ΕΛΑΣ: 28 συλλήψεις μετά την εκκένωση της Νομικής Σχολής Αθηνών

Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σήμερα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε για την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 10 άνδρες και 18 γυναίκες, μεταξύ των οποίων είναι και 9 αλλοδαποί, που όπως προέκυψε δεν έχουν καμία σχέση με την Σχολή. Επιπρόσθετα κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων

καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες και κράνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε βραδινές ώρες, χθες, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως”.

Διαβάστε επίσης

Χαλκίδα: Με 5 μαχαιριές στον αυχένα βρέθηκε δολοφονημένη η 63χρονη – Της πήραν 7.000 ευρώ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

Keywords
Αναζητήσεις
elas-28-syllipseis-meta-tin-ekkenosi-tis-nomikis-scholis-athinon.htm
Τυχαία Θέματα