο. Σημειώνω ότι η Ελλάδα είχε ήδη χρεωκοπήσει λόγω της άθλιας πολιτικής των τελευταίων Κυβερνήσεων και ο κ. Ε.Β. είχε ανακηρυχτεί ως χειρότερος ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. από τους FINANCIAL TIMES.

Αμφότεροι επέστρεψαν στην Αθήνα με τ’ αυτιά τους στο πάτωμα. Ο ΓΑΠ, παραμιλών, απέδωσε το φιάσκο σε σχεδιαζόμενο πραξικόπημα από τον τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγό Φράγκο!! Τον σιγοντάρισαν δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ. Ξεκαρδίστηκαν και οι χελώνες του Υμηττού που βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη. Χωρίς αιδώ εξέθεσαν διεθνώς, την νομιμοφροσύνη του Ελληνικού Στρατεύματος!Δεν πέρασαν, παρά λίγοι μήνες, και κάποιος, ονόματα δε λέμε, τοποθέτησε τον Στρατηγό ως Υπουργό Άμυνας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του κ. Πικραμένου! Ο λωτοφάγος, όμως, και έχων μνήμη ρηχή, θολή και κοντή Ελληνικός Λαός τα ξέχασε. Ο ΓΑΠ τα θυμάται γι’ αυτό και ενθουσιάστηκε με τη καταδίκη του Νικολά.

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Κυρίον Κωνσταντίνο Τσιάρα – Ιατρό – Μικροβιολόγο

Δύσκολο είναι ν’ αναδιαρθρώσεις ριζικά τη Δικαιοσύνη που εξακολουθεί να είναι υποτελής στις έξεις των δικαστικών και δικηγορικών λόμπι

Καθημερινή 7 Νοε. 21(Μιχ. Τσιντσίκης)

Κύριε Υπουργέ,

Δεν θα παρασυρθώ με αναφορές σε θεωρίες ή το πανάθλιο άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει αμαρτίες Υπουργών και μας χαρακτηρίζει a priori ως διεφθαρμένη χώρα, αλλά θα έλθω σε κάτι το συγκεκριμένο.

Ως γνωστόν ο. κ. Γεωρ. Α. Παπανδρέου ο Γ’ ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2004. Είχε προηγηθεί η «παράδοση των κλειδιών» του κόμματος από τον κ. Κ. Σημίτη, διαδικασία προβλεπόμενη κατά την παρασκηνιακή συναλλαγή της εκλογής Πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του αείμνηστου Α. Παπανδρέου. Ο κ. Σημίτης ασφαλώς και γνώριζε καλώς το περιεχόμενο του εγκεφάλου του κ. ΓΑΠ.Κατά την διάρκεια της Προεδρίας του και πριν φθάσει στις νικηφόρες εκλογές του 2009, το κόμμα είχε εισπράξει από το Δημόσιο 130 εκ. € για την εκπαίδευση στελεχών, έξοδα λειτουργίας, κ.λπ.Τότε και αργότερα κυκλοφορούσαν οι φήμες για αλόγιστα έξοδα, μετακίνηση, άνευ λόγου, της έδρας του κόμματος κατ’ απαίτηση του Αρχηγού, γυμναστήρια, σάουνες, αίθουσες περισυλλογής και αμέτρητα ταξίδια της Ηγεσίας των οποίων το κόστος είχε ξεπεράσει τα 40εκ. $.Ξεπερνάω τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης  οπερέτας από τον Γιωργάκη και φθάνω το 2013 που παρέδωσε την εξουσία στον κ. Ε. Βενιζέλο.Ο νέος Αρχηγός, για λόγους που αυτός γνώριζε, κάλεσε αμέσως τέσσερις (4) από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελέγχων της αγοράς για να κάνουν έλεγχο της διάθεσης των 130 εκ € της εποχής ΓΑΠ (2004 2009).

Ο ΓΑΠ πληροφορήθηκε το γεγονός, οργίσθηκε σφόδρα. Οι ελεγκτές, παραβλέποντας τον θυμό του Γιωργάκη κατέθεσαν τα πορίσματα τους, μέρος των οποίων διέρρευσε και στον τύπο, τα οποία ήταν καταπέλτες: Ο παμπόνηρος, όμως, ΒΕΝΙ, για λόγους που αυτός γνώριζε, έβαλε τα πορίσματα στο συρτάρι του, όπως παλαιότερα την λίστα Lagarnd, πράγμα που μεγένθυνε την αγωνία του Γιωργάκη. 

Παρελθόντος χρόνου ο κ. Ε.Β. παρέδωσε την Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, μαζί με τα τέσσερα (4) πορίσματα. Μετ’ ολίγον η Γεννηματά δήλωσε ότι παρέδωσε τα «καυτά» πορίσματα στη Δικαιοσύνη.Έκτοτε παρήλθαν έτη και μήνες και η υπόθεση αυτή απωλέσθη, μαζί με άλλες. Επικράτησε η σκοπιμότητα ίσως, η OMERTA, η συγκάλυψη.Σήμερα επανεμφανίσθηκε ο κ. ΓΑΠ διεκδικών την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η υπόθεση αυτή της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, ξεχάσθηκε από τη μάζα. Ο Έλληνας, επαναλαμβάνω, είναι λωτοφάγος με μνήμη βραχεία, θολή και αβαθή. Ξεχνάει και συγχωρεί αλλά ταυτόχρονα γίνεται θύμα αφρόνων πολιτικών. Προ ημερών τον θυμήθηκα στα ΝΕΑ, σε άρθρο του ο κ. Κ. Πρετεντέρης, αναφορικά με την χορηγία των 130 εκ. Κύριε Υπουργέ, δεν είναι η ώρα να ξεθάψει την υπόθεση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Δικαιοσύνη; Δεν πρέπει ο κ. Γ. Παπανδρέου ν’αποδοθεί λευκός, προ των εκλογών, ώστε να παύσουν να κυκλοφορούν φήμες που αμαυρώνουν το κύρος του; Είναι επείγον έργο της Δικαιοσύνης. 

Ευχαριστώ

Με εξαιρετική Τιμή

Κ.Φ.

 

Υ.Γ. Θα προσθέσω, στα κυκλοφορούντα διακαστικά παράδοξα, τις αλλαγές ανακριτών στην υπόθεση του κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Δε σας ξενίζουν;

Το AUF WIEDERSEHEN της κ. Μέρκελ

Ήρθε, λοιπόν, η Μεγάλη, όντως, Αγγέλα της Γερμανίας ν’ αποχαιρετήσει την Ελληνική πολιτική Ηγεσία (ΣΣ αυτά τ’ ανθρωπίδια που πατούσε στο λαιμό πριν και κατά την χρεωκοπία), συγκινήθηκε, μίλησε, κατόπιν εορτής, για λάθη εις βάρος μας και απήλθε χειροκροτημένη και προσκυνούμενη.Ουδείς, όπως και στο παρελθόν, τόλμησε να τους θέσει θέμα αποζημιώσεων από τις καταστροφές  και δολοφονίες των ΝΑΖΙ στη Χώρα μας αλλά, το κυριότερο, για την επιστροφή, με τους αναλογούντες τόκους, του κατοχικού Δανείου το οποίο πήραν οι Ναζίδες, αφού έβαλαν στο σβέρκο του πεινώντος Ελληνικού μεγάλη μαχαιριά. Με το έτσι το θέλω.Το «προσκύνημα» των πολιτικών άρχισε επί Κυβέρνησης αείμνηστου Κ. Καραμανλή, ο οποίος εκβιάσθηκε από τον Αντενάουερ να πάψει τις διεκδικήσεις και τη δίωξη των εγκληματιών Ναζιστών, για να μας δώσει δάνειο 200 εκ. DM και να απορροφήσει εργατικό δυναμικό. Πρώτος απολύθηκε από τη φυλακή ο διαβόητος εγκληματίας MERTEN, σφαγέας των Θεσσαλονικέων, με τις πολλές διασυνδέσεις με Έλληνες δωσίλογους και μαυραγορίτες. Αργότερα, όταν το Κράτος στάθηκε στα πόδια του και απεκαλύφθησαν εντονότερα οι σφαγές (Καλάβρυτα, Δίστομο, Κομμένο, κ.λπ.) πάλι οι ημέτεροι έκαναν το παπί. Είχαν ήδη κάνει «απόβαση» στην Ελλάδα οι μεγάλες Γερμανικές Εταιρείες (SIEMENS, κ.α.) οι οποίες χρηματοδοτούσαν κόμματα και πολιτικούς.Αυτοί είμαστε. Καλά τους τα είπε ο φίλος Στρατηγός  κ. Δ. Αλευρομάγειρoς στο κείμενο του (MILITAIRE 28-10)Οφείλω όμως να σημειώσω ότι η κ. Μέρκελ, χαιρετά Ευρώπη, Γερμανία, πολιτική και ιδιωτεύει. Δεν κολλάει σε βουλευτικό έδρανο όπως οι ημέτεροι «ολίγοι» κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καραμανλής.Το σκίτσο που ακολουθεί, του τεράστιου κ. Μητρόπουλου, παριστά, ακριβώς, το κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των παιδιών της κ. Μέρκελ και την ανεπάρκεια Ελλήνων που προχθές τους έκαναν τεμενάδες και δεν τόλμησαν να ψελλίσουν λέξη για το δάνειο.

 

Ένας άλλος σπουδαίος πολιτικός ανησυχεί

Είναι ο τ. ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος που αντί να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα το 2010, για κατάχρηση εξουσίας κ.α., προωθήθηκε μετά σαπλίγγων και λαμπάδων στην έδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας τη ευγενεί φροντίδι των κ. Κ. Καραμανλή και Α. Τσίπρα.Του κ. ΠΠ προηγήθηκαν στον κορυφαίο θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας οι πρόεδροι Κων. Τσάτσος, Κων. Καραμανλής, Χρ. Σαρτζετάκης, Κωστής Στεφανόπουλος, Κάρολος Παπούλιας. Ουδείς μετά την θητεία του δεν εκδήλωσε πολιτική δραστηριότητα. Συμπεριφέρθηκαν, πολιτικά, σεμνώς και αξιοπρεπώς.Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σφοδρά εξοργισθείς γιατί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν του επέτρεψε δεύτερη θητεία, και καλά του έκανε, συμπεριφέρεται ως δυσαρεστημένος πολιτευτής. Δεν έχει αντιληφθεί, όπως και οι κ. Α. Σαμαράς και Γ. Παπανδρέου ότι δεν έχει κανένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Δεν το δικαιούται. Με τη βοήθεια περιφερειακών μέσων και των Εφημερίδων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΣΤΙΑ «πριονίζει» τον Πρωθυπουργό και την διάδοχο του κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου. Είναι σαφές ότι ο ΠΠ, και οι στενοί του φίλοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μολυβιάτης, του καλλιεργούν την λαχτάρα να επανέλθει στον «θρόνο» όπως συνέβη και με τον Κων. Καραμανλή. Άλλα τα μάτια του λαγού κι’ άλλα της κουκουβάγιας. Περιμένει κι’ αυτός, όπως οι Αντωνομπένηδες, κάποια αποσταθεροποίηση για να επανέλθουν. Μάταιες ελπίδες και ταυτόχρονα καμία σωφροσύνη και αυτογνωσία.

Όλα καλά κι’ όλα ωραία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Κυβέρνησης δηλ. ο κ. Αθ. Ντόκος σε άρθρο του – ποταμό στη Καθημερινή της Κυριακής (30-10) ανέπτυξε, μεταξύ των άλλων, με λεπτομέρειες, το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Λεπτομερέστερα, ακόμη, και από τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Παρέλειψε, βέβαια, τεχνηέντως ν’ αναφέρει και τις σοβαρές ελλείψεις που εξακολουθούν να υφίστανται μετά τα RAFALE, φρεγάτες, κορβέτες, κ.λπ. 

Μας διαβεβαίωσε, όπως το είχε κάνει και παλαιότερα, να ηρεμούμε και να ησυχάζουμε.

Από την άλλη πλευρά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας ανεκοίνωσε την συγκρότηση μια δεξαμενής προβληματισμού (THINK TANK) από τριάντα (30) προσωπικότητες, κυρίως πανεπιστημιακές. Δεν είδα ούτε ένα στρατιωτικό εκτός μια κυρίας, Αντιστράτηγου ΕΑ, της ΕΛΑΣ η οποία ειδικεύεται στο προσφυγικό. Ενώ λοιπόν η Αντιπολίτευση συγκροτεί ένα στοιχειώδες, αλλά εξαιρετικά πολυμελές, συμβουλευτικό σχήμα η Κυβέρνηση αποφεύγει να συγκροτήσει ένα, εξαιρετικά αναγκαίο, Συμβούλιο Ασφαλείας. Προσπαθώ να μάθω ποιος τορπιλίζει την ιδέα, αλλά δεν το καταφέρνω.

Ταράχθηκα!

Άκουσα τους κ. Σκουρλέτη και Μπίστη να καταφέρονται κατά του κ. Μητσοτάκη για την προμήθεια των φρεγατών.Αγωνιώ να ακούσω και την γνώμη του κ. Αρούλη Σπηλιωτόπουλου, Κρινιώς Κανελλοπούλου, Αντώναρου, Κρανιδιώτη για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Να σχηματίσω γνώμη.Άκουσον, άκουσον… Να εκφέρει γνώμη και ο Αρούλης.Ξανά ταράχθηκα όταν άκουσα την μητριά του ΓΑΠ, κ. Μιμή Λιάνη – Παπανδρέου να τον οικτήρει και αποδοκιμάζει που θέλει να ξανανέβει στον θώκο του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Ξέρει καλά το «παιδί» και το περιεχόμενο του εγκεφάλου του. Είχε ακούσει και αξιολόγηση από τον Ανδρέα.Και ξανά με την χαριτωμένη δήλωση του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Άλλο εκκλησία, άλλο κομμωτήριο… Έτσι όπως.. άλλο παππάς κι άλλο ζευγάς…

ΕΛΛΑΣ – ΤΡΕΛΑΣ

Όταν τρελαίνονται τ’ αφεντικά, τι περιμένεις από τους δουλοπαροίκους.Ο φοβερός ΓΑΠ απεσκίρτησε από το ΠΑΣΟΚ, με τη σημαία του οποίου εξελέγει βουλευτής, θεία χάριτι της αείμνηστης Φώφης, και ίδρυσε το κομματίδιο ΚΙΔΗΣΟ ομού μετά την ετέρου Καππαδόκη Καστανίδη. Φοβερό, ντουέτο. Τώρα, ομού και οι δύο εκθέτουν υποψηφιότητα Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ενώ ανήκουν σε άλλο κόμμα! Δεν έπρεπε να έχουν διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ;Μα, όχι. Ο ΓΑΠ, αν δεν εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στην Αρχηγία του κομματιδίου.

The post «Τι να γίνεται εκείνο το εθνικό όπλο και το εθνικό όχημα»; Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
γινεται, εθνικο, καθημερινή της κυριακής, γιώργος παπανδρέου, financial times, υπουργειο δικαιοσυνης, auf wiedersehen, αλέξης τσίπρας, μτσ, τραπεζες, παπανδρεου, υεθα, νιμτσ, εοππυ, rafale, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, εασ, ελλαδα, δηλ, fiat, renault, list, συμμετοχή, γδαεε, ελβο, γαλλια, σαρκοζι, omerta, λύση, νοε, νικαια, βενιζελος, δημοψηφισμα 2015, μερκελ, σοκ, times, αθηνα, γαπ, υμηττού, μνήμη, συγκεκριμένο, εκλογες, auf, χρεωκοπια, ναζι, καλαβρυτα, διστομο, siemens, σαμαρας, τσιπρας, κων, δημοκρατια, εστια, σωφροσύνη, tank, ελασ, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελη κυκλοφοριας 2013, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, αλέξης τσίπρας, κομματα, ημερομήνια, omerta, μνήμη, το θεμα, γδαεε, βρισιες, γερμανια, γνωμη, δημοκρατια, εασ, εδρα, ηγεσια, θεμα, θητεια, ισραηλ, καθημερινη, μτσ, ονειρα, ονοματα, οριζοντες, προγραμμα, υεθα, φημες, ωρα, fiat, times, αγορα, αγωνια, αρθρο, απλα, ασφαλιστικα ταμεια, αυτια, βοηθεια, γαπ, γεγονος, γειτονας, γιώργος παπανδρέου, γρηγορης, δανειο, δηλ, δημοσιο, δηλωση, δωδεκα, δολοφονιες, δωσει, δυναμικο, ελβο, εγινε, εδρανο, ειπε, εκκλησια, εκπαιδευση, ελασ, εννοια, εξοδα, επρεπε, επιθυμια, ερευνα, εστια, ετη, ευρωπη, εφαπαξ, ζωη, ιδεα, ιδια, υπηρεσια, υποθεση, θετικο, θεωριες, διαφημιση, ιδρυμα, καθημερινή της κυριακής, κυβερνηση, κειμενο, κι αλλο, κλιμα, κομμα, λαθη, λεπτομερειες, λουκετο, μαζα, ματια, μαχαιρια, μηνες, μητσοτακης, μυστικα, ναζι, ναζιστικη γερμανια, νικη, νιμτσ, νοε, ντροπη, ξεφτιλα, οκτω, οπωσδηποτε, οχηματα, οχημα, πληθωρισμος, προγραμματα, ρολο, σβερκο, σιγουρα, συγκεκριμένο, σιδερα, συντηρηση, συνταξη, συμμετοχή, σημιτης, σοκ, σωφροσύνη, ταξιδια, τοιχος, υπουργειο υγειας, φυλακη, υμηττού, φιασκο, φωφη, φωφη γεννηματα, φοβερο, ωμα, auf wiedersehen, auf, βηματα, εξαγωγες, φιλοι, financial times, γαμπρος, γηρανση, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, καρδια, κων, list, μελετη, μεθοδος, νοσοκομειο, οργη, ποδια, rafale, renault, σημαια, τριαντα, τραπεζα, θεια, θεσεις, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
Διαξιφισμοί, Κ Φράγκο,diaxifismoi, k fragko