F1: Ο Άλμπον παραμένει στη Williams!

Ο Ταϊλανδός υπέγραψε μια πολυετή επέκταση συμβολαίου, η οποία θα συνεχίσει τη συνεργασία τους και στη νέα εποχή των κανονισμών της F1. Ο Άλμπον πήρε μια σαφή δέσμευση με την ομάδα της Williams δείχνοντας ότι πιστεύει στην ανοδική πορεία της ομάδας. Από τότε που εντάχθηκε στη Williams Racing, ο Άλμπον έχει επιδείξει εξαιρετική αποφασιστικότητα και αφοσίωση τόσο εντός όσο και εκτός

πίστας.

Οι επιδόσεις του από το 2022 υπήρξαν καθοριστικές για την πρόοδο και την επιτυχία της ομάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση της καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα από το 2017, που ήταν η 7η θέση πέρυσι. Η πολυετή επέκταση της συνεργασίας υπογραμμίζει τη δέσμευση της Williams Racing να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα ικανή για βάθρα και πρωταθλήματα στη Formula 1.

Μιλώντας σχετικά ο 28χρονος οδηγός τόνισε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος που παραμένω στη Williams Racing και που συνεχίζω να εργάζομαι με μια τόσο ταλαντούχο και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων. Η αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολη, αλλά από τότε έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο μαζί.

Επίσης έχω δει και αξιολογήσει τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν στα παρασκήνια για να μας επαναφέρουν στην κορυφή του grid. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο project στο οποίο πραγματικά πιστεύω και θέλω να παίξω βασικό ρόλο, γι’ αυτό υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο. Το ταξίδι θα χρειαστεί χρόνο, αλλά είμαι σίγουρος ότι χτίζουμε τη σωστή ομάδα για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά της ομάδας ο αγωνιστικός διευθυντής Τζέιμς Βόλβς πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του Άλεξ με την Williams Racing.

Έχει εξαιρετικό ταλέντο, τεχνική κατάρτιση και αφοσίωση στον σκοπό και αυτή είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στη Williams και στο ταξίδι επιστροφής που έχουμε ξεκινήσει προς την κορυφή. Από τότε που εντάχθηκε, ο Alex έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποδίδει υπό πίεση.

Η συνεργασία μας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για να ανεβούμε ψηλότερα στο grid». Ο Άλμπον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη F1, το 2019 με την Toro Rosso. Την ίδια χρονιά αντικατέστησε στη Red Bull τον Γκασλί και αγωνίστηκε για την ομάδα και το 2020. Το 2021 έχασε την θέση του από τον Πέρεζ και το 2022 ξεκίνησε ν’ αγωνίζεται με τα χρώματα της Williams. Έχει εκκινήσει συνολικά σε 87GP και έχει ανέβει 2 φορές στο βάθρο.

Διαβάστε επίσης:

Βιλερουά (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο

Γιατί κάποιοι μιλάνε στον ύπνο τους

Υβριδική Porsche 911!

Keywords
Τυχαία Θέματα