Τσέλσι: Ενδιαφέρον επενδυτών για εξαγορά μεριδίου στην γυναικεία ομάδα της

Το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου της πολύ επιτυχημένης γυναικείας ομάδας της εξετάζει η Τσέλσι (Chelsea Football Club), καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομο με γνώση του θέματος.

Το κλαμπ του Λονδίνου βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές για την πώληση ενός μεριδίου, μιας ομάδας που αποτιμάται στα 200 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο.

Μια τρίτη εταιρεία

που θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο είναι η Mercury 13, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Με επικεφαλής τη Victoire Cogevina Reynal, η Mercury 13 συστάθηκε το 2023, προκειμένου να αγοράσει ποδοσφαιρικούς συλλόγους γυναικών.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη προσεγγίσει την Τσέλσι, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι οι γυναικείες και οι ανδρικές ομάδες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη βρίσκονται κάτω από την ίδια “ομπρέλα”, όμως φέτος η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Michele Kang έγινε η πλειοψηφική ιδιοκτήτρια της γαλλικής Olympique Lyonnais Feminin.

Ήταν ένα από τα πρώτα σημάδια που επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο ιδιοκτησίας του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη θα μπορούσε να εξελιχθεί ώστε περισσότερες ομάδες να ελέγχονται από club των οποίων η προτεραιότητα είναι το παιχνίδι των γυναικών και όχι των ανδρών.

Σε κάθε περίπτωση, η Τσέλσι δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει 100% τη γυναικεία ομάδα της, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, ενώ δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιθανούς επενδυτές.

«Είναι δύσκολο να αποτιμήσεις τις γυναικείες ομάδες αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου βρέθηκε σε υψηλά επίπεδα για λίγο όμως», δήλωσε η Χριστίνα Φιλίππου, κύρια καθηγήτρια λογιστικής, οικονομίας και χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ.

«Υπάρχει κίνδυνος στην πώληση ενός μεριδίου, καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση προτεραιοτήτων μεταξύ των διαφόρων επενδυτών», συμπλήρωσε.

Οι εκπρόσωποι των Chelsea και Mercury 13 αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε επίσης

Cenergy: Με σωλήνες χάλυβα χαμηλών εκπομπών CO2 η νέα ανάθεση έργου της Σωληνουργείας Κορίνθου

Anglo American: Απέρριψε για δεύτερη φορά πρόταση εξαγοράς από την BHP Group

ΣΙΔΜΑ: Νέο ΔΣ θα εκλεγεί στη γενική συνέλευση της 4ης Ιουνίου

Keywords
Αναζητήσεις
tselsi-endiaferon-ependyton-gia-exagora-meridiou-stin-gynaikeia-omada-tis.htm
Τυχαία Θέματα