Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας στις μητέρες

Τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στις μητέρες τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σημερινή γιορτή της Μητέρας στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μερικά παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης για τη στήριξη της μητέρας:

“Είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος

μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά θα αρκεστώ σε αυτά. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μητέρες!” ανέφερε ο πρωθυπουργός..

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε πτυχές του κυβερνητικού έργου, και μεταξύ άλλων σημείωσε την έναρξη αποστολής φακέλων για την επιστολική ψήφο, στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων, για το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», όπου οι νέες ηλικιακές ομάδες είναι γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, δηλαδή σχεδόν 567.000 γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες.

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα πιο ευνοϊκά-όπως είπε- μέτρα για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την προσωρινή στέγαση κατοίκων ιδιοκτητών και ενοικιαστών των περιοχών που έχουν πληγεί από τις ακραίες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 -συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια και στην Ανατολική Αττική.

Μεταξύ αυτών ανέφερε την επιδότηση για κτίρια κατάλληλα προς χρήση, που πλημμύρισαν, η οποία διευρύνεται χρονικά για επιπλέον 6 μήνες και φτάνει τους 12 μήνες.

Μέχρι τώρα-είπε- έχουν καταβληθεί 1,65 εκ. ευρώ σε 1.490 οικογένειες ως επιδότηση του πρώτου τριμήνου, δηλαδή σε 9 στους 10 δικαιούχους που κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Προκλητική η νέα πρόεδρος – Αποκάλεσε τη χώρα Μακεδονία – Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης 

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Απογοητευμένος για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί

Κυβερνητικές πηγές για συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν: Οι υπαρκτές διαφωνίες να μην οδηγούν σε κρίσεις

Keywords
Αναζητήσεις
kyriakos-mitsotakis-diarkis-kai-ebrakti-i-stirixi-mas-stis-miteres.htm
Τυχαία Θέματα