ΣΥΡΙΖΑ – ΔΕΗ: Η Κουμουνδούρου αναζητά ακόμα και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης

Ακόμα και τις ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία την ίδια στιγμή μιλούν για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μικρομέτοχοι να χάσουν τα χρήματα τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην Βουλή στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

τόνισε μεταξύ άλλων  ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ στη ΔΕΘ».

«Πως είχαν κάποιοι εσωτερική πληροφόρηση για τις μετοχές;»

Προσέθεσε πως «ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και για ποιους το κάνετε. Για αυτό το κάνετε αστραπιαία και αιφνιδιαστικά. Όπως πολύ καλά ήξεραν τι έκαναν και όσοι έστησαν κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο. Για 9 μέρες μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, αντί να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ αυτή βυθίστηκε. Την ώρα που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ.

Για αυτήν γνώριζε μόνο η Διοίκηση και ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία, το ερώτημα είναι πώς συνέβη και κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και πουλούσαν μετοχές».

«Σας παρακολουθούμε και σας περιμένουμε»

Απευθυνόμενος μάλιστα προσωπικά  προς τον πρωθυπουργό τόνισε «προχωράτε σε ΑΜΚ ειδικού σκοπού, καταστρατηγώντας και τους στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς, αποκλείοντας τους παλιούς μετόχους. Με ποια σκοπιμότητα το κάνετε; Είναι αντιγραφή του μοντέλου που επιχειρήσατε στην τράπεζα Πειραιώς. Εδώ ποιος σας το ζητάει; Ποιο είναι το κρυφό σας σχέδιο για τη ΔΕΗ; Εκχωρώντας τον έλεγχο της εταιρείας, αφήνετε ορθάνοιχτη την πόρτα επιθετικής εξαγοράς και εκδίωξης του Δημοσίου.

Ελπίζω να μην το έχετε σχεδιάσει κιόλας, να το εμφανίσετε ως ατύχημα. Να μην ετοιμάζετε δηλαδή τη δημιουργία στρατηγικού επενδυτή μέσα από δήθεν αναπτυξιακά σχέδια εξαγοράς μονάδων και επιχειρήσεων, που στην πράξη θα είναι σχέδια συγχώνευσης και όχι εξαγοράς. Ο χρόνος θα δείξει. Σας προειδοποιούμε, σας παρακολουθούμε και σας περιμένουμε».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι ήδη από τον Αύγουστο καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε αμνοερίφια, νωπά λαχανικά, καύσιμα, φυσικό αέριο.

«Η κυβέρνηση απαντά προκλητικά στην ακρίβεια»

Αναφερόμενη μάλιστα με στοιχεία στο θέμα η τομεάρχης του ΣΥΡΖΑ Εφη Αχτσιόγλου  (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΕΛΣΤΑΤ), ανέφερε ότι :

–      Ήδη το 23,6% των επιχειρήσεων αύξησε τις τιμές αγαθών/υπηρεσιών το προηγούμενο διάστημα και το 22,2% θα τις αυξήσει το επόμενο διάστημα.

–      Το τσουνάμι αυξήσεων αφορά: ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα.

–      Μεγάλες αυξήσεις υπάρχουν ήδη σε βασικά προϊόντα διατροφής: ελαιόλαδο, κρέας, φρούτα, λαχανικά -αλλά και στη στέγαση.

–      Ήδη το 2020 αυξήθηκε το ποσοστό πολιτών και εργαζομένων που διαβιούν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, ενώ μειωνόταν διαρκώς από το 2017 και μετά.

–      Ήδη το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, για να καλύψουν διατροφή και μετακινήσεις, υπερβαίνει το ύψος του κατώτατου μισθού – και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι από ενυπόθηκα δάνεια ή το ενοίκιο.

–      Ήδη το 1/3 των νοικοκυριών (όχι των φτωχών νοικοκυριών αλλά γενικά των νοικοκυριών της χώρας) έχουν μεγάλη δυσκολία να καλύψουν βασικές δαπάνες διαβίωσης.

–      Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ήδη πριν ξεσπάσει το κύμα της ακρίβειας: οι μισές δεν έχουν καθόλου ρευστότητα, έχουν το βάρος σωρευμένων χρεών που η κυβέρνηση αρνείται να ρυθμίσει με ριζικό τρόπο και η 1 στις 3 βρίσκεται μπροστά στο λουκέτο».

«Σε αυτό το δυστοπικό σκηνικό έρχεται να  επικαθίσει η ακρίβεια και είναι προκλητικό κοινωνικά η κυβέρνηση να απαντάει στο πρόβλημα λέγοντας “έχουμε ανάπτυξη”» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εφη Αχτσιόγλου.

www.newsit.gr

Το άρθρο ΣΥΡΙΖΑ – ΔΕΗ: Η Κουμουνδούρου αναζητά ακόμα και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα