Νέες επενδύσεις πολλών αστέρων και στο Ιόνιο

01:14 5/5/2024 - Πηγή: Mononews

Επενδυτικές ευκαιρίες στα νησιά του Ιονίου αναζητούν εγχώριοι και ξένοι όμιλοι, στρεφόμενοι μακριά από «κορεσμένους» προορισμούς, όπως αυτοί των Κυκλάδων.

Η αρχή γίνεται τη φετινή σεζόν από τέσσερα ανοίγματα πολυτελών μονάδων σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ενώ έπονται αναπτύξεις, αλλά και συμφωνίες, που φιλοδοξούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Ιόνιο.

Το ντεμπούτο του κάνει αυτή τη σεζόν το Domes Maison Corfu

στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο φιλοξενείται σε ένα αυθεντικό αρχοντικό του 1903, θα λειτουργεί ως ένας χώρος φιλοξενίας προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και αντιπροσωπεύοντας τη στρατηγική της Domes Resorts, της αλυσίδας της οικογένειας Σπανού, για πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Τα δύο νέα ξενοδοχεία της Louis Hotels ανοίγουν αμφότερα στα Επτάνησα, φέτος. Σήμερα, υπό την ομπρέλα των Louis Hotels λειτουργούν σήμερα 20 ξενοδοχεία στην Κύπρο και άλλα 6 στην Ελλάδα (Ρόδος, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα), τα οποία το καλοκαίρι θα γίνουν 8. Το King Jason Zante στη Ζάκυνθο θα είναι δυναμικότητας 87 σουιτών, τα περισσότερα από τα οποία θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Μεταξύ άλλων, το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει τρεις χώρους εστίασης και ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας. Επίσης, το Louis Apostolata Island Resort που εντάχθηκε στη συλλογή Family του ομίλου βρίσκεται στη Σκάλα της Κεφαλονιάς.

Διακοπές στην Κέρκυρα

Με τέσσερα νέα ξενοδοχεία στο νησί των Φαιάκων θα ενισχύσει τα επόμενα χρόνια το χαρτοφυλάκιό της η Mayor Hospitality της οικογένειας Δημητρίου. Το Restia Suites Exclusive Resort, το πρώτο απόκτημα της εταιρείας, θα ανοίξει τις πόρτες του πλήρως ανακαινισμένο μέσα στο 2024. Πρόκειται για ένα 5 αστέρων boutique ξενοδοχείο, το οποίο αποτελείται από 32 σουίτες, οι 16 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Η πρώτη φάση της επένδυσης, που ξεκίνησε το 2023, ολοκληρώνεται φέτος με το ξενοδοχείο να επανασυστήνεται στο κοινό έπειτα από πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του. Η δεύτερη φάση αφορά τα επόμενα χρόνια οπότε και αναμένεται η επέκταση του Restia Suites σε 80 συνολικά σουίτες, με το ύψος της επένδυσης να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Μέσα στην επόμενη διετία η Mayor θα προσθέσει τρεις ακόμη μονάδες στην Κέρκυρα.

Πολυαναμενόμενη για το νησί είναι η άφιξη του Castello Bibelli, μία συνεπένδυση του ομίλου Φάις και της Bluehouse. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου στην Κέρκυρα, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων. Βάσει σχεδίου, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο, δυναμικότητας 51 κλινών, κατοικίες, καταστήματα εστίασης, υποδομές αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Keywords
Αναζητήσεις
nees-ependyseis-pollon-asteron-kai-sto-ionio.htm
Τυχαία Θέματα