Η… εαρινή σύναξη των κορυφαίων δικηγόρων στο Costa Navarino που εξελίχθηκε στην επιτομή του ευ ζην

Το διήμερο επιχειρηματικών συναντήσεων Legal Business Summit, στον κλάδο των νομικών υπηρεσιών, το οποίο διοργανώθηκε από τη Boussias Events και προσέλκυσε υψηλόβαθμα στελέχη και επικεφαλής νομικών υπηρεσιών, είχε από όλα: Ομιλίες και workshops για τις τάσεις στο δικηγορικό επάγγελμα, δραστηριότητες δικτύωσης αλλά και μια lifestyle πλευρά που τους εξέπληξε όλους.

Όταν το πρωινό της 25ης Απριλίου αναχωρούσαν όλοι με τα πολυτελή βαν

της εταιρείας διοργάνωσης για το Costa Navarino, κανείς δεν είχε τόσο υψηλές προσδοκίες, ώστε να περιμένει ότι το απόγευμα της επομένης θα αναχωρούσαν όλοι σε άκρως φιλικό κλίμα, μιλώντας στον ενικό και γελώντας εγκάρδια, σαν να γνωρίζονταν χρόνια.

Γιατί δεν είναι όλα τα business summits τόσο επιτυχημένα, αν και ο σκοπός τους πάντα είναι να φέρουν κοντά ανθρώπους της ίδιας ειδικότητας, αλλά και να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες. Αυτό το γνώριζαν οι διοργανωτές που έφεραν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια καινοτόμο ιδέα από το εξωτερικό, όμως κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι θα λειτουργήσει εξίσου καλά και στην ελληνική αγορά.

Βέβαια, θα πει κάποιος, πώς είναι δυνατόν να μην περάσει κανείς όμορφα, περνώντας δύο μέρες στο υπερπολυτελές περιβάλλον του Costa Navarino, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, και με ποικίλες δραστηριότητες ανάμεσα στις επαγγελματικές διαλέξεις;

Αυτό το χαλαρωτικό σκηνικό που προσελκύει την enfant gate του διεθνούς επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, σε συνδυασμό με ένα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που τα είχε όλα, έκανε τη διαφορά και μετέτρεψε τη συνάντηση των πιο επιδραστικών δικηγόρων στην Ελλάδα όχι μόνο σε ένα φόρουμ ανταλλαγής προοδευτικών απόψεων αλλά και σε μια συνάθροιση με λυμένες τις γραβάτες.

General counsels και partners των μεγαλύτερων εταιρειών

Οι δικηγόροι λατρεύουν τις ευκαιρίες να συγκεντρώνονται όλοι μαζί και να μοιράζονται στιγμιότυπα της εργασιακής καθημερινότητάς τους και ενδιαφέρουσες υποθέσεις. Φυσικά, η ειδυλλιακή τοποθεσία βοήθησε λίγο παραπάνω να πάρουν την απόφαση να φύγουν από την Αθήνα για δύο μέρες, κάνοντας σχεδόν 4 ώρες να φτάσουν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο κοντά στην Πύλο και τη Γιάλοβα.

τη σκηνή του Legal Business Summit @ Costa Navarino οι Ανθούλα Πανταζίδου, Director of Legal Department, Μασούτης, Θεόδωρος Ν. Κριθαράς, Head of Legal, AKTOR S.A. και Κατερίνα Μαγγανά, Chief Legal Officer, ION στο πάνελ διαλόγου “Avoidance of disincentives during mergers and acquisitions negotiations”.
Συντονίζει η Σουζάνα Ι. Κλημεντίδη, Co-founder and Managing Partner, A.A.K Law Firm.

Κάπως έτσι, συγκεντρώθηκαν οι top στην ιεραρχία των νομικών τμημάτων των μεγαλύτερων εταιρειών στη χώρα, αλλά και οι partners των γνωστότερων δικηγορικών εταιρειών της Αθήνας. Ο Ιωάννης Αψούρης της HELLENIQ ENERGY, ο Στάθης Μίχος της Pfizer, η Θάλεια Εμίρη της Alpha Bank, ο Αργύρης Οικονόμου της ΔΕΗ, η Δήμητρα Χατζηαρσενίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ελεάνα Νικολοπούλου της Lavipharm, ο Χάρης Αναστασέλος της Grivalia Hospitality και πολλοί ακόμη νομικοί διευθυντές ήταν εκεί, έτοιμοι να συζητήσουν για μελλοντικές συνεργασίες με εξωτερικούς νομικούς συμβούλους.

Αυτή την εξαιρετική ευκαιρία την αξιοποίησαν φυσικά οι δικηγορικές εταιρείες, με κορυφαίους partners τους σε κάθε τομέα να τις εκπροσωπούν και να επωφελούνται από τις one2one συναντήσεις που διοργανώθηκαν στη διάρκεια του διημέρου. Η Μαρία Αντωνιάδου από τη Machas & Partners, η Σοφία Γρηγοριάδου από την KPMG, η Χαρά Δαούτη από τη Lambadarios Law Firm, η Μαρία Καράμπελλα από την Papapolitis & Papapolitis, η Σουζάνα Κλημεντίδη από την A.A.K Law Firm, η Ιωάννα Λαζαρίδου από την KLC Law Firm, ο Βαγγέλης Πολίτης από την Politis & Partners και πολλοί ακόμη κατέφτασαν στο Costa Navarino τυπικά ως ανταγωνιστές, μα στην πραγματικότητα ως συνάδελφοι που απήλαυσαν τις νομικές συζητήσεις αλλά και τις… εκλεπτυσμένες απολαύσεις.

Εξαγορές & συγχωνεύσεις, ΑΙ, legal design και… wine tasting

Οπωσδήποτε, το επιχειρηματικό κίνητρο όσων συμμετείχαν ήταν οι ευκαιρίες networking με τους decision makers της αγοράς. Ελκυστικά για όλους ήταν και τα τρία panels που διοργανώθηκαν σχετικά με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις στην Ελλάδα, το legal design και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη δικηγορική πρακτική. Η διαφορά με ένα μεγάλο και απρόσωπο συνέδριο ήταν ότι εδώ μπορούσαν να γίνουν στοχευμένες συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και να μελετηθούν συγκεκριμένα case studies.

Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν τόσο ευχάριστο αν δεν λάμβανε χώρα με την απίστευτη θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο, την υψηλή γαστρονομία και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια των resorts του Costa Navarino, εκεί όπου η minimal διακόσμηση συναντά το boho design και οι υπηρεσίες 5 αστέρων δημιουργούν μια ακαταμάχητη ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, αυτό το σκηνικό των υψηλότερων προδιαγραφών να πάει χαμένο…

Business αλλά και γκολφ

Με έμφαση στο fine dining και τις διεθνούς φήμης εμπειρίες που προσελκύουν στη Μεσσηνία jetsetters από όλο τον κόσμο, έγινε πραγματικότητα μια δημιουργική μίξη business & pleasure. Το μεσημέρι της πρώτης ημέρας όλοι οι δικηγόροι έγιναν συνδαιτημόνες στο εκλεκτό τραπέζι του εστιατορίου Morias στα Navarino Dunes, όπου ο χορηγός του γεύματος Νικόλας Κανελλόπουλος, Partner της ομώνυμης δικηγορικής εταιρείας, καλωσόρισε έναν έναν τους καλεσμένους του, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα της εγκάρδιας συνάντησης, όπου το καλό κρασί έρρεε, αν και όχι με ανεξέλεγκτη αφθονία, αφού οι περισσότεροι προτιμούσαν να είναι φειδωλοί, ανυπομονώντας για το wine tasting του απογεύματος.

Νικόλας Κανελλόπουλος

Το οποίο δεν ήταν απλώς μια τουριστική session δοκιμασίας μερικών κρασιών, αλλά ένα ολόκληρο μάθημα οινογνωσίας, αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος πίσω από τη διοργανώτρια εταιρεία, Μιχάλης Μπούσιας, είναι φανατικός λάτρης των καλών κρασιών και προσπαθεί να εμφυσήσει αυτό το πάθος σε όλους τους συνεργάτες του. Το wine masterclass συνοδεύτηκε από γευσιγνωσία ελαιόλαδου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα IDEA. Και αν κάποιοι ήταν διστακτικοί στην αρχή, θεωρώντας ότι ένας Έλληνας δεν χρειάζεται olive oil tasting, άλλαξαν γνώμη, όταν δοκίμασαν το βραβευμένο ελαιόλαδο του Costa Navarino, του οποίου η τιμή στην αρχή ξενίζει, όμως μετά τη δοκιμή μοιάζει απόλυτα λογική.

Πάντως, όσοι είχαν γνώση του προγράμματος του διημέρου, είχαν εκφράσει τους δισταγμούς τους, θεωρώντας ότι μετά από όλα αυτά οι συμμετέχοντες θα ήθελαν απλώς να αποσυρθούν στα προσεγμένα δωμάτιά τους με όλες τις ανέσεις, για να ξεκουραστούν. Όμως αυτό δεν έγινε, όχι επειδή το πρόγραμμα επέβαλε τη συνέχεια, αλλά επειδή κανείς δεν ήθελε να κοιμηθεί. Το δείπνο παρατέθηκε στο ιταλικό εστιατόριο Da Luigi, με χορηγία της Machas & Partners, όπου πλέον όλοι είχαν γίνει μια παρέα, απολαμβάνοντας την ψημένη στον ξυλόφουρνο πίτσα και το εκλεκτό κρασί από το μοναδικό κελάρι του εστιατορίου, ενώ τελικά η βραδιά έκλεισε μετά τα μεσάνυχτα, αφού ακολούθησαν ποτά στο ατμοσφαιρικό Anax Bar Lounge.

Καλημερίζοντας τους συναδέλφους με γκολφ

Το να πας στο Costa Navarino και να μην παίξεις γκολφ στα διεθνών προδιαγραφών γήπεδά του είναι σαν να γεύεσαι μια κοπή μακράς ωρίμανσης χωρίς μεστό κόκκινο κρασί. Μάλλον την ίδια σκέψη είχαν όλοι, αφού ακόμα και οι πιο αυστηροί στιλιστικά δικηγόροι πέταξαν για λίγο το κοστούμι τους, φόρεσαν τις φόρμες τους και άδραξαν τη μέρα χτυπώντας τη μπάλα στους λόφους με θαυμαστή επιδεξιότητα, όπως αρμόζει σε κάθε άξιο bon viveur. Ακόμα και όσοι δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ γκολφ ενθουσιάστηκαν, συζητώντας ζωηρά για την εμπειρία τους στο γεύμα που ακολούθησε, χορηγία της KPMG.

Όταν αργά το μεσημέρι οι συμμετέχοντες αναχώρησαν για την Αθήνα, ήταν όλοι γεμάτοι από εικόνες, έξυπνες συνομιλίες και ξεχωριστές εμπειρίες. Άλλωστε, αυτό είναι η νομική κοινότητα στην Ελλάδα. Μια μερίδα ανθρώπων που επιθυμούν να μπλέκουν συνεχώς τη δουλειά με τη διασκέδαση και να παίρνουν μέρος σε γόνιμους διαλόγους με τους συναδέλφους τους. Κι αν αυτό γίνεται κάπου μακριά από την Αθήνα και τα γνώριμα στέκια του Κολωνακίου, ακόμα καλύτερα!

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Στο 16,419% το ποσοστό του Βακάκη μετά το placement του 3%

Αττική Οδός: Από παράταση σε παράταση οδεύει η Λεωφόρος Κύμης – Νέα καθυστέρηση από το ΣτΕ

Νέο πόλεμο με τη Booking ανοίγουν οι ξενοδόχοι
Keywords
costa navarino, ευ ζην, navarino, costa navarino, ευ ζην, navarino, alpha bank, γεκ τερνα, business, lifestyle, βαν, ελλαδα, γίγνεσθαι, αθηνα, head, ion, acquisitions, law, top, energy, pfizer, alpha, δεη, γεκ, τερνα, lavipharm, kpmg, design, wine, boho, γκολφ, session, εταιρεία, idea, olive, luigi, πιτσα, jumbo, νέα, booking, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, νικολοπουλος, γιαλοβα, διακοσμηση, γηπεδα, γνωμη, γνωση, δουλεια, εικονες, προγραμμα, alpha, booking, idea, ion, kpmg, pfizer, αγορα, ελαιολαδο, ανθρωπος, ατμοσφαιρα, αφθονια, βραδια, γεκ τερνα, γεκ, δημητρα, γινει, γινεται, γίγνεσθαι, διημερο, δωματια, ευχαριστο, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, αιθουσα, εξοδα, εταιρεία, ιδεα, ιδια, υπηρεσιες, θεα, ιωαννα, γκολφ, κλιμα, κρασι, λεωφορος, μακρια, μασουτης, μεσσηνια, μιξη, μαρια, νομικη, ξενοδοχειο, παντα, οδος, παθος, περιβαλλον, ποτα, πρωινο, σιγουρος, συγκεκριμενα, συνεχεια, σοφια, τερνα, τιμη, τρια, υψηλη, φυσικα, φορα, χαρα, ιωαννης, ομορφα, ωρες, βαν, boho, business, acquisitions, design, εμφαση, energy, head, χωρα, lavipharm, law, lifestyle, luigi, μοιαζει, olive, session, σκηνη, top, wine
Αναζητήσεις
i-earini-synaxi-ton-koryfaion-dikigoron-sto-costa-navarino-pou-exelichthike-stin-epitomi-tou-ef-zin.htm
Τυχαία Θέματα