Τα επιχειρήματα και η θεωρία για την αντρική βία, την δικαιολογούν και την ξεπλένουν

Βιολογισμός ή βιολογικός ντετερμινισμός είναι η θεωρία που προσπαθεί να ερμηνεύσει τα χαρακτηριστικά των ατόμων, την ανθρώπινη συμπεριφορά και φαινόμενα που είναι κοινωνικά, με βιολογικά κριτήρια και έμπνευση από το ζωικό βασίλειο. Για να έρθει μετά να σου πει ότι οι γυναίκες από τη φύση τους είναι φροντιστικές και υποτακτικές, και οι άντρες βίαιοι και επιθετικοί.

Η θεωρία και τα επιχειρήματα για την αντρική βία

Όποιος χρησιμοποιεί τέτοια «επιχειρήματα», μιλώντας για την αντρική βία, το κάνει γιατί προσπαθεί να τη δικαιολογήσει, να την ξεπλύνει από το συστημικό υπόβαθρο της πατριαρχίας

και, κυρίως, να ξεπλύνει τα χέρια του από την ευθύνη.

Γιατί αν είναι θέμα βιολογικό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε, και θα ήταν γελοίο να μας ζητήσει κανείς να το προλάβουμε, εφόσον έτσι είμαστε πλασμένοι. Δεν είμαστε θεοί. Ξέπλυμα κανονικό.

Δεν έχει νόημα να αμφισβητήσουμε τα πρότυπα της στερεοτυπικής αρρενωπότητας, να επαναπροσδιορίσουμε το τι σημαίνει να είσαι άντρας, πέρα από σκληρός, άφοβος, γενναίος και δυνατός, δεν έχει νόημα να αλλάξουμε τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα αγόρια, που μαθαίνουν να χλευάζουν τα κορίτσια και οτιδήποτε θηλυκό ως κατώτερο και ντροπιαστικό, δεν έχει νόημα να τους διδάσκουμε ενσυναίσθηση, γιατί είπαμε, το ζήτημα είναι βιολογικό.

Boys will be boys

Γιατί κάποιοι είναι ακόμα διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε η κοινωνία να μην αναλάβει να μάθει στους άντρες να μην βιάζουν και να μην σκοτώνουν. Ο Ben Hurst, στο TEDx του 2018, που αναφέρει και το εμβληματικό TEDx του Tony Porter του 2010 “A call to men”, λέει: “Boys won’t be boys. Boys will be what we teach them to be”. –Τα αγόρια θα είναι αυτό που θα τους μάθουμε να είναι.

Διαβάστε επίσης:
Εθνική Τράπεζα: Αποπληρώνει πρόωρα ομόλογο 150 εκατ. ευρώ

Κυρανάκης : Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τις παρεμβολές στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου

Εσύ πού θα βγεις αυτόν τον μήνα; Βρες μοναδικές προτάσεις εξόδου για όλη την οικογένεια στα Public!

Keywords
Τυχαία Θέματα