Χρηματιστήριο: Οδηγός η Alpha, αλλά profit taking στην ΕΤΕ μετά το υψηλό 8,5 ετών

Στις 1497 μονάδες ξεκίνησε η αγορά ελάχιστα πριν από την κομβική διάσπαση των 1500 μονάδων με πιέσεις αυτή την ώρα στις 1493 μονάδες. Η αγορά δείχνει να βγάζει κάποιες πιέσεις αυτή την ώρα, δίνοντας τη δυνατότητα διόρθωσης σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Η κίνηση στην αγορά τροφοδοτείται με τράπεζες, ενέργεια, ΜΠΕΛΑ και ΕΕΕ. Το κλίμα παρέμεινε θετικό και στο εξωτερικό μετά την δημοσιοποίηση του πληθωρισμού Απριλίου στις ΗΠΑ, ο οποίος

κινήθηκε οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε μηνιαία βάση, αν και εξαιρώντας τα τρόφιμα και την ενέργεια ήταν ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις.

Επιπλέον, σταθεροποιητικές εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΑΛΦΑ δίνουν ώθηση στον τίτλο σήμερα καθώς εμφάνισε καθαρά κέρδη 211εκ ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 222εκ ευρώ υψηλότερα κατά 2,7% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Η πρόθεση για διανομή μερίσματος στο 35% των καθαρών κερδών για το 2024 οδηγεί σε υψηλή μερισματική απόδοση που ξεπερνά το 8% στα τρέχοντα επίπεδα.

Σημειώνεται, σύμφωνα με την Depolas Investments, ότι για το 2023 η διανομή θα ανέλθει στα 122 εκ ευρώ εκ των οποίων το 50% θα χρησιμοποιηθεί για αγορές ιδίων μετοχών.

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει την έγκριση του επόπτη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν αποτελέσματα ΕΥΡΩΒ και ΕΛΠΕ.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Απριλίου στην Ιταλία, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, τις ενάρξεις κατοικιών και οικονομικές άδειες Απριλίου καθώς και την βιομηχανική παραγωγή του ιδίου μήνα στις ΗΠΑ.

Με άνοδο 2,47% άνοιξε η Άλφα, με την ΕΤΕ ελαφρώς πτωτικά στα 8,47 ευρώ, αμετάβλητη στα 2,05 την Eurobank και κίνηση στα 3,91 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Από εκεί και πέρα, απώλειες 1,72% για την Όπτιμα μετά τα χθεσινά υψηλά, στα 31,10 ευρώ σκαρφαλώνει η Τιτάν, στα 32,28 ευρώ ανεβαίνει η μετοχή της Coca Cola. Πιέσεις σε Cener, EΛΠΕ, Μυτιληναίο, ενώ αντίδραση βγάζει αυτή την ώρα ο ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Προχωρά σε buy back 37 εκατ. μετoχών – Ράλι για τη μετοχή;

Εθνική: Πώς οδηγεί την αγορά στις 1.500 μονάδες, πήραν φωτιά τα τερματικά της Goldman Sachs και της Citigroup

Τitan: Πόσα λεφτά πήραν Παπαλεξόπουλος, Κολακίδης, Ζαρκαλής, Παπαλεξοπούλου

Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-odigos-i-alpha-alla-profit-taking-stin-ete-meta-to-ypsilo-85-eton.htm
Τυχαία Θέματα