Vodafone: Διακρίθηκε με βαθμολογία ‘Α’ για την εταιρική διαφάνεια και τις δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Vodafone κατέκτησε ηγετική θέση στην κορυφαία ετήσια Λίστα ‘Α’ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CDP- Carbon Disclosure Project για την εταιρική διαφάνεια και την απόδοσή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

O οργανισμός CDP αξιολόγησε και διέκρινε τη Vodafone για τις ενέργειες της για

τη μείωση των εκπομπών, τον μετριασμό των κλιματικών κινδύνων και την ανάπτυξη της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η ετήσια διαδικασία αξιολόγησης της CDP αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο χρυσός κανόνας της εταιρικής περιβαλλοντικής διαφάνειας, με τα σκορ να χρησιμοποιούνται ευρέως για να καθοδηγήσουν αποφάσεις επενδύσεων και προμηθειών.

Το 2023, πάνω από 740 επενδυτές με πάνω από 136 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία ζήτησαν από εταιρείες να δημοσιεύσουν δεδομένα σχετικά με περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κινδύνους και ευκαιρίες μέσω της πλατφόρμας του CDP με 23.000 εταιρείες να έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα.

Ο CDP χρησιμοποιεί μια λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία για να αξιολογήσει τις εταιρείες, αναθέτοντας ένα βαθμό από το Α έως το D- βασισμένη στην πληρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών σχετικά με τη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων και την επίδειξη των καλύτερων πρακτικών. Εταιρείες που δεν παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία τους βαθμολογούνται με F.

Η Sherry Madera, Διευθύνων Σύμβουλος της CDP, δήλωσε:

«Μόνο μέσα από την δημοσιοποίηση των στοιχείων οι εταιρείες μπορούν να αποδείξουν ότι παίρνουν στα σοβαρά τον ζωτικό ρόλο τους στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος μηδενικών εκπομπών. Η κατάκτηση μιας θέσης στη Λίστα Α είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σκορ».

Διαβάστε επίσης:

On AG: Αύξηση πωλήσεων και άλμα της μετοχής της εταιρείας sneakers που στηρίζει ο Roger Federer

GameStop: Ράλι «χωρίς φρένα» για τη μετοχή – Αναζωπυρώνεται το φαινόμενο των meme stocks

LAMDA Development: Συμμετέχει στο Piano City Athens – Δωρεάν κοντσέρτα πιάνου σε The Ellinikon Experience Park και Golden Hall

Keywords
Αναζητήσεις
vodafone-diakrithike-me-vathmologia-a-gia-tin-etairiki-diafaneia-kai-tis-draseis-kata-tis-klimatikis-allagis.htm
Τυχαία Θέματα