Wall Street: Με νέο sell off αποχαιρέτησε τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2022

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου η Wall Street, μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης FED, η οποία αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της για έναν ακόμα μήνα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε τη Μεγάλη Τρίτη στις 37.815,92 μονάδες με απώλειες -1,49%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.035,68 μονάδες με πτώση -1,57% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.657,82 μονάδες με βουτιά -2,04%.

Κάπως έτσι ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον

Απρίλιο με απώλειες 3%, βάζοντας τέλος στο σερί πέντε ανοδικών μηνών. Ο Dow Jones έκλεισε τον Απρίλιο με βουτιά 4,3% ενώ ο Nasdaq με πτώση 3%.

Οι μετοχές υποχώρησαν τη Μεγάλη Τρίτη μετά τις ανακοινώσεις για τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τους μισθούς, που προκάλεσαν νέες ανησυχίες για τον πληθωρισμό εν όψει της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια την Μεγάλη Τετάρτη. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση 1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά τα δεδομένα, με την απόδοση του 2ετούς να ξεπερνά το 5%.

Η αγορά αναμένει με αγωνία τα όσα θα δηλώσει αύριο ο Τζερόμ Πάουελ, με την αγορά να θεωρεί ως πιο πιθανό να εκφράσει ξανά απροθυμία για μείωση των επιτοκίων σύντομα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίσουν να δείχνουν αυξημένες πιέσεις τιμών.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Amazon, η οποία έκλεισε στην Τρίτη με βουτιά 3,29%, ανακοίνωσε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης ισχυρά κέρδη και έσοδα, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Από τις μετοχές του Dow Jones, μόνο 2 έκλεισαν με κέρδη, με τη 3M να ολοκληρώνει στο +4,72% ενώ η Procter & Gamble έκλεισε στο +0,98%. Στον αντίποδα, πέρα από την Amazon, η Caterpillar έκλεισε στο  -4,33%, η Boeing στο -3,25% και η Microsoft στο -3,21%.

Εκτός του Dow Jones, σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε η Tesla, με βουτιά 5,55%.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: To sell off στις αυτοκινητοβιομηχανίες παρέσυρε τα χρηματιστήρια – Πρώτος αρνητικός μήνας για τον Stoxx 600

Χρυσός: Με κέρδη 3,3% έκλεισε ο Απρίλιος

Πετρέλαιο: Με απώλειες έκλεισε τον Απρίλιο το WTI, τέταρτος ανοδικός μήνας για το Brent

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-me-neo-sell-off-apochairetise-ton-cheirotero-mina-apo-ton-septemvrio-tou-2022.htm
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Σεπτέμβριο, 2022,Wall Street, septemvrio, 2022