Euroleague: Το Final-4 του Παπαλουκά

Με τον Έτορε Μεσίνα πλέον στον πάγκο τους οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος του δρόμου, κέρδισαν για πρώτη φορά σε ένα φάιναλ φορ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μετά από 35 ολόκληρα χρόνια. Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος πρωταθλητή Ευρώπης για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πλέον μπήκε για τα καλά στον χάρτη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ ως μια υπερδύναμη. Και να γίνει ουσιαστικά μια μόνιμη παρουσία σε όλα τα επόμενα φάιναλ φορ.

Στον

ημιτελικό η ΤΣΣΚΑ απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα και έδωσε ραντεβού με την Μακάμπι που σε μια άτυπη επανάληψη του τελικού της Μόσχας ένα χρόνο νωρίτερα είχε νικήσει πολύ εύκολα την Ταουγκρές. Σε ένα κλειστό τελικό στη Σάζκα Αρένα έλαμψε το αστέρι του Θοδωρή Παπαλουκά που ερχόμενος σταθερά από τον πάγκο αναδείχθηκε σε κορυφαίο του αγώνα με 18 πόντους και 7 ασίστ και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο του εμ βι πι. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είχε συνεισφέρει και άλλους 19 πόντους στον ημιτελικό.

Η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε στον θρόνο, στερώντας από τη Μακάμπι τη σπάνια ευκαιρία να κερδίσει τρίτο τίτλο στη σειρά και να ισοφαρίσει το κατόρθωμα της Γιουγκοπλάστικα. Η ομάδα του λαού παρουσιάστηκε στη διοργάνωση με τον ίδιο ουσιαστικά πυρήνα παικτών αλλά μια σημαντική απώλεια αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσους που είχε αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euroleague, Final-4, Παπαλουκά,Euroleague, Final-4, papalouka