Δημοσκόπηση: Τι ποσοστό παίρνουν τα κόμματα – Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται

Ποσοστό 30% λαμβάνει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ,

το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 7%, Νέα Αριστερά 4,5%, Πλεύση Ελευθείας 2,4% και Νίκη 3,1%.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κλειδώνει» όπως όλα δείχνουν τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ ενώ σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η Ελληνική Λύση δείχνει να χάνει δυνάμεις σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ακόμη και διψήφια ποσοστά.

Από τα εκτός Βουλής κόμματα, το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 2,3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 2,3% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 9,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 42%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει 15% των απαντήσεων και τον Νίκο Ανδρουλάκη 7%.

Αναφορικά με τη σειρά που παίρνουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ πρώτη είναι Ελίζα Βόζεμπεργκ με ποσοστό 34,5%, Φρέντι Μπελέρης (28,1%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (27,3%), Γιώργος Αυτιάς (20,4%), Ελεονώρα Μελέτη (19%), Δημήτρης Τσιόδρας (17,9%), Πύρρος Δήμας (16,4%) και Στέλιος Κυμπουρόπουλος (15,9%).

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης (42,3%) ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς (37,3%), ο Νίκος Φαραντούρης με 36,5% και η Σοφία Μπεκατώρου με 24,4%

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan κατά Καρώνη: «Είναι ανόητος και κερδοσκόπος» – Σφοδρή σύγκρουση στο Λονδίνο
Ελλάκτωρ: Πώς άλλαξε ο όμιλος μέσα σε 3,5 χρόνια, τα 174 εκατ. που θα μοιράσει και το ταμείο των 700 εκατ.
Anglo American: Αποχωρεί από την εξόρυξη διαμαντιών και πλατίνας για να αποκρούσει την BHP Group
 

Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-ti-pososto-pairnoun-ta-kommata--poioi-ypopsifioi-evrovouleftes-proigountai.htm
Τυχαία Θέματα