Elite League: Όλοι πανέτοιμοι για το Final 4

Οι δυο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή. Στις 17:00, ο Ερμής Σχηματαρίου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και στις 20:00, ο Πανιώνιος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μίλωνα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι τέσσερις προπονητές:

Διονύσης Αγγέλου (προπονητής Ηρακλή): «Η προετοιμασία έγινε όλο και πιο έντονη όσο πλησιάζαμε προς το Final 4. Το θετικό για μας

είναι πως είμαστε η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε, οπότε θεωρώ πως έχουμε τον καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τις τέσσερις ομάδες. Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη σειρά απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως η Μεγαρίδα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, πήραμε τέσσερις νίκες και καταφέραμε να βρεθούμε στο Final 4. Το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Είναι κλειδί ο Γερομιχαλός, αν μπορέσουμε να τον περιορίσουμε την Παρασκευή θα έχουμε κάνει ένα καλό βήμα για τη νίκη. Ο Ηρακλής έχει πάντα την πίεση να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία, όπου και ανήκει. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μια χαρά και να επανέλθουμε στην Basket League. Θεωρώ πως όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα, όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και θεωρώ πως δεν έφτασαν στην τετράδα μόνο οι καλύτερες ομάδες, αλλά και οι πιο φορμαρισμένες. Επειδή έτυχε να ζήσω και την περσινή χρονιά ως βοηθός, το πρωτάθλημα φέτος ήταν ακόμη πιο ανταγωνιστικό και σε αυτό βοήθησαν οι δύο ξένοι, όπως και η παρουσία πολύ έμπειρων παικτών και προπονητών με θητεία στην Basket League. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός η Elite League Ερρίκος Ντυνάν θα γίνεται όλο καλύτερη. Εύχομαι οι καλύτερες ομάδες να επικρατήσουν και να φτάσουν στο μεγάλο στόχο, που είναι η άνοδος».

Νίκος Οικονόμου (προπονητής Ερμής Σχηματαρίου): «Έφτασε η ώρα για το Final 4, παρότι περιμέναμε αρκετές μέρες μετά από ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν, ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας, περίμεναν ακόμη περισσότερο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε ένα όσο πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο γίνεται στο πρώτο παιχνίδι. Όταν διεκδικείς κάτι, έχεις δικαίωμα στο όνειρο. Για μας είναι ένα όνειρο που δεν το περίμενα να έρθει φέτος. Είναι σαν να έχουμε πάρει ένα μικρό πρωτάθλημα. Τα παιδιά ανυπομονούν, είναι μεγάλο το διάστημα της προσμονής. Το κέρδισαν με το σπαθί τους, όπως και όλες οι ομάδες. Δεν έχουμε το brand name άλλων ομάδων του Final 4, αλλά έχουμε κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Έχω βρεθεί σε τρία Final 4 ως παίκτης και πρέπει να έχεις ηρεμία για να αντεπεξέλθεις. Χαίρομαι για τα παιδιά και αυτό που κατάφεραν. Δεν παίζει ρόλο ό,τι προηγήθηκε στην κανονική περίοδο, είναι ένα ματς αυτό με τον Ηρακλή με τελείως διαφορετική ψυχολογία. Το φαβορί είναι ο Ηρακλής, έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Οι δύο ομάδες άλλαξαν αρκετά μέσα στη σεζόν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να γεμίσει το γήπεδο και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα είναι μια όμορφη εμπειρία για όλους».

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Πανιωνίου): «Περιμέναμε αρκετό διάστημα για το Final 4, έχουμε μπει στις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας και θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει πίεση σίγουρα, γιατί στόχος του Πανιωνίου ήταν εξ αρχής η άνοδος. Ωστόσο θεωρώ πως έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να διαχειριστούμε πνευματικά αυτή την κατάσταση και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής πλέον, έχουμε μπροστά μας το Final 4 και πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που υπάρχουν και θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος στην Basket League. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα στο ζευγάρι μας με τον Μίλωνα πως οι δύο ομάδες προέρχονται από την ίδια συνοικία των Αθηνών, αλλά δεν παίζει κάποιον ρόλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Φάνης Χριστοδούλου έχει ενεργοποιηθεί από πέρσι, είναι δίπλα μας, βοηθά πολύ την ομάδα και σίγουρα θέλει κι αυτός να δει τον Πανιώνιο και πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Νομίζω πως έχουμε υπηρετήσει σωστά το πλάνο μέχρι τώρα, ήμασταν πάνω από τα 3/4 της περιόδου στην πρώτη θέση, παρά τις δυσκολίες και τους τραυματισμούς. Τώρα ανυπομονούμε για το Final 4. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά, με όμορφα παιχνίδια και θέαμα και να επικρατήσουν οι καλύτερες ομάδες».

Μιχάλης Κουρής (προπονητής Μίλωνα): «Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε στο Final 4, έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και περιμένουμε με ανυπομονησία τους αγώνες πλέον. Ο Ζακ Μπράιαντ ερχόμενος ανέβασε αρκετά την ποιότητά μας και με την έλευση του Γάιου Σκορδίλη οι βλέψεις μας ανέβηκαν και έφτασαν στο να διεκδικούμε την άνοδο. Η διακοπή από τα playoffs μέχρι το Final 4 ήταν ένα μεγάλο διάστημα, θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλουμε. Δεν μετράει πλέον τι έχεις κάνει όλη τη χρονιά, είναι θέμα ημέρας και τύχης. Το γήπεδο που θα παίξουμε είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, είναι ένα μεγάλο γήπεδο και ελπίζουμε να έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Εύχομαι να γεμίσει το κλειστό και να δούμε ωραίο μπάσκετ σε αυτά τα τρία παιχνίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα