Πέτσας: Ποιο αυστηρά μέτρα αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες. Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 – Για ποιους λόγους επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι

Από αύριο τίθεται σε λειτουργία το νέο μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, με τα μέτρα του lockdown να ενισχύονται έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης.

Τα εξωπραγματικά νούμερα για… άσκηση τα βράδια, ειδικά την περασμένη Κυριακή όπου εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS για… άθληση τη νύχτα, ήταν αυτά που έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη να σκεφτούν αναπροσαρμογή των μηνυμάτων στο 13033, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μεγαλώσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00.

Οι

τρεις εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μ.μ. -Με ποιους κωδικούς θα γίνεται η έξοδος
Ετσι, από αύριο η έξοδος από τα σπίτια μετά τις 9 το βράδυ, ως το τέλος Νοεμβρίου, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τρεις λόγους:

Υγείας
Εργασίας
Βόλτα κατοικίδιου

Στην περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας, ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 με κωδικό 1 και SMS με κωδικό 6 για συνοδεία κατοικίδιου ζώου. Οσον αφορά αυτούς που εργάζονται, χρειάζονται την βεβαίωση εργαζομένου για την μετακίνησή τους.

«Μετά τις 9:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικίδιου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6», τόνισε ξεκάθαρα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα βήματα για να βγείτε από το σπίτι

Από την Παρασκευή και μετά τις 9 το βράδυ, όσοι χρειάζεται να μετακινηθούν, θα πρέπει να ακολουθούν τα εξής βήματα:

1) Μετά τις 21:00, για λόγους εργασίας, να έχετε μαζί σας τη βεβαίωση τύπου Α.
Πώς εκδίδεται η βεβαίωση εργαζομένου (βεβαίωση τύπου Α)
Για μετάβαση προς και από την εργασία η βεβαίωση γίνεται είτε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου», το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη.

Έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου»

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)

Πέτσας: Αυτά θα είναι τα επόμενα μέτρα, αν δεν αποδώσει και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων για το lockdown από αύριο, με πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα καταφέρει να περιορίσει την πανδημία και παράλληλα θα συμμορφωθούν και όσοι απειθαρχούν στην καραντίνα.

Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο, ήδη εξετάζονται και άλλα μέτρα τα οποία, αν κριθεί πως δεν αποδίδουν αυτά που τίθενται σε ισχύ από αύριο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Για αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση τοποθετήθηκε χθες στην ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Στέλιος Πέτσας.

Νέοι περιορισμοί σε μετακινήσεις, σχολεία, επιχειρήσεις

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας το χρονικό διάστημα 21:00-05:00, εξετάζονται επιπλέον μέτρα τα οποία θα είναι τα εξής:

Περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
Περιορισμός λειτουργίας σχολείων
Περιορισμός λειτουργίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», επισήμανε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση με τις ΜΕΘ όπου τα νοσοκομεία πιέζονται, σημειώνοντας πως για να ελεγχθεί η κατάσταση, θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

«Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από έναν μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα, που μπορεί να γίνει τσουνάμι. Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

The post Πέτσας: Ποιο αυστηρά μέτρα αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες. Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 – Για ποιους λόγους επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα