Bundesliga: Εκεί όπου οι μεγάλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάνουν απλά υπέροχα πράγματα! (vid)

Το επίσημο site της Bundesliga, θυμήθηκε κάποια υπέροχα γκολ σε αυτά τα 60 χρόνια. Αν πιστεύετε ότι οι κινήσεις, τα κόλπα και τα «bicycle kicks», είναι φαινόμενα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, κάνετε μεγάλο λάθος. Η Bundesliga είναι εδώ και καιρό το «σπίτι» των εξαιρετικών σκόρερ με τάση για πραγματικά ξεχωριστά γκολ.

Δείτε το γκολ του θρύλου του Αμβούργου, Ούβε Ζέλερ τη σεζόν 1970/71 ή του Κλάους Φίσερ της Σάλκε – διάσημος για τις ακροβατικές του προσπάθειες – που αξίζει βαθμολογία 10/10 για την εκτέλεση του σε ματς της σεζόν 1975/76.
Στον Γιούργκεν Βέγκμαν της Μπάγερν Μονάχου άρεσε να μιλάει για τις ικανότητές του, λέγοντας κάποτε: «Είμαι πιο δηλητηριώδης από οποιοδήποτε φίδι στον κόσμο!». Το έδειξε με στυλ στο γήπεδο, σημειώνοντας ένα λαμπρό «ιπτάμενο» γκολ το 1986/87.

Το να πετύχεις ένα εκπληκτικό γκολ μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να κάνεις τον κόσμο του ποδοσφαίρου να σε προσέξει και ο Γιούργκεν Κλίσμαν πιστώνεται μία τέτοια διάσημη προσπάθεια, στις πρώτες μέρες του στη Στουτγάρδη (απέναντι σε μία από τις ομάδες που θα ενταχθεί αργότερα, τη Μπάγερν) και αποτέλεσε το σημείο εκτόξευσης για την εξαιρετική καριέρα του. Ο Μέλερ της Σάλκε και ο Γάλλος επιθετικός-καλλιτέχνης της Μπάγερν, Ζαν Μαρί Παπέν, διατήρησαν παρομοίως την εξαιρετική παράδοση των υπέροχων χτυπημάτων στη δεκαετία του 1990.

Καθώς το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα, τα ακροβατικά γκολ σίγουρα δεν έχουν γίνει λιγότερο θεαματικά. Η προσπάθεια του Βαλεντίνο Λαζάρο με το χτύπημα του σκορπιού το 2020/21 για την Γκλάντμπαχ ή το απίστευτο βολέ του Έρλινγκ Χάλαντ την ίδια σεζόν, απέδειξαν ότι η Bundesliga παραμένει ένα μέρος όπου οι μεγάλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάνουν απλά υπέροχα πράγματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα