Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος απαντά στην Ιουλία Τσέτη: «Οχι στη διάσπαση σε παλαιά και νέα τζάκια»

«Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα», ανέφερε εκτός άλλων σε εκδήλωση προς τιμήν του, ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke και υποψήφιος στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ.

Και είναι ουσιαστικά η πρώτη απάντηση του πολύπειρου επιχειρηματία και αντιπροέδρου του ΣΕΒ,

στα όσα υποστήριξε η αντίπαλός του στις εκλογές του Συνδέσμου, κ. Ιουλία Τσέτη, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.

Η κ. Τσέτη, στη συνέντευξή της στην Βίκυ Καρατζαφέρη, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Φιλοδοξία μου είναι να φέρω όλη την Περιφέρεια στο κέντρο σήμερα… με απώτερο στόχο η «φωνή» της Περιφέρειας να ακούγεται δυνατά στα κεντρικά της Ξενοφώντος.»

Και είχε κλείσει τη συνέντευξη στην δημοσιογράφο Βίκυ Καρατζαφέρη λέγοντας: «Η στιγμή που πρέπει να ξεφύγουμε από το Αθηνοκεντρικό μοντέλο και η στροφή για την ουσιαστική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια έχει, ήδη, ξεκινήσει!»

Μιλώντας ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίο έλαβε την τιμητική βράβευση Alba Business Unusual Award από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, για τη διαρκή προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν και την κοινωνική του συμβολή, έδωσε τις απαντήσεις του στην κ. Τσέτη, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τη λέξη «μαζί» και «συνεργασία», στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρχει διχασμός και διαχωριστικές γραμμές στον ΣΕΒ.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Λίνα Δρούγκα στην εκδήλωση

Στη ομιλία του ο κ. Θεοδωρόπουλος κατέθεσε το δικό του «μανιφέστο» για το πώς βλέπει τον ΣΕΒ και την ελληνική επιχειρηματικότητα και χωρίς να κατονομάζει την κ. Τσέτη, έδειξε να είναι απέναντι στις απόψεις της για το διαχωρισμό των επιχειρήσεων.

Τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου: Αρχές, σεβασμός, μαζί.

Η ύπαρξις και τήρησις των αρχών θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να υπάρχουν αρχές και να τηρούνται πάντα δεν είναι εύκολο. Οι αρχές όμως, δίνουν απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό στην πορεία της ζωής. Όταν κανείς προβληματίζεται και δεν ξέρει τι να κάνει, ποια απόφαση να πάρει, ανατρέχοντας στις αρχές του, είναι σίγουρο ότι θα βρει την απάντηση.

Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο σεβασμός προς τους άλλους κερδίζει και τον σεβασμό των άλλων προς εσένα. Και όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός, όλα γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πιο όμορφα.

Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας, με τους ανθρώπους μας, με τα στελέχη μας κυρίως, πολλαπλασιάζεται η αποτελεσματικότητα μας».

Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά

O κύριος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΣΕΒ. «Υπηρέτησα τον ΣΕΒ επί 21 χρόνια. Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά.

Γνωρίστηκα και συνεργάστηκα με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους. Διδάχτηκα να λειτουργώ σε περιβάλλον που η σύνθεσις των απόψεων βελτιώνει τα αποτελέσματα.

Διδάχτηκα να αφιερώνω χρόνο στο κοινό καλό. Συνειδητοποίησα την αξία της επιχειρηματικότητας για την οικονομία και το καλό του τόπου μου. Ένοιωσα την ομορφιά του συναισθήματος να λειτουργείς για το καλό όλων.

Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και ένοιωσα στην πλάτη μου την ευθύνη του να διαπραγματεύεσαι μισθολογικά θέματα, στα οποία έπρεπε να συγκεραστούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, για ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος αλλά ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή, γιατί συζητάς για το επίπεδο ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Νέες προκλήσεις εμφανίζονται στη ζωή μας. Η κλιματική αλλαγή η οποία επιδρά σε πολλούς παράγοντες και κυρίως στη γεωργία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις αρκετά συνδεδεμένες με θέματα ενεργειακού κόστους και όχι μόνον, η πράσινη μετάβαση, η τεχνολογική εξέλιξις με κορυφαίο θέμα την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι συχνές διαταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, η έλλειψις εργατικού δυναμικού, η προάσπισις της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, η συνεχής υποχώρησις της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας και πολλά ακόμη τα οποία δεν θα αναφέρω για να μην σας κουράσω.

Παρά την ύπαρξη όμως τόσων προβλημάτων, παραμένω αισιόδοξος για την πορεία των επιχειρήσεων μας, της οικονομίας μας και της χώρας μας.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μιλά στην εκδήλωση του Alba

Η αισιοδοξία μου στηρίζεται στην προσαρμοστικότητα του Έλληνα, στην απαράμιλλη ομορφιά της πατρίδας μας αλλά, και στο ένστικτο επιβίωσης που κατάφερε να μας κρατήσει ζωντανούς ανά τους αιώνες.

Απόδειξη του πόσο αισιόδοξος είμαι, είναι το γεγονός ότι στην εφηβική ηλικία των 65 ετών που βρίσκομαι, έκανα καινούργιο ξεκίνημα στον χώρο των τροφίμων που γνωρίζω και αγαπώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά την αξία του μαζί. Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα.

Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε η περασμένη δεκαετία που κάποιοι κατάφεραν να μας χωρίσουν, σαν χώρα, σαν Ελλάδα δεν μας ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όραμά μου είναι εφόσον εκλεγώ στην θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, να συνεχίσω να υπηρετώ με τις ίδιες αρχές του σεβασμού και της συναίνεσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία μας».

Το τιμητικό αυτό βραβείο έχει αποδοθεί στο παρελθόν στους επιφανείς επιχειρηματίες κ.κ. Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Γεώργιο Δαυίδ, Θεόδωρο Βασιλάκη, Θεόδωρο Φέσσα, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαίου 2024 στο χώρο Anassa City Events, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ομιλία του Πρύτανη του ΑLBA Δρ. Αξαρλόγλου και του Προέδρου του ΔΣ του ALBA κ. Αργυρού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό που απεύθυναν οι Υπουργοί κύριοι Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΕΒ: Ο κύβος ερρίφθη και η Ιουλία Τσέτη θα πάει… μέχρι τέλους με αντίπαλο τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Η μονομαχία Τσέτη – Θεοδωρόπουλου, το λόμπι του ΣΕΒ και το «ιερατείο» που επιλέγει τους προέδρους

Αριστείδης Αλαφούζος (Okeanis Eco Tankers): Συμφωνίες με υψηλότερα ναύλα το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Keywords
Τυχαία Θέματα