Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να μαζέψουν τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς

Να μαζέψουν τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς προσπαθούν Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Reuters

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι περισσότερα από 1.000 μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Τουρκία, επαναλαμβάνοντάς ταυτόχρονα ότι πρόκειται για “αντιστασιακό κίνημα”.

Λίγο μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό,

ένας Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και ο Τούρκους πρόεδρος εννοούσε ότι νοσηλεύονται γενικά κάτοικοι της Γάζας στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

“Η αναφορά στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση μας προκαλεί λύπη. Δεν θεωρούμε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση… περισσότερο από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Τούρκος αξιωματούχος – ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας – ανέφερε στο Reuters ότι ο Ερντογάν μιλούσε για Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας γενικά, αντί για μέλη της Χαμάς.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε λάθος, εννοούσε 1.000 κατοίκους της Γάζας που είναι υπό νοσηλεία και όχι μέλη της Χαμάς”, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει άμεσα την ταυτότητα των ατόμων που βρίσκονται στα τουρκικά νοσοκομεία. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βοηθάει στην εκκένωση δεκάδων άρρωστων ή τραυματισμένων ατόμων από τη Γάζα μαζί με τους συνοδούς τους, μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού.

Διαβάστε επίσης

Μακρόν: «Είμαστε ανοιχτοί στις διασυνοριακές συγχωνεύσεις στον τραπεζικό ευρωπαϊκό κλάδο»

Ερντογάν: Παρά τις διαφωνίες μας διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών
 

Keywords
Αναζητήσεις
tourkoi-axiomatouchoi-prospathoun-na-mazepsoun-tis-diloseis-erntogan-gia-ti-chamas.htm
Τυχαία Θέματα